Rıdvan Can

Beklentiler

Rıdvan Can

Öncelikle güzel bir Ramazan Bayramını geride bıraktık. Ben buradan bir kez daha tüm Van halkının ve spor camiasının mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum.

 

Acısıyla tatlısıyla mutlu biten bir sezonu daha geride bıraktık. Yıllar sonra beklediğimiz şampiyonluk geldi. Herkes gibi bizlerde mutluyuz. Şampiyonluk mutluluğunu bizlere yaşatan başta Başkan Servet Yenitürk olmak üzere emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum. Geride bıraktığımız bir sezonun ardından yeni bir sezona yelken açacağımız 2019-2020 TFF futbol sezonunda mücadele edeceğimiz 2'nci ligde başarılar diliyorum. 

 

Şampiyonluk sevincini zafer sarhoşluğunu artık üzerimizden atmalı ve yeni sezon öncesi başta kulüp yönetimi olmak üzere teknik heyet ve futbolcu kadrosunda ne gibi değişiklikler olacak bunlar hepsi önemli ve merak edilen konular. Şampiyon tamamladığımız bir sezonun ardından beklentiler yüksek.

 

En önemli konuların başında öncelikle play-Off maçlarında iş adamaları, STK temsilcileri, Valilik, Belediyeler, kurum ve kuruluşlardan gelen maddi ve manevi destek, sahiplenme ve birliktelik yeni sezonda devam edecek mi? Hep beraber bekleyip göreceğiz.

 

Van'ın markası ilin tek profesyonel takımı Van Büyükşehir Beldiyespor'u zorlu bir süreç bekliyor. Ankara'da oynanan final maçında görmeye alışık olmadığımız güzel bir tablo vardı. Eryaman Stadının tribünlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Van'ı temsilen eden eski ve yeni milletvekillerimizden tutun iş adamlarına ve spor camiasına kadar herkes tek yumruk olmuş şehrimizin takımının şampiyonluğu için bir araya gelmişti. Tribünlerde siyasi parti ayrıcalığı gözetmeksizin her kesimden insanın ortak paydası takımıydı. O güzel tablo ve birliktelik yeni sezon öncesi hedeflenen şampiyonluk için yine sağlanmalı.

 

Van Büyükşehir Belediyespor'un yıllar sonra şampiyon olması Van'ı bir üst ligde temsil etmesi spor alanında layık olduğu önce 1. Lig devamında ise süper lige doğru yol alması birlik ve beraberlikten geçiyor.

 

Bu anlamda Valimiz Mehmet Emin Bilmez başta olmak üzere Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, TFF Bölge müdürü Cengiz Polater, ilin spor taban birlikleri ve tüm Vanlılar bir araya gelmeli diye düşünüyorum.

 

Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün biran önce yönetimini oluşturarak yeni sezonun çalışmalarına başlamalı. Alınacak futbolcular biran önce belirlenmeli ve sezon kampına yetiştirilmelidir.

 

Van Büyükşehir Belediyespor'a 2. Lig yolunda başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları