Rıdvan Can

Bağcıları Yenmeliyiz

Rıdvan Can

Geçen hafta sahamızda oynadığımız ve 45. Dakikada Emrah Tacir'in frikikten attığı golle kazandığımız Yeşil Bursa maçını izleyen sporseverler iyi bilir. Yeşil Bursa karşısında futbol kötü skor iyi demiştik. Şimdi geçen haftanın tam tersini yaşadık. Darıca Gençlerbirliği karşısında ise futbol iyi skor kötü diyoruz. 90 dakikası karşılıklı ataklarla geçen kalecimiz Onur Bilgin'in yine gününde olduğu bir karşılaşmayı 90'da gelen talihsiz golle haftayı mağlubiyetle kapatarak play Off yolunda yara aldık.

İşte futbol böyle bir oyun, iyi oynayana puan verilmiyor. İki direk arasından o topu kaleye göndereceksin topu kaleye gönderemiyorsan o zaman futbolun adaleti deyip sonuca katlanacaksın. Darıca karşısında oynanan futbol sporseverleri tatmin etti etmesine ama 90'da gelen gol herkes gibi bizleri de derinden üzdü.

Darıca mağlubiyetini unutup Pazar günü saha ve seyircimiz karşısında yine zorlu bir maça çıkacağız. Van Büyükşehir Belediyespor açısından Bağcılar maçı çok kritik öneme sahip. Çarşamba günü deplasmanda güçlü rakibine ve lig liderine karşı iyi bir performans ortaya koymasına rağmen yine gol yollarında sıkıntı yaşadık. Bu yüzden takımın üzerinde yoğun bir baskı var. Deplasmanı geçtim içeride oynanan maçlarda bir türlü istediği futbolu sergileyemeyen ve zar zor alınan maçlar yüzünden baskı bir kat daha artıyor.

Evet, Darıca mağlubiyetini unutup yapılacak tek şey oynanacak maça motive olmak. Van Büyükşehir Belediyespor iç sahada oynadığı son iki maçta bir galibiyet bir beraberlik alırken, hafta sonu Bağcılarspor karşısında play-Off umutlarını yenilemek adına iyi futboldan ziyade 1-0 olsun bizim olsun mantığıyla sahaya çıkıp üç puan için mücadele etmesi gerekiyor. Öncelikle sezon başından beri yaşadığı iç saha sendromonunu üzerinden atıp takım olmayı kanıtladığında galibiyetler peş peşe gelecektir.

Puan sıralamasında bir puan altımızda olan Bağcılar son maçını alarak moralli geliyor. İki takım açısından zorluk derecesi yüksek bir maç olacaktır. Play-Off'u düşünüyorsak Bağcılarspor'u mutlaka yenmeliyiz. Feyyaz hoca ve futbolcu kardeşlerime inanıyor ve güveniyorum. Bu anlamda Bağcılarspor karşısında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları