Rıdvan Can

Avantajı kaybettik

Rıdvan Can

Bütün hesaplarımızı içeride oynadığımız Esenler Erokspor maçını kazanarak zirve ile aramızdaki 6 puanlık farkı 3'e düşürmek üzerine yapmıştık. Olası mağlubiyet bizi hedefimizden uzaklaştıracaktı. İki takım açısından da önemli olan maçta sonuç beraberlik oldu.

 

Evet, rakibimiz güçlü ve bizim kadar şampiyonluğu arzu edip isteyen ligin iddialı takımlarındandı.

 

Uzun bir aradan sonra hasret kaldığımız seyir zevki güzel bir maç izledik. Hem temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor hemde Esenler Erokspor ağır zemine rağmen güzel ve keyifli bir futbol izlettirdiler.

 

Öncelikle Van Atatürk Şehir Stadını dolduran başta Kara Kobra ve Gölkentli taraftarlar olmak üzere takımı yalnız bırakmayan tüm taraftarları kutluyorum.

 

Maça gelirsek; Esenler Erokspor maçın bazı bölümlerinde bir tık bizden daha iyiydi maça konsantre olmuşlardı ve özellikle orta sahayı çok iyi kullandılar diyebilirim. Bunda ekibimizde birçok futbolcunun cezalı ve sakat olmasının da etkisi vardı. Fakat bizde Batuhan Er ile birkaç gol pozisyonuna girdik. Bu pozisyonların iki tanesi kaleciyle karşı karşıya. Batuhan bu pozisyonları gole çevirebilseydi belki bugün farklı şeyler konuşuyorduk.

 

Maçın genelinde iki takımda ağır saha zeminine rağmen iyi mücadele etti ve kolay pozisyon bulup cömertçe harcadılar. Cuma ve Cumartesi günleri yağış nedeniyle ağırlaşan zemin futbolculara zaman zaman zor anlar yaşattı. Futbolcular özellikle topu kontrol etmekte zor anlar yaşadılar.

 

Maçın başında öyle bir pozisyon var ki, Batuhan Er'le yakaladığımız gol pozisyonunu değerlendirmiş olsaydık belki maçın seyri değişmiş olacaktı. Esenler Erokspor da önemli pozisyonları değerlendiremedi. Ligin 21'nci haftasında lider Kırşehir ve diğer rakiplerin puan kaybettiği bir haftada kazanmış olsaydık şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etmiş olacaktık. Yazımın başlığında belirttiğim gibi büyük bir avantajı kaçırdık.

 

Gelelim şimdi ne olacağına; Bu takım her şeyiyle bizimdir. Stadı olmayan maddi olarak destekçisi olmayan bu takım zor şartlarda buraya kadar iyi geldi ve yoluna emin adımlarla devam ediyor. Kent olarak bu takıma sahip çıkacağız. 

 

Van Büyükşehir Belediyespor dahil 4-5 takımın şampiyonluk şansı devam ediyor. Esenler Erokspor beraberliğine rağmen şampiyonluk şansımız bitti mi, bitmedi, ama zora soktuk. Çünkü alttaki takımlar geldi ensemize dayandı. Bu haftadan itibaren lig çok farklı maçlara sahne olacak. Bundan dolayı bizimde kayıpsız yolumuza devam etmemiz gerekiyor.

 

Haftaya lider Kırşehirspor'a konuk oluyoruz. Ligin iki güçlü takımı kozlarını Kırşehir'de paylaşacak. Muhtemelen Kırşehirspor taraftarı o maçta takımını yalnız bırakmayacak.  Van'dan da taraftar gidecektir. Bizim açımızdan son derece önemli bir maç olacak. O yüzden güzel futbolla temiz bir galibiyet dileğimizdir.

 

Grubumuzda şampiyonluk yarışı son haftaya kadar sürecek gibi görünüyor. Her takım inişli çıkışlı bir grafik çiziyor. Özellikle lider Kırşehir'in ligin zayıf takımlarından Elaziz Belediyespor'a yenilmesi bunun bir göstergesidir.

 

Bir parantezde teknik ekibe açmak gerekiyor. Hasan Erkin Şimşir ve ekibinin takımın başına geçmesiyle gözle görülür bir yükseliş var. Takım 90 dakika boyunca hırslı bir şekilde mücadele ediyor. Feyyaz Uçar döneminde bazı maçlarda takımın 60. Dakikadan sonra koşmaya takati kalmıyordu ve bu yüzden birçok maçta puan kaybettik. Hasan Erkin Şimşir ile 4'ncü maçına çıkan Van Büyükşehir Belediyespor 8 puan toplamayı başardı. İki maçta galip gelen temsilcimiz 2 maçta da berabere kaldı. İkinci devrede yoluna yenilgisiz devam eden temsilcimize lider Kırşehir karşısında başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları