Rıdvan Can

'ALTIN' DEĞERİNDE İKİ PUAN GİTTİ

Rıdvan Can

Sarıyer maçı öncesi taraftarları mutlu eden bir haberle başlayalım. Vansesi Gazetesi olarak, birçok kez gündeme getirdiğimiz taraftar lokali eski başkan iş insanı Mehmet Avcı'nın destekleriyle nihayet mutlu sonla neticelendi. Bizlerde loklin taraftara hayırlı olmasını diliyoruz.

"AVCI SÖZÜNÜ TUTTU"

Geçen sezon Vanspor kulüp başkanlığı yapan yeni sezon öncesi başkanlık görevini bırakmak zorunda kalan ve bu nedenle haksız eleştirilere maruz kalan Vanspor FK'nın eski kulüp başkanı Mehmet Avcı, başkanlık sürecinde  taraftarlara lokal sözü vermişti. Bizlerde o gün bu verilen söze şahit olmuştuk. Aradan geçen uzun bir aranın ardından Avcı, bu sözünü tutarak, kritik Sarıyer maçı öncesinde taraftarı mutlu etti. Özellikle Kara-Kobra taraftarları kendi sosyal medya sayfalarından bu güzel haberi paylaşarak, sayın Avcı'ya teşekkürlerini dile getirdiler.

Sarıyer maçına;

"TARAFTARDAN BAŞLAYALIM"

Pazar günü Atatürk Şehir Stadyumunda oynanan Sarıyer maçını anlatmaya tribünlerle başlayalım.

Uzun bir aradan sonra ilk kez tribünler bu kadar coşkuluydu. Buda son haftalarda Vanspor'un sergilediği başarılı performansla ilgiliydi.

"Futbolda başarı varsa taraftar da vardır" sözünü pazar günü stadyumda bir kez daha görmüş olduk.

"BAŞKAN'IN ÇAĞRISI YERİNİ BULDU"

Sarıyer maçı öncesinde kulüp başkanı Feyat Kıyak'ın kulübün resmi sosyal medya sayfası üzerinden yaptığı çağrı üzerine taraftar üstüne düşeni fazlasıyla yaparak, tribünlere aktı.

Uzun bir aradan sonra muhteşem bir taraftar desteğini gördük. 90 dakika boyunca tezahüratlar eşliğinde Vanspor'u desteklediler. Ama maç sonu stadyumdan mutsuz ayrıldılar.

"SARIYER VAN'A SIKINTILI GELDİ"

Maç öncesinde Sarıyer takımı ile ilgili edindiğim kısa bir bilgiyi paylaşayım; Sarıyer kritik Van deplasmanına sıkıntılı geldi.  Kulüpte yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle kulüp yönetimi ve teknik heyet istifa etmiş Sarıyer Van'dan 'altın' değerinde bir puanla döndü.

MAÇA GELİRSEK;

Peş, peşe Kırşehir ve Serik galibiyetleriyle çıkışa geçen Vanspor, Sarıyer beraberliğiyle moralleri bozdu.

Sarıyer maçı öyle bir maç oldu ki, ilk yarı etkili olan pozisyonlar üreten iyi oynayan Sarıyer olurken, ikinci yarı ise Vanspor oldu.

"İKİNCİ YARI KENDİNE GELDİ"

İlk yarı beklentilerin altında  bir futbol ortaya koyan Vanspor'a devre arası soyunma odasında ne oldu.

Ümit hoca futbolcularına ne dedi bilmiyorum ama ilk yarıya nazaran ikinci yarıda görmek istediğimiz takım vardı sahada. İkinci yarıdaki oyunumuz fazlasıyla alkışı hak ediyordu. İlk yarı orta saha hâkimiyetini rakibe kaptıran Vanspor ikinci yarı orta saha hâkimiyetini eline alarak, Sarıyer kalesinde etkili ataklar geliştirdi. Bunlardan biride Emrah Tacir'le bulduğumuz gol oldu. Golden sonra baskı devam etti. Golün devamı gelebilirdi. Uğurcan ile çok net gol pozisyonları yakaladık, bu  pozisyonlardan biri golle sonuçlanmış olsa bugün farklı galibiyetin  mutluluğunu yaşıyor olacaktık. Ne yazık ki, olmadı. Vanspor altın değerinde iki puan kaybetti.

"HAKEME TEPKİ YAĞDI"

Vanspor ligin 16'ncı haftasında evinde Sarıyer ile karşılaştı. Karşılıklı gollerle 1-1 berbere biten maçın  ardından Vanlı futbolseverlerden maçı yöneten hakemlere tepki yağdı.

"BUCA'DAN PUANLA DÖNMELİYİZ"

Hafta sonu deplasmanda  İzmir temsilcisi lider Bucaspor ile karşılaşacağız ligin zor deplasmanlarından biri olacak. Sarıyer maçını unutup bu kritik maça konsantre olmalıyız.  Buca'dan puan veya puanlarla dönmeliyiz. Bu zor deplasman maçında temsilcimiz Vanspor'a gönülden başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları