Rıdvan Can

10 GÜNLÜK KAMPIN KARŞILIĞI BİR PUAN OLMAMALIYDI...

Rıdvan Can

Diyarbekirspor galibiyetinin ardından Sarıyer maçı için İstanbul'a giden fakat olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Sarıyer maçının ardından Van'a dönmesi gereken temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'un Kocaeli'nde kalmayı tercih etmesi ve yaklaşık 10 günlük Kocaeli kampının ardından mutlak 3 puan hedefiyle çıktığımız Sarıyer karşısında 1 puanla ayrıldık.

Az sayıdaki taraftarının desteği altında maça başlayan Kırmızı-Siyahlılar özellikle ilk 45 dakikada sergilediği kötü performansla  hayal kırıklığı yaratmış ve 90 dakikanın sonunda ise play-off yolunda iki puan kaybetti.

Sarıyer maçı öncesi Vanspor'a gönül veren herkesin Kocaeli kampının ardından beklentisi iyi futbol ve üç puandı. Maalesef beklentiler havada parçalı bulutlu misali...

Sarıyer maçı sonrası kimine göre bir puan çok iyi kimine göre çok kötü...

Açık konuşmak gerekirse deplasmanda bir puan iyi fakat bir gerçeğin de altını çizmek gerekirse; teknik direktör Erhan Altın'ın öncülüğünde takım Kocaeli'de kamp mı?

Tatil mi? yapmış bilemiyoruz.

"TÜM İMKANLARA SAHİBİZ"

Sakaryaspor başta olmak üzere gruptaki tüm takımlardan çok daha iyi imkanlara sahip olan ve neredeyse en yüksek primi veren, ara transfer döneminde en iyi transferleri yapan temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'un şuan zirvede bulunan  Sakaryaspor ile birlikte ilk ikide olması gerekiyordu.

"İLÇE TAKIMLARIYLA YARIŞIYORUZ"

Grupta yarış içinde olduğumuz rakiplerin bir çoğu ilçe takımıyken, biz ise bir buçuk milyona yakın nüfusu ile Türkiye'nin 4 büyük kulübünden sonra en çok taraftarı olan bir şehiriz..

Ne yazık ki, Vanspor büyüklüğüne yakışır bir performans sergilemiyor.

Bakın ligde kalma mücadelesi veren Ergene Velimeşe ve Niğde takımlarının verdiği mücadenin çeyreğini veremiyoruz.

Vanspor adı gibi büyük takım bu takımın başında ki, teknik heyet ve formasını giyen futbolcular ve Vanspor'u yönetenlerin artık şapkalarını önlerine koyup kendilerini sorgulamaları gereken bir süreçteyiz.. Play-Off istiyorsak, ki,  istiyoruz, o zaman daha iyi, daha diri, daha istekli ve üst düzey bir mücadele vermemiz gerekiyor. Aksi takdirde bu basit oyunla ligde bir ileri bir geri gider geliriz...

Kimse kusura bakmasın arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi on günlük Kocaeli kampının karşılığı bir puan olmamalıydı. Haftalardır bu satırlarda dile getiriyoruz. Bu takım kötü oynuyor, şansla ve rakiplerin gol vuruşlarındaki,  beceriksizlikleri ile maçlar kazanıyoruz. Bunu Vanspor'u yönetenler, Vanspor'u çalıştıran teknik ekip ve bizler gibi herkes biliyor. Bizler takımın faydası için gerçekleri konuşmak zorundayız. Geldiğimiz noktada herkes dediklerimizin farkında ama ne hikmetse bu durumu kimse izah edemiyor.

Sarıyer maçının kısa bir özetini izledim. Yukarda da belirttiğim gibi ilk 45 dakika zayıf rakibi karşısında bu kadar mı kötü bir performans sergilenir.

Krtik haftalara girdik. Alttan gelen takımlar ensemize yapıştı. özellikle alttan gelen takımlarla aramızda iki üç puanlık farklar var ve  Play-Off'a girmeye çalışan takımlar baskı uyguluyor. Artık çok daha dikkatli olmalıyız. Her maça final havasında hazırlanmalıyız ve bu saatten sonra puan kaybına tahammülümüz yok..

"ÇORUM PUAN İÇİN GELİYOR"

Vanspor hafta sonu play-off mücadelesi veren fakat ligde bir türlü istikrarı sağlayamayan Çorumspor'u ağırlayacak. İki takım açısından son derece önemli bir maç olacak. Kesinlikle bu maçtan puan kaybı yaşamamamız gerekiyor. Kritik haftalara girdik. Öncelikle kendimize gelmemiz, gerçek Vanspor ruhunu sahaya yansıtmamız gerekiyor. Herşeye rağmen Vanspor'un Van'a, Van'ın da Vanspor'a ihtiyacı olduğunu unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle hafta sonu evimizde oynayacağımız Çorum karşısında temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları