Prof. Dr. Ahmet Özer

Karalama defterinden Salı aforizmaları:

Prof. Dr. Ahmet Özer

1).Geçmişte yaşıyorsan şimdi ölmüşsün (demektir.) Gelecekte yaşıyorsan hayal dünyasındasın (demektir.) Geçmiş ile geleceğin kesiştiği noktada buluş gerçekçi ol, orda bulunuyorsan şimdi yaşıyorsun demektir.

2(.Geçmişin tecrübelerini al, gelecekten de umudu. Elinden geliyorsa sen yaşama yön ver o sana değil...

3).Dengeli ol; ne yaşamı gereğinden fazla önemse, (çünkü o yük çekilmeyecek kadar büyüktür); ne de gereğinden fazla hafife al, (o zaman da kayar gidersin), arkanda bir eser bırakmadan yerinde yeller eser.

4).Yaşamı gereğinden fazla ciddiye almayacaksın, dedim, çünkü yaşamı çok ciddiye almak da yaşarken ölmektir. Herkes bir gün ölür diyeceksin haklı olarak, lakin önemli olan nasıl öldüğün değil nasıl yaşadığındır.

5).Özgür adam ölürse zevklerinden mahrum olur. Köle ölünce acılarından kurtulur. Sadece zevk peşinde koşarsan hedonist olursun, hep acıya katlanırsan mazoşist...

6). Güce tapınma, adaleti ara....güç peşindeki hırs seni sadist yapar, para peşindeki koşuşturma belki kapitalist. Sonunda kar erir gider insanlık namına elinde bir şey kalmaz.

7).O yüzden sakın var olmadan varlıklı olmaya çalışma.

8)Mahşerin dört atlısının (Servet, kudret, şöhret, şehvet) cazibesine kapılma. Seni sırtlarından attıklarında çok incinirsin.... farkında olmadan “cehenneme” sürükleyebilir.

9). Makyavelist, narsist ve neronist kişiliklerin(liderlerin) peşinden gitme seni kendi çıkarları uğruna daima kullanırlar.

10)Hep feragatta bulunan sen olma, hep biat eden de.. Peki, hep sadakat gösteren sen mi olacaksın? Bir kendine bir geçmişe bak. Bir de geleceğe..Geçmişin ışığında gelecek için aydınlık bir yol seç kendine..., Şimdi tam zamanı...

Ne dersin.....!?

Yazarın Diğer Yazıları