Prof. Dr. Ahmet Özer

YENİ YIL MI, DEDİNİZ..!?

Prof. Dr. Ahmet Özer

Değerli okurlar, kıymetli dostlar; bazen bir yıl o kadar feci ve o kadar korkunç geçmiştir ki yeni bir yıla girmek otomatikman harika bir yıla girmek anlamına gelecektir! Tıpkı şimdi yaşadığımız gibi...

Bunları söylerken, sizin; “Beterin beteri var” dediğinizi duyar gibiyim:

Size bir anektodla anlatayım demek istediğimi ve umudu: Bektaşinin önüne iki şişe şarap koymuşlar ve sormuşlar: “Erenler bunlardan hangisi daha iyi?” diye. Bektaşı şişelerden birini alıp yudumlamış, sonra hızla yere bırakıp daha hiç dokunmadığı şişeyi göstererek “Bu daha iyi” demiş. Onlar da “İyi de Erenler onun tadına daha bakmadınız ki?” dediklerinde, Bektaşı tadına baktığı şişeyi işaret ederek “Ee çünkü bundan daha kötüsü olamaz da ondan” diye yanıtlamış.

Allah beterinden korusun ama 2020’den daha kötüsü olamaz sanki.. Şöyle geriye dönüp baktığımda bir çırpıda şunlar aklıma geliyor:

-Doğal afetler oldu. Depremlerle sarsıldık. Sel kalktı, fırtına koptu, çığ düştü. Bu afetlerde yüzlerce insanımızı kaybettik.

-Ekonomi iyice dibe vurdu. Yoksulluk ve işsizlik azalacağına daha da arttı. Binlerce insanımız işini kaybetti, milyonlarca insan yoksullaştı, eve ekmek götürememenin derdine düştü.

-Özgürlükler askıya, seçilmişler görevden alındı. Baskılar, yasaklar, yolsuzluklar birbirini izledi. Güvenlikçi politikalara son surat devam edildi, toplumsal barış bozuldu.

- Ve Kovit 19 giderek yükselen bir trendle can almaya devam etti. Bu konuda bize verilen rakamların yanlış ve eksik olduğu anlaşıldı; bir günde vaka ve hasta sayıları beş misli arttı.

- Velhasılı kelam, 2020 kara bir yıl oldu.. çok zaman aldı, ne yazık ki onun zamanı da çok şey aldı. İşte bu yüzden gelene yeni demenin tam zamanı..

YENİ YILA UMUTLA BAKMANIN TAM ZAMANI

Yeni bir şeyin başlayacağına, umutlu bir şeyin gelişeceğine kendimizi motive etmek için hepimizin yeni bir yıla ihtiyacı var! Yeni yıl hepimiz için her zaman büyük bir ihtiyaçtır! Hele şimdi daha çok...!

Çünkü yeni bir yıl, yeni başlangıçlar yapmak ve eski pişmanlıkları unutmak için bir şanstır... Ne ki bu şansı iyi kullanırsak eğer...

Ben bunu söylerken sizin başka bir soru sorduğunuzu duyar gibiyim: “Peki ama zenginler yeni yılda zengin olmaya devam edecekler mi? Fakirler yeni yılda fakir olmaya devam edecekler mi? Covit belası can almaya devam edecek mi? Özgürlükler kısıtlanmaya, baskılar, anti demokratik uygulamalar devam edecek mi? O zaman, tanrı aşkına, nasıl olur da yeni yıla ‘yeni’ diyeceğiz?” Haklı olabilirsiniz.

Ve fakat, bütün bunlara rağmen bir şeyi unutmayalım: Yeni Yıl'ın en müthiş mucizesi şudur: Yeni yılda sanki bize hep iyi şeyler olacaktır! Umut iyidir, belki de en iyisi.. İşte, Yeni Yıl bize bu harika duyguyu tattırır ve bu duygu insana güç verir! Siz de gücünüzü ve enerjinizi yeni yılda bu yönde kullanın.

Bu duygularla yeni yılınızı en içten duygularla kutlarım.

Yazarın Diğer Yazıları