Özlem Tekin Alkan

Bilim insanlarına kulak verelim

Özlem Tekin Alkan

Değerli okurlar 2019 yılının Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgını tehdidi hala hayatımızın bir parçası olarak duruyor. Koronavirüs salgını ortaya çıktıktan hemen sonra başta ülkemiz ve dünyada aşı çalışmaları başladı. Bir yılın sonunda dünya genelinde vatandaşlar aşılanmaya başladı ancak bazı aşı karşıtları insanların aklını bulandırarak aşı olmamaları konusunda sürekli paylaşımlar yaptı. Haliyle öyle şeyler söylediler ki bazı kesim bu aşı karşıtlarına inanarak aşı olmadı. Hala da aşı karşıtlarına inanan insanlar var.

Bugün koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin çoğu aşısız. Aşı olmayı önceden reddedip koronavirüse yakalanan birçok hasta yoğun bakımdan pişmanlığını dile getirerek insanların aşı olması gerektiğini ifade ediyor. Gelin sağlığımızı korumak için aşı olalım. Aşı karşıtlarının yalan yanlış bilgilerine güvenmeyin. Aşı ileride herhangi bir sıkıntıya yol açsaydı inanın en başta bilim insanları buna karşı çıkardı. Bugün bütün bilim insanları aşı olmamız gerektiğini söylüyor. Hepimizin bilim insanlarına kulak vermesi gerekir. Sahte hesaplarla sosyal medyada ne idüğü belli olmayan paylaşımlara itibar etmeyin.  

Van’ımız şuan vaka sayılarında oldukça iyi bir durumda. Sakın rehavete kapılmayalım. Valimiz Mehmet Emin Bilmez geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ilimizin vaka sayılarında iyi bir noktada olduğunu ancak aşı olmayan vatandaşların aşılarını yaptırması gerektiğini belirtti. Biz Vanlılar olarak, Van’da yaşayanlar olarak maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Sayın Valimizin de dediği gibi aşı olmayan vatandaşlar aşılarını yaptırsın.

Yazarın Diğer Yazıları