Cem Altaylı

Nef-ret

Cem Altaylı

Yıllarca siyasiler koltuk sevdası için, kapitalist ülkeler bizleri üretimden uzak sadece tüketime dayalı bir insanlar topluluğu haline getirmek için amaçlarını, planlarını ilmek, ilmek dantel gibi işlediler

Reklamlarla romanlarla dizi ve sinema filimleri ile içten içe çürüttüler toplumu.

  Kutsal dinimizi, örflerimizi, adetlerimizi, geleneklerimizi yok ettiler.

Sağcı, solcu Türk, Kürt, Alevi,Sunni, dinli,dinsiz,başı örtülü,başı açık ,etekli, uzun etekli diye diye bütün toplumu  hatta bire bir insanları birbirine düşman, tahamülsüz yolda bir bakışla arabada çalınan bir kornayla cama gelen bir kar topu ile cinayet işleyen birer canavar haline getirdiler.

İstanbul’da gazeteceyi öldüren P....nk  benim raporum var yarına cıkarım diye bağırıyordu.Delilere cezayı ehliyeti yoktur raporu veren sistem nasıl dükkan açıp ticaretle uğraşma para kazanma ruhsatı verebiliyor şaşarım?

Mersinde katledilen özgecanın babasının dediği gibi bu topluma sevgi ve saygı egemen olmadıkça bir birinizi boğazlamaya ve becermeye devam edeceğiz.

bun dan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Anamın eteği dizinin üzerinde olsa niyeti bozarım bu ülkede yüksek makanlara getirelen okumuş büyükler oldukça Kepez anadolu lisesi müdür yardımcısı bayan eğitimci  filiz.. okulumuzda kızlar kısa giyiyor  erkek öğrencilerden oluşan taciz timi kuralım diyen kokuşmuş beyinlere mensuplar bu toplumda var oldukça birbirimizi becermeye devam edeceğiz.

Van Ekonomisi

Birazda her dönemde kötü kaderi değişmeyen VAN'dan büyük şehir paydası alan Van  şehrinden bahsedelim  Van’da deprem sonrası yıkılan, nufusu yurdun dört  bir yanına dağılan ve o zamanki Başbakan Recep Tayyip Bey’in kişisel çabaları ve ozamanki Vali Münir Bey’in öz verili çalışmasıyla harabe görüntüden kısa bir sürede tekrar şehir vasfına kavuştu ama ne yazık ki depremle göçenlerin çoğu dönmedi dönenlerde imar sorunları, gelecek endişesi, ufuk çizgisini görememe endişesiyle imkanı olan Van’ı terk etti, ETMEYEDE DEVAM EDİYORLAR.

Belediye ve diğer kurumlar ortak çalışma ve çaba göstermediği müddetçe yıkılan çok ortaklı binaların arsaları boş bir şekilde beklemeye mahkum dururlar. Van’da dolaşırsanız yüzlerce satılık ev, arsa, dükkân, ilanı ile karşılaşırsınız yetkililerce çözüm üretilmedikçe Van’dan göç devam edecektir. Bunun yerinede çevre illerin kırsallarından maddi bakımdan zayıf Van’ın örfüne ve öz yapısına uymayan göçler almaya devam edecek büyük şehir ibaresi de sadece kağıt üzerinde kalacaktır.

Van ekonomisi zordadır. Esnaf siftahsız dükkan açıp kapamaktadır, bankalara kredi veya kredi kartı olmayan yok gibidir. Temennim odur ki baharla birlikte belediyeler ruhsat ve harçlarında vatandaşa bazı öz verilerde bulunsun ki inşaat sektörü canlansın. Lokomotif sektör canlı olursa tüm Van esnafına katkı sunar .

Çok olumsuzluklara rağmen güzel şeylerde olmaktadır. Edremit sahilinde çok kaliteli lokanta ve kahvaltı iş yerleri açılmış ve hizmet vermektedir, çoğu da birer Türkiye markasıdır. Ben bu sahili ilerki yıllarda Trabzon’un Akçaabat ilçesine rakip görmekteyim. Aynı şekilde merkezde de birçok yeme içme cafe marka giyim üzerine iş yeri açılmıştır.

Global alışveriş merkezi bitme aşamasına geliyor.  Bunlar olumlu gelişmelerdir, halkımızda bu iş yerlerine gerekli ilgi alakayı göstermeli bu iş yerleri uzun yıllar kalıteli hizmet vermeye devam etmelidir.

Bir konuya yetkililerin dikkatini çekmek istiyorum;  az da olsa yeni çok katlı inşaatlar yapılmaktadır. İnsan trafiğinin yoğun olduğu yerlerde alt katları cafe market gibi iş yerlerine verilip dandik bir korumayla üst katlarda inşaatlar devam etmektedir.  Yoğun insan trafiğinin olduğu bu iş yerlerine giren çıkan insanlar büyük tehlike altındalar,  ayrıca İskele caddesi, Sıhke caddesi gibi belli bir kısmı tek taraflı trafik akışının olduğu yollarda çift taraflı iki sıra park eden araçlar yüzünden trafik akışı çok güç olmaktadır ayrıca Maraş Caddesi Semaver kavşağı bölgesindeki banka market gibi iş yerlerinin önüne gelişi güzel bırakılıp ama dörtlü flaşörünü yakan araçlar yüzünden trafik akışı felç olmaktadır. Bu konuda  ya halkımız duyarlı olsun yada yetkili merciler caydırıcı önlem alsın. Eskiden ( DÜNYADA VAN AHİRETTE İMAN ) denilen Van’ı  ( VAN DÜŞ İÇİNE YAN) haline getirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.

Umudumuzu yitirmemek dileğiyle hoşçakalın.

Yazarın Diğer Yazıları