Nuran Demirhan

Van'ın Efsane Müdürü Dadaş

Nuran Demirhan

Atatürk Lisesi 1948 yılından beri Van'da eğitim ve öğretim vermektedir.

Van'ın efsane eğitimcilerinden namı diğer dadaş merhum Servet Aydınoğlu 1945 yılında Erzurum'da dünyaya gelmiştir.1967-1993 Yılları arasında, Atatürk Lisesi'nde Fransızca öğretmenliği ve okul müdürlüğü yapmıştır.

12-Mart 2016 Yılında hakkın rahmetine kavuşan namı diğer Dadaş İstanbul'da vefat etti.

Dün ölüm yıl dönümüydü kendisini rahmetle anıyoruz.

Servet Aydınoğlu kaşları çatık sert mizaçlı, uzun boylu, pala bıyıklı öğrencilerin kül yutturamadığı disiplinli hocamız, Erzurumlu olması nedeniyle dadaş lakaplı müdürümüz  ders zili çaldı mı koridorlarda yürüyerek sınıfların önünde hiç bir öğrencinin kalmadığını heybetli duruşu ile kız öğrencilerini çok daha fazla korurdu.

Öğrencileri rahatsız edenler veya okul dışından gelenler onu gördüğünde okul duvarından atlamaları hafızalardan silinmeyen zamanlardı.

Atatürk lisesinde okuyan her öğrencinin mutlaka Merhum hocamız ile unutamadığı bir anısı vardır.

Lise son sınıftaydım, nöbetçi sırası bana gelmişti, o gün sabaha kadar uyuyamadığımı çok iyi hatırlarım. Sabah ilk işim yukarıda idari kata müdürümüzü beklemek olmuştu. Beklemekle kalmayıp odasına giren Dadaş hiç yüzümüze bile bakmadı. Makam odasının iki kapılı olduğunu nöbetçi olduğum zamana kadar sınıf arkadaşlarımdan duymuştum.

O gün öğlene kadar hiç kendisiyle yüz yüze gelmeden görevime  devam ettim. Odasına giren çıkan, öğrenci, veli öğretmen sayısı başımı döndürmüştü. Öğlen arası saat 12.00'da biraz sakinleşen odasından çıktı, yüzüme babacan tavrı ile baktı hanım kızım nasıl gidiyor sen hangi sınıftasın dedi, şaşkın şaşkın cevap verirken gel bakalım gel dedi.

İlk defa odasını görmemin heyecanı ile o yumuşak ve babacan tavrı bütün titrememin durduğuna engel olmuş gayet sakin sorularına cevap vermeye başlamıştım. Hanım kızım kimlerdensin kimin kızısın diye başladığı sohbetinin, namı diğer babacan Müdürün hiç de öyle katı biri olmadığını anlamıştım.

Servet Aydınoğlu hocamızın, disiplinli öğretmenlere son derece saygı duyan öğrencilerini kollayıp koruyan biri olduğunu babacan tavrı ile çok daha güzel ifade etmişti.

Vanlıların çok sevdiği disiplinli ve eğitime verdiği değerle anılan unutulmayan değerli hocamızı ölümünün 2. Yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Mekânı cennet olsun.

Yazarın Diğer Yazıları