Nuran Demirhan

Kız çocukları

Nuran Demirhan

Kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın en çok eğitim, şiddet, erkek çocuğa göre daha fazla istismar edilme, zorla ve erken yaşta evlendirmelerle ilgili olduğunu, toplumda kız çocuğunun değerini, geleceğin anneleri olacaklarını unutmamak adına birçok görüşler koyuluyor ortaya. Toplum olarak hala kız çocuklarımızı okutmak yerine onları küçücük yaşlarında bebekleri ile oynayacakları zamanlarda evlendirip hayatlarını köreltiyoruz.

Dünyada ve Ülkemizde önüne çıkan bütün engelleri aşmış, iyi eğitim almış iş dünyasında bilim, sanat, spor, siyasi alanlarında, büyük başarıları olan birçok kadınlarımız vardır. Her toplumda mutlaka örnek alınacak kişiler ve aile bireyleridir.

Aile içinde kız çocuğu için en çok örnek alınacak kişi annedir. Annenin kız çocuğuna vereceği eğitim ile doğrular yanlışlıklar başlar.

Hayatının en büyük dönüm noktasını ailede görür, aile içi şiddet ve korkularda yaşamını etkileyen en büyük nedenlere sebep olur. Bir ülkenin en büyük mirasçıları o ülkenin çocuklarıdır. Burada yine en önemli nokta kız çocuklarımızdır. Onları korumak, okutmak, hatta iyi bir anne olmalarını sağlamak yine biz anne ve babalara düşen görevlerdir. Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyet döneminde çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi için birçok imkân sağladı. Eğitim ve öğretime önem vererek onlara başarılı hayat sağladı. Gelecek çocukların elindedir.Bir çocuğun başarılı olabilmesi için en önemli koşulu ,sevilmesi ve kendini güvende hmesidir.Gerek anne ve babası,gerek çevresindeki kişiler tarafından sevilen kız çocukları ilerleyen yıllarında daha başarılı işlere imza atan ,geleceğin annesidir.Bu nedenle özellikle evlat ayrımı etmeden kızlarımızı daha güzel günlere adım atmalarını sağlamak için onları okutup hayata kazandıralım. Kız çocuklarımızın çok hassas ve duygusal olduklarını unutmayalım. Şiddet mağduru olan çocuklar yetiştirmeyelim.

Aile içindeki en değerli varlık çocuklarımızdır. Hayata onlarla bağlanırız, onlarla yaşarız. Düşününki bir ailede Anne ve baba günün her saatinde evladını düşünür. Annenin evde yağacağı işlerinde en önemli faktör çocuğudur okula gidiş geliş saati, onun sevdiği her şey o ailenin gününü tamamlar. Bir ailenin en önemli değeri çocuğunun sevgi dolu kollarıdır. Hani derler ya önce can sonra canan Bir kadın anne olduktan sonra o canda cananda yalnızca evlatlarıdır. Kötü bir şey olduğunda, hastalandığında keşke onun başına değil, benim başıma gelseydi dediğin tek kişi evlattır.

Unutmayalım ki evlat istediğin kişi gibi değil yetiştirdiğin kişi gibi olandır. Hiç bir ana baba evladına iyi bir eğitimden, iyi bir ahlaktan başka değerli miras bırakamaz.Kainatın çoğalmasında ,yürümesinde tek neden kadındır.En güzel dünya nimeti kız çocuğudur.İnsanın sahip olacağı en güzel değerleridir kız çocuğu ,onları okutun gelecek sağlayın şiddete maruz bırakmayın.

Kadınları ikinci plan olarak görmeyin. Onların yanında olmak onlara sevgi vermek demektir.Sevgiyi hisseder onun incinmesini önleyen tek sebep sahip çıkmaktır.Hatayı yanlışı asla unutmazlar ,Ana ailenin güneşidir. Bir aiIe de olmazsa orada büyüyen çocuklar gölgede kaImış meyveler gibi oIgunIaşmazIar. Bir kız çocuğu dünyaya geldiğinde bir ana doğmuş olur.

Anneden evladına en güzel söz: Dünya bir yana, evlat bir yana, evlat o iyiyse benimde iyi olma halim. Evlat karşılık beklemeden sevdiğim...

Yazarın Diğer Yazıları