Nuran Demirhan

Hayatın içinden

Nuran Demirhan

Her gün iyi olmayabilir, ancak her günün içinde iyi olma ihtimalleri ile yaşarız.

Hayat  dediğimiz, Dünya çarkı içinde acısıyla, tatlısıyla sürüp gidendir. Kimi dertli, kederli, kimi neşeli sevinçli, kiminin bitmeyen çilesi.

Tanıdık eş dost, hısım akraba kimi konuşturursan isyan içinde dertleri hüzünleri ardı ardına sıralar düşündüğün zaman senin derdin dert mi benim derdim yanında der.

Oysaki hayat dayanmaktır. Sabırdır, Duadır zamandır.

Hayat her anlamıyla, zoru başarmaktır. Yaşadığın engeller ne olursa olsun üstesinden gelmektir.

Düşkünlük zayıflık insanoğluna mahsus olduğu gibi, güçlülük irade dimdik durmak da insanoğluna mahsustur. Zorlu zamanlar asla geçmez, ama zorlu insanlar bunu geçirir başarır.

Hayatın en güzel yönü başarmaktır. Zoru başarmak, acıya dayanmak, her türlü zorluğa göğüs gerebilmek.

Her insanın hayatında kaçmakla kalmak arasında, direnmeye seçim yapmaya zorlandığı anlar vardır. Hani deriz ya sözün bitti yerdeyiz. Direnme gücü dünya evet dediğinde, hayır diyebilme yetisidir. Hayatta yokuşu çıkabilen dönüp de manzaraya bakmalı manzara nasıl?

Tepeden izlenilen manzaramı? Aşağıdan izlenilen manzaramı? Aradaki fark ne olursa olsun kişinin aştığı engeli, başarıyı iradeyi gösterir. Okyanustaki dalgaları düşünürsek hayat da seni o dalgalar gibi sürüklüyordur. Okyanusun altında isen nefesini tutmasını bileceksin üstündeyken nefesini kesmesini bileceksin.

Başarıya ulaşmak kişinin hayatının kolaylaşmasını sağlamaktır. Umudunu yitirmeyerek elindeki başarısı iradesini gösteren etkendir.

Unutmayalım ki dünya yuvarlıktır ve dünyanın sonu gibi görünen her şey sade ebediyettir. Fırtınalı hayat, inişli, çıkışlı hayat…

Hayatımızda hepimizin acı günleri, mutlu günleri olmadı mı? Önemli olan değerleri yitirmeden yol aldıysak ne mutlu deriz. İnsan beyninin var oluşu Yüce ALLAH'a mahsustur. Beyni çalıştırıp kullanmak insana mahsustur. İmtihan dünyası deriz imtihanımızı kabulleniriz, aslında kabullenmek çaresizlik değil buna inanmak gücüdür.

Hayat güç işleri başarabilmek becerisidir.

Hayatta başarısız olmak güçtür, ancak başarmak için çabalamamış olmaktan daha kötü değildir.

Yaşamayı sevmek hayata bağlanmak ise yürüdüğün yolda, attığın her adımda kararlığını koruyabilen yaşamak için emin olandır.

Hayatın en güzel yanı küçücük şeylerden mutlu olabilmektir. Hak ettiğimiz, düşündüğümüz sevgiyi yaşayarak buluruz. Her şeye rağmen devam eden hayatlar gibi...

Yazarın Diğer Yazıları