Nuran Demirhan

Ayten ve Aydın İnan çiftinin feryadı

Nuran Demirhan

Ayten ile Aydın İnan, 21 Yıllık evli evlat hasreti çeken bir çift. Berat bebeği 18 günlük iken sahiplendiler. Kendilerini bizzat tanıdığım için, bu yazıyı tüm Vanlı hemşehrilerimle paylaşmak istedim.

 

İki ay önce sabah kahvaltısında Berat'ın görmediğini fark eden anne Ayten İnan, oğlunu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Burada yaklaşık 14 gün boyunca kalan Berat'ın durumunda olumlu bir netice alınamaması üzerine önce YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezine götüren acılı aile, daha sonra büyük şehirlerdeki hastanelerin yolunu tuttu.

 

 

Önce Ankara, ardından İstanbul'daki hastanelere başvuran İnan ailesi, doktorların "Gözleri açılmaz, eve götürün demeleri, ,Umutlarını yitirmediklerini ve tek çocukları olan Berat'ın görmesi için internette araştırma yaptıklarını belirten Ayten İnan, "İnternette, Ali Omur Kayabaşı isimli bir doktorla tanıştım. Kendisi İngiltere'de kalıyor. Oğlum Berat'ı İngiltere'de tedavi edeceğini söyledi. Kendisiyle görüştükten sonra Berat'ın kan tahlilini Almanya'ya gönderdik. Şimdi oradan gelecek sonuca göre konulacak teşhisi bekliyoruz. Sonuç geldikten sonra Berat'ı hemen İngiltere'ye götürmemiz gerekiyor. Ancak maddi imkanlarımız olmadığı için yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorlar.

 

 

Berat'ın sağ gözünün yüzde 70 görmediğini ifade eden acılı anne, "Şu anda sol gözüyle hafif görebiliyor. Tek isteğim Berat'ın tekrar görmesi. Onun için gözlerimi vermeye hazırım. Yeter ki Berat görsün diye haykıran bir anne.

 

Memleketimin Saygıdeğer, duyarlı insanlarına seslenmek istiyorum. Ayten hanım, Bu kadar fedakâr, özverili bir anne hem de evlatlık aldığı çocuğu için perişan olmuş bir halde, Baba Aydın İnan 14 aydır işsiz, Her yerde ne iş olursa çalışan bir baba, bu ailenin yardıma çok ihtiyaçları var. Bu kadar özverili bir aile tek istedikleri evlatları Beratın tekrar görebilmesi.

 

Berat bebeğe yardım elimizi uzatalım Ayten ve Aydın İnan çiftini kaderleriyle baş başa bırakmayalım. .Bu ailenin bu bebeğe nasıl baktıklarını çok yakından gören biri olarak herkese seslenmek istiyorum. Berat bebek yardım bekliyor.

Yazarın Diğer Yazıları