Nuran Demirhan

2 Nisan Coşkusu

Nuran Demirhan

Güzel şehrimin, güzel insanları, tekrar Bayramımız kutlu olsun. 2 Nisan Van'ın 99.Yılı kutlamalarında, Van ve diğer illerde tarihe geçecek bir ilk yaşandı. Başta Van olmak üzere, İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir Antalya ve Altınoluk da coşkulu Van kutlamaları, medya üzerinden sosyal platform sayfasına üye olan olmayan bütün Van sevdalıları bir araya gelerek tarihi bir güne damga vurdu.

Van yemekleri sayfasının 2 Nisan Van buluşması etkinliğinde, Sayın Dr. Mine Kılavuz Ongün başkanlığında, üyesi olan herkes Van yemekleri yaparak bu etkinliğe katıldı. Sayfa yöneticilerinin bir tek amacı vardı. Van Mutfağı Kültürünü tanıtmak, tarifleri vermek, sunumları yaparak bizden sonraki gelecek nesillere anlatmaktı. Öncülüğünü yapan Dr.Mine Kılavuz Ongün hanıma Van grubu adına yürekten teşekkürler. Van sevdalılarının Van yemekleri eşliğinde bir araya gelerek, 2 Nisan Van da bu kutlamaların gelenek haline getirilmesi tek hedef oldu.

Van yemekleri grubu bu etkinlik için günlerce bir araya gelerek çalışmalar yaptı. Bu etkinlikte Van grubuna desteklerini esirgemeyen, Van büyük şehir belediyesi, Kültür ve sosyal işler Daire başkanı Sinan Bağlı, Van ili Kültür Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Vansesi Gazetesi Genel yayın Müdürü İkram Kali Anadolu kaburga işletme Müdürü Münür Gülmez, Bak hele Bak işletme sahibi Yusuf Konak, Sponsorlarımız, Van pastacılar ve aşçılar derneği başkanı Sinan Pulat, Aşiyan ev yemekleri, Tandır Van, Van yöresel yemekleri ekibi Van da yıllarca Doktorluk yapmış Vana emek vermiş Sayın Dr.Süheyla Dabbaoğlu bizi yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize ve sayfa kurucusu Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Oto, Sayfanın yönetiminden sorumlu Dr.Mine Kılavuz Ongün, Müzik öğretmeni Tuğba Çelik Kurtuluş ile birlikte Van grubu ekibi Bizim eller sayfasının yöneticisi Nihat Işık, Elif Işık Çifti, Veysel Talay, Murat Tosun ve bütün Van sevdalıları ekibimizin özverili çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Önümüzdeki yıl Van'ın 100. Yılı kutlamaları için Vanlılık ruhunu ve kültürünü, yaşatmak adına bir arada olmak dileği ile emeği geçen herkese, misafir olarak gelenlere beğenip de beğenmeyenlere sonsuz teşekkürler.

Yazarın Diğer Yazıları