Rıdvan Can

Düşüş son bulmalı

Rıdvan Can

Gecen sezon play-off'ta şampiyonluk sevinci yaşadığımız Ankara Eryaman Stadında bu kez rakip Ankara temsilcisi Etimesgut'tu. Zorluk derecesi yüksek maçlardan biriydi. İki takımda kazanmak için sahadaydı. Vanspor galibiyet parolası ile çıktığı Etimesgut karşısında geriye düştüğü maçta bir puanla haftayı kapattı. Futbolda hedefe oynuyorsanız deplasmanda alınan her puanın önemli olduğu söylenir. Kesinlikle katılıyorum. Vanspor kötü oynuyor ve kötü oynarken bile deplasmanda alınan bir puanın her zaman kazanç ve anlamlı olduğunu düşünüyorum.

Şuan yapılması gereken en önemli nokta şudur; enseyi karartmamalı ve başta Hasan Erkin Şimşir hoca olmak üzere tüm futbolculara güvenmeliyiz. Çünkü önümüzde zor bir fikstür bizi bekliyor. Evet kötü bir süreç yaşıyoruz. Bu olumsuz havayı ve kara bulutları dağıtmak zorundayız.

Burada hepimize çok önemli görevler düşüyor. Başka çaresi yok.

Vanspor son haftalarda hem puan kaybediyor hem de talihsiz sakatlıklarla önemli futbolcularını kaybediyor. Sefa Küpeli, Yakup Demir, Osman Torun ve Etimesgut karşısında ayağı kırılan Burçak Özkanca'nın sakatlığı moralleri bozdu. Takımda yaşanan bu sıkıntılı sürecin doğal olarak Vanspor'u olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.

Gelinen noktada artık aynaya bakması gerekenlerin dönüp bakması lazım. Herkes şapkasını önüne koysun ve puan kaybettiğimiz maçlarda ve ortaya çıkan olumsuz tabloya bakarak ders çıkarsın.

TEDBİRLER ALINMALI?

- Nerede, ne gibi eksikler var?

- Hangi konularda hata yapıldı?

- Bu sıkıntılar, nasıl ve hangi tedbirler alınarak giderilebilir? Gibi sorulara cevap bularak, yani, teşhisi koyup, tedavi sürecine de hemen başlanması gerek! Öyleyse; Yol yakınken, yani zirve ile aradaki puan farkı da henüz açılmamışken, her konuda gereken tedbirler alınmalı ve hemen uygulanmalı diye düşünüyorum.

Hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Sakaryaspor maçı umarım bizim için yeni bir başlangıç olacaktır.

Buna şehrin ve takımın çok ihtiyacı var.

Yarın kupada Sancaktepe hafta sonu ise deplasmanda önemli bir maça çıkacak olan Kırmızı-Siyahlılar'a başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları