Rıdvan Can

Van'da Play-Off heyecanı

Rıdvan Can

Öncelikle uzun yıllar sonra şehre play-off heyecanı yaşatan, şampiyonluk şarkıları söyleten son altı maçında aldığı galibiyetlerle bizleri mutlu eden başta Kulüp Başkanı Servet Yenitürk olmak üzere teknik heyet ve futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyor takımı her platformda destekleyen ve yalnız bırakmayan Kara-Kobra ve Gölkentli taraftarları canı gönülden kutluyorum.

 

Spor Toto 3'ncü Lig 2'nci Grup'ta bitime 1 hafta kala ligi şampiyon tamamlayan Kırşehir'de büyük sevinç yaşanırken, lig de 2-3 ve 4'üncü sırada bulunan Esenler Erokspor, Van Büyükşehir Belediyespor, Kızılcabölükspor Play Off'a kalmayı garantiledi. 52 puanla 5'inci sırada bulunan Karşıyakaspor son haftada Elaziz Belediyespor'a konuk olurken, ligde 51 puanla 6'ncı sırada bulunan Altındağ Belediyespor, Bergama Belediyespor ile karşılaşacak. Karşıyaka'nın mağlup olması veya berabere kalmasıyla Altındağ Belediyespor galip gelirse Play-Off'a kalan 5'inci takım olacak. Lige veda eden Bergama Belediyespor, Alibeyköyspor ve Adıyamanspor'da ise küme düşme üzüntüsü yaşanıyor.

 

Özellikle iç saha maçlarında yaşadığı talihsiz puan kayıplarının ardından şampiyonluk şansını kaybeden temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'da deneyimli Teknik direktör Hasan Erkin Şimşir ile ligin 28'nci haftasında deplasmanda Bergama Beldiyespor karşısında hem futboluyla hem de farklı skorla aldığı güzel galibiyetinin devamında son 6 haftada peş peşe aldığı galibiyetlerle Play-offu garantileyen Van Büyükşehir Belediyespor çıkışını Elaziz Belediyespor karşısında da sürdürdü.

 

Ligde kendi evindeki son maçında taraftarının muhteşem desteğiyle sahaya çıkan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor üç puanı taraftarına hediye etti. Takımımız ligin son haftasında deplasmanda Düzce'ye konuk olacak.

 

PLAY-OFF BİR ŞANS 

Play-off bir şans. Uzun yıllardır ligde kalma mücadelesi veren Büyükşehir Belediyespor ilk kez bu sezon play-off'a kalma başarısı gösterdi. O yüzden bu fırsatı iyi değerlendirelim. Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı ile birlikte play-off maçları öncesinde kulübüne takımına sporcusuna sahip çıkan esnafıyla, iş adamıyla, taraftarıyla kısacası takımın başarısı için kenetlenen, birlik ve beraberlik içinde olan bir şehir olmalıyız.

 

Van Büyükşehir Belediyespor artık hak ettiği yerde olmalıdır. Neden bu sezon bir üst lige çıkmayalım. Yeter ki, inanalım destek olalım. Hayal değil, yeter ki, beklenen destek gelsin. Van şehri, halkı, esnafı, iş adamları, yerel yönetimleri gelin istekli, arzulu, Van Büyükşehir Belediyespor'u şampiyon yapmak için hep birlikte destek olalım. Van Büyükşehir Belediyespor'un Play-off'ta başarılı olabilmesi için mutlaka birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır.

 

Haydi, Van "O sene Bu Sene Olsun" Play-off'tan başarıyla çıkan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor olsun.

 

Van Büyükşehir Belediyespor'da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları