Kinyas Kartal

Bir yerlerde bir yanlışlık var

Kinyas Kartal

Bir tarafta, savunduğu partinin, küçük yaştaki çocukların cinsel istismarını yasallaştırma projesini bile düşünmeden savunan, Ak partinin tüm önerilerini neredeyse ilahi emir gibi gören bir topluluk var..

Diğer tarafta, "iktidar zarar görsün de, ne olursa olsun!" zihniyetiyle dolar yükseldikçe tabir-i caizse mutlu olan, yabancı ülke temsilcilerinin olduğu her ortamda kendi ülkesinden dert yanan, sanki dış güçlerden hayır gelecekmiş gibi onlardan medet uman bir topluluk var..

Peki böylesi bir kutuplaşmadan kim karlı çıkar? Her iki düşüncenin de bu memlekete ne faydası var? İş lafa geldiğinde herkes vatansever.. Her iki taraf da milliyetçi.. Herkes için asıl olan memleketin huzuru, refahı, güveni.. Bir şey diyeyim mi: böyle sevecekseniz, sevmeyin bu milleti!

Diş bilemekten, gıcırdatmaktan, yan gözle bakıp aşağılamaktan, onun yasası, bunun kasası diye bakmaktan gına geldi millete! Kusura bakmayın ama, ne iktidarınız iktidar, ne muhalefetiniz muhalefet! Herkes bir ucundan tutmuş çekiştiriyor, bakalım kimin elinde kalacak memleket!

Ne tecavüzün onaylandığı bir meclis, ne doların 4 TL olduğu bir ekonomi, ne kardeş kavgası, ne kardeş kanı.. Artık zaman, normalleşmenin zamanı.. Varsın başımızdakiler paralasınlar birbirini.. Çok iyi biliyorum ben onların, o kavgalardan sonra kulislerde nasıl kol kola gezip bunun adına: "siyaset" dediklerini!

Sakinleşmeden, normalleşemeyeceğiz. İktidar da muhalefet de böyle olmaz.. Halkını seven liderler, halkı halka kırdırmaz. Siyaseti biz yapacaksak, sizi oraya niye seçtik? Siyaseti biz yapacaksak, bizim maaşlarımız neden eksik? Bu memleket hepimizin.. Birliğimizi bozma! Memleketimize Dokunma!

Yazarın Diğer Yazıları