İkram Kali

Yeniden umutlandım

İkram Kali

İçişleri Bakanlığınca, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan belediye başkanlarının yerine KHK kapsamında görevlendirilen belediye başkan vekillerinden Van halkı büyük hizmetler, başarılı çalışmalar bekliyor.

Görevlendirmelerin üzerinden 3 aya yakın bir süre geçti. Anakent belediyesi genel sekreteri Mehmet Yaşar'ın ardından Edremit Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ile bir araya geldik. Yararlı bir sohbet gerçekleştirdik.

Heyecan veren, yeni bir umut yaratan Çiçekli'nin sergileyeceği idarecilik ve belediye başkan vekilliği anlayışında şunları gördüm:

* Bir kere idareyi maslahatçı bir idareci olmayacak. Etliye sütlüye karışmadan, sorunlara bulaşmadan görev zamanını doldurup gitmeyecek. Saklanmayacak, sessiz kalmayacak. Elini değil gövdesini taşın altına koyacak. Dengeci olmaya birilerini hoş tutmaya çalışmayacak net olacak.

* Cesur, kararlı olacak. Bilgiye önerilere, çağın gereklerine değer vererek mesai kavramı gözetmeden 7/24 performans gösterecek. Oyun kurucu olacak, orta sahada top çevirmeyecek.

* Halkla ilişkilere, vatandaşlarla el ele görevdeşlik yaratmaya, dayanışmaya azami önem verecek.

* Köylü mantığıyla değil, vizyoner bakışla bölgede örnek olacak modern şehirleşmiş Edremit ortaya çıkaracak.

* Mahalle bazında Edremit'in tüm sorunlarını çözecek. İnsan merkezli, kardeşliği, hizmeti esas alan ayakları yere basan belediyecilik gerçekleştirecek.

* Popülizm yapmayacak, mazeret üretmeyecek.

* Van için hatta ülkemiz için Edremit'in nasıl bir değere sahip olduğu bilinciyle Edremit'in fotoğrafını detaylarıyla çekerek sorun çözecek.

* Edremit'i modern, yaşanılabilir turizm beldesi, yaşam merkezi,  Ankara Beypazarı, Ege ilçeleri gibi şirin, temiz mimari yüzü olan görünüme kavuşturacak projelere önem verecek.

* Yanlışlara, yasa dışılığa, karanlıklara, fitne fesada, kardeşliği ve huzuru bozan girişimlere, kirli ilişkilere müdahale etmekten çekinmeyecek.

* Tüm mahallelere, insanlara ihtiyaç duyulan hizmetleri eşit oranda zamanında götürecek.

* Merkezi idare ve yerel yönetimin sağladığı kaynaklar ve desteklerle güçlü belediye, değişen dönüşen önü açık Edremit bırakacak.

* İnsanları boş sözlerle değil, fark yaratan, günlük yaşamlarına dokunan az maliyetli ama kaliteli projelerle mutlu etmeye çalışacak.

* Belediyeciliğin yalnızca yol su, imar olmadığı gerçeğinden hareketle kadınlara, çocuklara,  sosyal ve kültürel etkinliklere özel bir önem verecek.

* Çevreci anlayışla ağaç kesene ceza, ağaç ve yeşili koruyana destek verecek.

* Halk yararına kullanılması gereken hazine arazilerinin yağmalanmasına, birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyecek.

* Rantçılara, uyanıklara prim vermeden Edremit ve insanları için dile getirilen tüm önerilere değer vererek dinleyecek, farklı görüşlerden yaralanacak.

* Kaçak yapılaşmaya, betonlaşmaya, büfeleşmeye yasa dışı estetikten uzak çirkin mimariye dur diyecek.

Tanışarak dinlediğimiz Kaymakam Belediye Başkan Vekili Çiçekli devlet adamı  sorumluluğu ve ciddiyetiyle 2 yılı içinde gerçek kimliğine kavuşan Edremit geride bırakmak istiyor. Bunun içinde gece gündüz çalışıyor.

Bayburtlu Atıf Çiçekli,  görevi sonunda vatandaşla devleti buluşturarak, kimlik kazanan Edremit'te dualarla anılmayı hayal ediyor. Başka hedefi beklentisi yok.

30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerden sonra ilk ziyaret ettiğim bir sayfa yer ayırdığımız belediye başkanı DBP'li Rojbin Çetin'di. O gün Çetin'e modern Edremit ve başarılı belediyecilik için bir yığın öneri aktarmıştık. Dinlenmiş, ancak dikkate alarak hiçbirini hayata geçiremedi. Geride kalan zaman içinde sorunları çözülmeyen Edremit, daha çirkinleşti. Eti budu belli olan bir kör ideolojiye esir olan belediyede 400 kişiye maaş bağlanarak zaman ve kaynaklar heba edildi.

Aradan 3 yıl geçti.

Belediyelere başkan vekili atamasından sonra ilk ziyaretimiz tesadüftür yine Edremit belediyesine oldu. Gazetecileri samimiyetle dinleyerek notlar alan Başkan Vekili Çiçekli, yapacakları hizmet ve projeleri paylaştı. Bazı proje ve uygulamalar hakkında basın mensuplarının görüşlerini aldı.

Edremit'te yeni bir dönem başlıyor. Başkan Vekili Çiçekli ile birlikte yolları, duvarları, sahilleri, parkları, doğası planlı görünümüyle modern şehir kimliğine kavuşan Edremit Van'a da soluk aldıracak.

Umudumuz beklentimiz budur.

Yazarın Diğer Yazıları