İkram Kali

Vatso'da değişim kazandı

İkram Kali

Van Ticaret Sanayi Odası organ seçimleri çok uzun ve yorucu geçen maratondan sonra dün noktalandı.  Sandıkta esnafların tercihiyle Necdet Takva 7 meslek grubunu kazanarak mecliste çoğunluğu aldı. Takva Genel Sekreter olarak girip-çıktığı VATSO’ ya  başkan olarak geri dönüyor. Bu azımsanacak bir başarı değil.

Tebrik ediyorum,  başarılar  diliyorum.

VATSO üyelerinin demokratik tercihine herkes saygı duymalı.

Mevcut VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu ise 5 grupta kazandı. Ancak yerini koruyamadı, ama VATSO meclisinde varlığını, ağırlığını devam ettirecek.

VATSO eski başkanı Feridun Irak’ın hiçbir grupta kazanamamış olması ilginç bir sonuç oldu. En azından kendi grubunda kazanması bekleniyordu.  VATBO seçim sonucunun bunda ne denli etkisi olduğu bilemiyoruz.

Kazananlarda kaybedenlerde sonuçları doğru okuyarak esnafın verdiği mesajı duygusallıktan sıyrılarak iyi okuyarak analiz eder.

Dün seçim sonuçları netleştikten sora VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu ve ekibinin Necdet Takva’ı kutlayarak başarı dilemesi kendisine yakışan erdemli bir davranıştı.  Üç adayın sonuçlarını hazmeden olguluk göstermesi de ilimizin geleceği adına güzel bir tablo oluşturdu.

Dün Necdet Takva taraftarlarına yaptığı kısa teşekkür konuşmasında; “ Bana ve arkadaşlarıma oy veren vermeyen bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Neticede diğer arkadaşlarımızla VATSO’da birlikte çalışacağız. Lütfen dağılalım” ifadesi sağduyunun yansımasıydı.  

Neden Takva kazandı?

Planlı, programlı, istikrarlı çalıştı. Seçim sürecini iyi kullanarak zamanı ciddiye aldı.  Üyelere yakın markaj uyguladı.   Farklı ve etkileyici söylemler geliştirdi. Farklı sunum yaptı.  Sinirlerini bozulmasına müsaade etmedi. Psikolojisini yüksek tuttu.  Yoruldu, sendelendi ama yarıştan hiç kopmadı. Çeşitli negatif olaylar karşısında demoralize olmadı.  Ailesiyle birlikte basının, kamuoyunun önüne çıkması kendisine olan güvenini perçinleştirdi.

 Nejdet Takva arkadaşlarıyla uzun süredir yürüttüğü çalışmanın ardından " Ekonomide Değişim Hareketi" (EDH) adayı olarak VATSO üyeleri ve Van kamuoyunun önüne çıktığı gün farkını sergilemişti. 

Takva EDH tanıtım kitapçığının iç tarafında Mevlana'nın " Ne kadar söz varsa/ Düne ait/Şimdi yeni şeyler/ Söylemek lazım"   demişti.  

Kaybedeni olmayan bir seçim yaşadık.

Mirza Nadiroğlu, Feridun Irak ve Necdet Takva VATO seçimlerine katılarak yerelde demokrasinin gelişmesine emek vererek ortak katkı sundular. 

Seçimleri analiz yazılarıma devam edeceğim.

Yazarın Diğer Yazıları