İkram Kali

Vansesi yazıyorsa doğrudur

İkram Kali

2014 yerel seçimleri ile ilgili seçim çalışmaları tüm hızı ve heyecanıyla sürüyor. Adaylar ev ev kapı kapı gezerek oy istiyorlar.  Adaylar kendi parti programlarına ve seçim beyannamelerine göre propaganda yapıyorlar, konuşuyorlar vaatlerde bulunuyorlar. Takdir adayları dinleyen, izleyen, değerlendiren seçmenindir. Seçmen son sözünü sandıkta söyleyecek.

Seçim çalışmalarının en büyük sorumluluğunu ve yükünü daha çok yerel basın taşıyor.  Partiler, adaylar ve seçmenler de seçim havasını daha çok yerel gazeteler üzerinden takip ediyorlar. Neden diyeceksiniz? Çünkü yazılı yerel basın aynı zamanda tarihe kayıt düşüyor, geleceğe arşiv oluşturuyor.  Dolayısıyla yerel basının seçim süresince farklı bir sorumluluğu vardır.

Bu anlamda 77 yıllık uzun bir gazetecilik deneyimi, birikimi olan Van’ın ilk gazetesi,  yerel markası olma sorumluluğunu omuzlarında taşıyan Vansesi, yayın ilkelerinden taviz vermeden, sapmadan okuyucusuna güven vererek yoluna devam etmektedir.

Bu seçim diğer seçimlerden farklı özellikler taşımaktadır.

Seçimlerin sonucu çok şeye gebedir. Bunu partiler ve adaylar zaten açıklıyor. 30 Mart günü ilimizin değişim, dönüşümünü gerçekleştirecek, yol haritasını çizecek kadro sandıkta belirlenecek. Van gibi kozmopolitlik yapıya dönüşen bir kentin kaderi belirlenecek.

İşte bu süreçte doğru, tarafsız, bilgi kirliliğinden, manipülasyondan, yönlendirmeden uzak objektif haberler değer görüyor.  Vansesi ailesi olarak her sabah okurlarımızın karşısına bu inançla gazete çıkarmaya çalışıyoruz. Bununda başardığımıza inanıyoruz. Gönül rahatlığı ile diyorum ki;  Vansesi yazıyorsa doğrudur.

Değerli okurlar, bu anlamda haber ve köşe yazılarımızdan bazı örnekler vererek gazeteniz Vansesi’nin habercilik farkına, anlayışına ve ilkelerine dikkatinizi çekmek istiyorum.

  • Osman Nuri Gülaçar’ın Ak Parti temayül yoklamasından sürpriz isim olarak çıkacağını ilk defa Vansesi yazdı.
  • BDP ilçe başkan aday adaylarının tamamını ilk olarak Vansesi liste halinde yayınladı.
  • SP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fetullah Erbaş’ı n ismini ilk olarak Vansesi  manşetinden duyurdu.
  • CHP ilçe belediye başkan adaylarını ilk olarak Vansesi bildirdi.
  • MHP ilçe belediye başkan adaylarını ilk olarak Vansesi açıkladı.
  • Yahya Ertaş’ın BDP’den Çatak’ta aday adayı iken adaylık verilmemesi üzerine bağımsız aday olduğunu ilk kez Vansesi yazdı.
  • BDP’ye başvuran meclis üyesi sayılarını ilçe ilçe ilk olarak Vansesi haber yaptı.
  • AK Parti ilçe adayları içinde aday adayı olmayan, ismi gündeme gelmeyen sürpriz 2 ismin olabileceğini de ilk olarak Vansesi açıkladı.

 

Van’ın sesi,  soluğu Vansesi yalnızca habercilik yapma, okurlarını bilgilendirme uğraşı veriyor.  Seçim sürecinde gazetecilik ilke ve heyecanıyla sizlere doyurucu ilginç haberlerle layık olmaya devam edeceğiz

Yazarın Diğer Yazıları