İkram Kali

Van için devam

İkram Kali

2019 yılına girdik.

Van'da havai fişekler patlamadı… Ama yılbaşı gecesi her tarafı beyaza bürüyen harika kar yağdı.

Herkesin ortak dileği "2018 gitsin bir daha gelmesin"  oldu.

Yeni yılda kendimiz, ailemiz, sevdiklerimiz, ülkemiz, milletimiz için beklentilerimiz var.

Yen yıl herkese güzellikler getirsin.

Umutlar gerçeğe dönüşsün.

Yorgun kentin yorgun insanlarının da artık yüzü gülsün.

***

Yorulmadan, bıkmadan ve geri adım atmadan…

Van için Vanlılar için 2019'da da yazmaya, konuşmaya devam edeceğiz.

Doğup büyüdüğümüz, ekmeğini yiyip suyunu içtiğimi,z atamızı babamızı anamızı toprağının bağrına bıraktığımız Van için verilmiş vaatlerin yerine getirilmesini, Van halkının haklı beklentilerinin gerçekleştirilmesini isteyeceğiz.  

Birileri unutmaya unutturmaya, görmedim duymadım numarası çekmeye çalışsa da gerekçe gösterilmeden 1980 yıllarda  kapatılan TRT Van Radyo Müdürlüğü yerine bünyesinde radyo ve televizyon stüdyoları olan, TRT Van Bölge Müdürlüğü kurulmasını istemeye devam edeceğiz. 

Van'ın ayakta kalan iki  tescilli binasından bir olan tarihi Tekel Müdürlüğü binasının Van Kent Kütüphanesi yapılmasında ısrar edeceğiz.

Büyükşehir olan, genç bir nüfusu bulunan, bölge kentlerini yakından etkileyen Van'ımıza Konser- Konferans ve Kültür Merkezi yapılması isteğimizi gündemde tutacağız.

Türkiye'nin nüfus bakımından 19. büyük kenti olan Van'a 25-30 bin kişilik stadyum yapılması sözlerinin yerine getirilmesi için çığlık atacağız. Sesimiz duyularak stadyum yapılıncaya kadar yazıp çizeceğiz.

Van Gölü'nün kuzeyinden geçmesini istediğimiz Tatvan-Van-İran demiryolu hattının yatırım programına alınarak 2023'te de açılışının yapılması için mücadele edeceğiz.

Kültür kenti Van'ımıza ikinci devlet üniversitesi kurulması için  lobicilik yaparak karar alıcılara baskı kuracağız. İkinci üniversite talebimizi kentimizin ve Vanlıların gündeminden düşürmeyeceğiz.

İdarecilerimizi, milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı,  meslek odası başkanlarımızı, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizi ve Van adına yetki kullananları, söz söyleyenleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.  Yapıcı eleştirilerimizin yanında başarıları da  takdir edeceğiz.

Huzura, barışa, kalkınmaya destek olacağız.  Bölücülük, ötekileştirme, fitne fesat çıkaranların, toplumu ayrıştıranların karşısında durmaya devam edeceğiz.

Din, dil, köken, statü ayrımı yapmadan ülkemiz, milletimiz ve memleketimiz için samimi olarak çaba gösterenlerin eli kolu sesi olacağız.

Kentimizin yararına taş üstüne taş koyan ve bir kişiyi dahi istihdam eden girişimcilerimize, iş adamlarımıza teşekkür edeceğiz.

Ben, sen o bu yerine toplumumuzda "Biz" olmayı hâkim kılmak ve görev aşkını güçlendirmek için uğraşımızı sürdüreceğiz.

Hizmet edenlerin iyi niyetli kusurlarını, eksikliklerini araştırmak yerine başkaları tarafından tamamlanarak eksiklerin giderilmesi için çağrıda bulunacağız.

Yalana, vurguna, popülizme prim vermeyeceğiz.

Özetlersek…

Adanmışlık ruhuyla…

Siz okurlarımızdan aldığımız güçle; Van'ın ve Vanlıların gözü kulağı, özgür sesi ve vicdanı olmaya devam edeceğiz.

Güzel memleketimize, insanımıza sahip çıkacağız.

81 yıl önce başlayan inanç ve heyecanla Van için misyonumuzu sürdüreceğiz.

 

 

Vanlıların adı yok

2019 yılının ilk üç ayını seçim gündemiyle geçireceğiz.

Yakında AK Parti'nin ilçe belediye başkan adaylarını, HDP'nin büyükşehir adayı ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor.

Gözüm de gönlümde Van dışında.

Araştırıyorum, soruyorum.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa gibi Vanlıların yoğun yaşadıkları illere bakıyorum.

Biz yokuz!

Vanlılar seçmen olmaktan seçilen olmaya terfi edemedi.

Seçim kazanacak partilerde bu seçimde de Vanlıların esamileri okunmuyor.

Üzücü ama gerçek bu.

 

 

Çantada keklik

AK Parti, HDP gibi  diğer siyasi partiler de başkan ve meclis üyesi adayı gösterecekler. Hangi parti kimi aday gösterirse göstersin… Van halkının  kriterleri bellidir.

Vanlılar çalışkan, dürüst, vizyon sahibi memlekete hizmet edecek kente ve topluma katkı sağlayacak adaylar görmek istiyor.

Çantada keklik, kimi aday gösterirsem kazanır dönemi artık geride kalmalı.

Yazarın Diğer Yazıları