İkram Kali

Van Başbakan Erdoğan’ı bekliyor

İkram Kali

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçime 3 gün kala Van’a geliyor. Erdoğan yarın Van’da olacak, Miting alanında Vanlılara seslenerek belediye başkan adayları ve aynı zamanda zor dönemden geçtiği bir süreçte elini güçlendirmek için partisine oy isteyecek.

Yarınki mitingde toplanacak kalabalık başta Ak Partililer olmak üzere her kesim tarafından şimdiden merak ediliyor. Ak Parti hedeflediği kalabalığı meydana çekerse gövde gösterisinde bulunarak moral ve psikolojik üstünlük kazanarak özellikle kararsız seçmenleri etkilemeye çalışacak. Tabi ki etkileyici bir kalabalık toplanırsa.

Partilerin seçim çalışmalarını, mitinglerini dikkat ve merakla izleyen vatandaşlar da BDP’nin Van seçim bürosu açılışı ve Nevruz’da topladığı kalabalıklar ile Ak Parti’nin Ferit Melen Meydanı’nda yarın toplayacağı kalabalıkları kendince kıyaslayacak. Vatandaş terazisinde bir değerlendirme yapacak.  

Daha önceki bir yazımda Osman Bölükbaşı örneğini vererek meydan kalabalıklarının sandığa yansımayabileceğini söylemiştim. Yine diyorum kalabalıklar elbette etkileyicidir, moral kazandırır ama belirleyici değildir.

Başbakan Erdoğan yarın Van halkına neler söyleyecek?  Van açısından asıl önemli olan budur.2011 depremlerinde ağır hasar gören,  toparlanmaya çalışan, ekonomik ve sosyal sorunları olan Van Erdoğan’dan 2-3 maddelik müjde niteliğinde haber duymak istiyor. Bu heyecan içinde Erdoğan’ı bekliyor.

Başbakan Erdoğan’ın diğer illerde yaptığı konuşmalara baktığımızda Van’da neler söyleyeceğini aşağı yukarı tahmin edebiliriz. Erdoğan’ın Van konuşması ağırlıkla benzer içerikte olacak. Dolaysıyla seçime 3 gün kala Başbakan’dan sürpriz sayılacak bir açıklama beklemiyorum.  Ama yinede Erdoğan’ın ne söyleyeceği ne yapacağı hiç belli olmaz. Başbakan’ın olası açıklaması ile yanılırsam Van adına mutlu olurum. Van adına yanılmak istiyorum.

Ekonomi Konseyi’ni Kutluyorum

Gizili ajandanız, toplum mühendisliği hedefiniz, başka hesaplara dayalı kurnazlığınız, cinliğiniz yoksa Van’da güçlü birliktelik her zaman her yerde sağlanır ve amacına ulaşır. İlgisiz,  samimi olmayan temelsiz buluşmalarla dayanışma sağlayamazsınız. Gönül eğlendirirsiniz. Muhatap kabul edilmezsiniz.

Başbakan Erdoğan Van’a geliyor.

Siyaset  ötesi Van’ın kendine özgü sorunları ve beklentileri var.

Van Ekonomi Konseyi çatısı altında bir araya gelen Van’ın ilgili meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını ve dayanışmaya öncülük yapanları, kutuluyorum. Bu süreçte Van ekonomisi adına doğru zamanda çok doğru birliktelik sağlandı. Olması gereken de budur.

Van ekonomisinde sorumluluk taşıyanlar Van adına Başbakan Erdoğan’a sesleniyorlar. Van Ekonomi Konseyi vergi mükellefi olanların derdini Başbakan Erdoğan’a ve Van’da bulunan Ak Parti yetkililerine anlatmaya çalışıyor. Deprem yaşayan Van,  ekonomik krizin aşılması, ticaretin ayağa kalkması ve ticaretin gelişmesi için öncelikle “ VERGİDE TERKİN” isteniyor.  Van esnafı Başbakan’a sesini duyurmaya çalışıyor. Bunun içinde 1999 yılında Kocaeli ve Düzce’de yaşanan deprem sonrası uygulanan vergi affını emsal olarak gösteriyor. Van Ekonomi Konseyi “VERGİ TERKİNİ” ile  “KAPIKÖY GÜMRÜK KAPSI” nın aktif hale getirilmesi için yerel gazetelere tam sayfa ilan vererek konuya dikkat çekiyor. İlan herkes tarafından görülür, anlaşılır içerikte. Yani sorunu görmemek, duymamak mümkün değil.

Van’dan güçlü bir ses çıkmıştır.

Van ekonomik ve sosyal alanda bölgenin kalbidir. Van çalışırsa, kazanırsa, güçlenirse, huzur bulursa bölge kazanır. Bölge kazanırsa Türkiye kazanır. Kaldı ki Van’ın makul talepleri Türkiye’nin o devasa gücü içinde söz konusu edilemez.

Yazarın Diğer Yazıları