İkram Kali

Teşekkürler Galatasaray

İkram Kali

Deprem sonrası Van'ın acısını paylaşmak, destek olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından yürekleri kardeşlik, sevgisi dolu insanlar, kurum ve kuruluşlar Van'a koşarak Vanlıların yanında yer aldılar.
El verdiler,  gönül verdiler.
Bizimle ağladılar, bizimle üşüdüler.
Vanlı kadirşinastır.  Bunları unutmaz.
Spor kulüplerimizde anında duyarlılık gösterdiler, Van'ı yalnız bırakmadılar
Sarı kırmızılı aslanlar o günlerde yardım kampanyalarında başı çekti. 
Depremden hemen sonra hazırlıklara girişen Galatasaray yönetimi, ilk yardım tırına 10 bin adet kıyafet, 4 ton kuru gıda yiyecek ve bin adet battaniyeyi yükleyerek yöneticilerden Sedat Doğan ve Emir Sarıgül ile birlikte Van'a gönderdi.  
Vanlılar gördükleri sıcak, samimi dayanışmalar, birliktelikler, yardımlaşmalar karşısında teşekkür ederek mutluluk gözyaşı döktüler.  
Neyse depremden sonra aylar geçti. 
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal yönetim kurulunu topladı: "  Arkadaşlar Van'a karşı görevimiz daha bitmedi. Van fiziki ve ekonomik olarak hızla ayağa kalkıyor. Bizde mutlu oluyoruz.  Ancak Vanlıların hala psikolojik desteğe ilgiye ihtiyacı var.  Bu amaçla Vanlı çocuklarla,  gençlerle,  engellilere nihayetinde bütün Vanlılarla kucaklaşmak üzere Van'a gidiyoruz. "  kararını aldı.
Basketbol şubesine hazırlanın talimatı verildi. 
Milyonların sevdası,  tutkusu Galatasaray,  spor adına şüphesiz Türkiye'de, Avrupa'da Dünyada hepimizi mutlu eden unutmadığımız başarılara imza atmıştır. 
Müzesi kupalarla doludur.
Galatasaray'ın Van'a uzattığı kardeşlik eli, nazik düşünceden hareketle ortaya konulan bu ziyaret Vanlıların gönlünde şampiyonluklardan daha anlamlı ve değerlidir.
***
GS,   bugün 70 kişiden oluşan Medical Park Erkek Basketbol, Bayan Basketbol ve Tekerlekli Sandalye Basketbol takımları, GS TV ve GS Dergisi ile Van'a sıradan bir ziyaret yapmıyor. GS, bugün kardeşliğiyle,  birlikteliğiyle, sevgisiyle, paylaşımıyla, insani duyarlılığıyla,  sporun sosyal boyutuyla ve GS sorumluluğu ile Van'a geliyor.
Galatasaray bugün medeniyetler beşiği, Doğunun İncisi Van'da sevgiyle,  çiçeklerle karşılanacak.
Galatasaray Türkiye'ye Van'dan sevgi dolu anlamlı mesajlar verecek.
Ardından GS Van'da bir güne bir sezon ve bir tarih sığdıracak
Galatasaraylılar önce Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret edip çocuklara sevgi kokan malzemeler dağıtacaklar. Ardından  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde faaliyetlere bulunan çocuklarla bir araya gelerek aynı sofrada, aynı yemeğe kaşık sallayıp,  onlara da sarı kırmızılı spor malzemeleri dağıtacaklar. GS'lı Basketbolcular, Güzel Sanatlar Lisesi'nde Vanlı tekerlekli sandalye takımı ile özel karşılaşmada karşı karşıya gelecekler. Erkek ve bayan basketbol takımlarının gösteri maçıyla Van ziyaretinde heyecan doruğa çıkacak.  
Bugün, Van'da bütün renkler, gönüller GS da kendisini bulacak  
GS depremden sonra Van'ın basketboluna can suyu verecek.
Sporun sadece spor olmadığını gösteren,  sarı kırmızlılara yakışan örnek organizasyon için;
Teşekkürler Galatasaray
Teşekkürler spora anlam, değer katanlar
Teşekkürler kardeşliğe,  dostluğa katkı sunanlar
Teşekkürler Vanlının hasarlı yüreğinde sevgiyle güçlendirme yapanlar
Teşekkürler Van'ın   sesine ses, tanıtımına güç katanlar
Teşekkürler Van' a koşan bayan-erkek-engelli sarı kırmızı aslan sporcular
Van sizlerle güzeldir,  Vanlı sizlerle güçlüdür
Hoş Geldiniz
Başımızın,  gözümüzün üstüne geldiniz.

Yazarın Diğer Yazıları