İkram Kali

Tanju Çolak Van’da şov yaptı

İkram Kali

Türkiye işini bilenler için fırsatlar ülkesine döndü. Tarihin her döneminde devlet kaynaklarından nemalanarak kısa zamanda büyük zenginliğe,  paraya pula, lüks yaşama kavuşanlar, köşe üstüne köşe dönenler hep olmuş. Bundan sonra da olacak. Neyse konumuz bu değil.

Van önceki gün işini bilen Tanju Çolak şova tanık oldu. Şovu izlerken Türkiye adına, Van adına,  vergi verenler adına, spor adına ve kendi adıma çok üzüldüm. 

Tanju Çolak Şovu özetle sizlere aktarmak istiyorum.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Samsunlu hemşehrisi Tanju Çolak  ‘Futbol Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi’ adı altında bir proje hazırlıyor hemşerisinden destek istiyor.   Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto’da projeye maddi destek sağlıyor.   

Tanju Çolak’ın projesine kurumsal destek sağlayan  Bakan Çağatay Kılıç  keşke öncelikle 10 yıllığına Van Belediyesi’ne kiralanan,  2011 depreminde hasarlı raporu verilerek kapalı tribünleri seyirciye yasaklanan, soyunma odaları olmayan futbol oynamaya uygun olmayan Van’ın stadyum sorununu çözseydi. Keşke Van’a yeni stat  yapımı  müjdesini verseydi. Keşke Van’a 3-5 adet çim saha yapın deseydi.  Ama  yok. 

Tanju Çolak’a gelince.


Futbol kalitesine söz etmeyeceğimiz kıvrak zekası olan Tanju Çolak,  Van’da bulunduğu süre içinde maalesef şımarık,  kimi yerde nezaket kurallarını aşan, saygı  sınırlarını  zorlayn  tavır ve üslubuyla dikkat çekti.  Özllikle basın toplantısında   TSO Başkanı Necdet  Takva'ya  karşı sergilediği saygısızca  tavrı  ayrıca yazacağım. Tanju’nun “hazırladığım” dediği projesinin kendisine maddi yararı olabilir, ama bilisin ki Van futboluna, futbolcusuna hiçbir yararı olmamıştır. Hikaye proje şovdan öteye geçmeyecektir. Bizimkilerde Tanju'yu  hayaranlıkla izlemeketen öteye geçememişlerdir.  Herkese hayırlı işler.

Süleyman Seba ve Van

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba 88 yaşında vefat etti. Futbolda örnek başkan olan Seba’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Van’a sıcak duygular besleyen efsane bir isimdi.

Beşiktaş’ın Van’da ayrı bir yeri var. Van’da ilk futbol kulübü 1931 yılında siyah-beyaz renklerle kurulan Vanspor Gençlik Kulübü’dür. Bu güzide kulüp aynı zamanda Vanspor’un temelini oluşturmaktadır. Bence Vanspor’un kuruluşu 1931 yılıdır.  Kurucuları arasında Beşiktaş’ın eski sporcusu olup tayin olduğu Van’da görev yapan Resul Bey’de vardır.

Süleyman Seba’nın başkan olduğu 1984-1985 sezonunda ise Beşiktaş Teknik Direktör Branko Stankovic döneminde kamp için Van’a gelmişti. Vanspor o dönem 2. Lig’deydi.  Destan yaratan muhteşem bir karşılama sonrası Büyük Urartu Oteli’nde konaklayan Beşiktaş Van’da keyifli bir kamp yapmıştı. Kamp dönemi rahmetli Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Saffet Demiroğlu stadı korumak adına antrenman için stada vermeyince Beşiktaş yöneticileri ile kısa süreli saha sorunu yaşanmıştı.  Van dönüşü Beşiktaş o sezonun sonunda şampiyonluk ipini göğüslemiş Süleyman Seba  ve  taraftarını mutlu etmişti.

Bir başka anı.

1994-95 sezonunda Vanspor 1. Lige yükselmişti.  Dönemin Valisi Mahmut Yılbaş, Basın Szöcüsü olark ben, Haydar Kartal, Lütfü Polat, Zeki Alpay ve diğer yöneticilerle birlikte Başkan Süleyman Seba ile Beşiktaş yönetimini Beşiktaş’ın Akaretler’de  bulunan binasında ziyaret ederek Yusuf ve Hüseyin’i istemiştik.  Beşiktaş o dönem Feyyaz Uçar sorununu yaşıyordu. Beşiktaş kulübü çıkışında kapıda gazeteci ordusu vardı. Bir muhabir Vali Yılbaş’a mikrofon uzatarak “ Feyyaz’ın transferini mi konuştunuz?” şeklinde bir soru yöneltti.  Ziyarette böyle bir konuşma geçmemesine karşın reklamın kötüsü olmaz mantığı ile Vali Mahmut Yılbaş, “ Evet. Feyyazı konuştuk.  Sayın Seba’dan destek istedik” dedi. Bir gün sonra spor gazeteleri ve spor sayfalarında “ Feyyaz’a Doğu Görevi”, “ Feyyaz Van’a gidiyor”  manşetleri yer almıştı.

Maraka  başkan merhum Süleyman  Seba'yı saygıyla anıyorum. Beşiktaş camiasının başı sağolsun. 

Yazarın Diğer Yazıları