İkram Kali

Sorumlu idarecilik bu

İkram Kali

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekeri'in ilimizde bulunduğu Salı günü gazetemizin manşet haberi farklıydı. Selimbey Mahallesi sakinlerinin sulama suyu sorununu gündeme taşıdığımız, " Vali Yardımcısına Tepki" başlığı ile manşet haberimiz sonrası alışılmışın dışında bir yaklaşıma tanık olduk.
Ama önce şunu belirteyim.
 Yerel gazeteci olarak bizim görevimiz doğru, tarafsız güncel haber yapmak, kamu ile vatandaş arasında köprü olmaktır. Vansesi Gazetesi olarak vatandaşlarımızın sorunlarını, şikâyetlerini bu yaklaşımla dile getiriyoruz. Buna karşın kurum ve kuruluşlar reklam kokan bültenlerini gazetelere servis ederken ilimizin ve vatandaşların sorunları ile ilgili haberler karşısında aynı üç maymun tavrı takınmaktadırlar.  Her hangi bir haber ile ilgili bir bilgi almak istediğinizde ise bu kurumlar  " bilgi vermeyiz valilikten izin alın" mazereti ile önümüze suni engel çıkarmaktadırlar, 
Şimdi dönelim konumuza.
Bakan'ın ilimizde bulunduğu gün Vali Yardımcısı Hakan Alkan'ı manşete taşımıştık. Haberimizle ilgili kurumlardan, valilikten eskisi gibi herhangi bir açıklamanın gelmeyeceği düşüncesindeydik. Çünkü bu güne kadar hep böyle olmuştu. Neyse…
Dün Vali Yardımcısı Hakan Alkan haberi yapan muhabir arkadaşımız Fazıl Erüş'ü makamına davet ederek görüşmek istediğini söyledi. Bizi yanılttı, Fazıl Erüş sekreterlikte bir süre bekledikten sonra Alkan'la makamında haber üzerine görüşerek haberimizde dile getirdiğimiz sulama suyu sorununu bilinmeyen yönleriyle özetlemişti.  
Vali Yardımcısı Alkan, haber nedeniyle Vansesi Gazetesi ve muhabir arkadaşımıza teşekkür ettikten sonra vatandaşı hizmetin merkezine alan idarecilik anlayışını şu ifadelerle anlatıyordu: "Vatandaşı azarlayan, vatandaşın üstünde kendini gören idarecilik dönemi geçmişte kalmıştır. Biz vatandaşımızın emrindeyiz. Vatandaşımıza hizmet etmek, sorunlarını çözmek için görev yapıyoruz." 
Genç yaşta atandığı idarecilik görevini devlet adamına yakışır; bilgi, olgunluk, sorumluluk ve duyarlılık ile hazmederek pekiştiren,   yetkisini amaç değil, araç olarak gören Vali Yarımcısı Hakan Alkan farkını da  ; "' Vatandaşın tepkisini haklı buluyorum. Kurumlar arasındaki sorun nedeniyle  Selimbey mahalle sakinlerinin zarar görmesi bizi üzmüştür…. Vatandaşları kabul etmemiz gibi bir lüksümüz yoktur''  ifadesi ile özetlemişti.
Devletin kendisine hizmet için verdiği makama, güce sığınmadan, bağırmadan, çağırmadan, mazeret üretmeden,   sorunu bir başkasına havale etmeden, sorundan-haberden-tepkiden kişisel rahatsızlık duymadan aksine memnuniyet duyarak vatandaşın tepkisine de saygı göstererek sorunu güler yüzüyle zamanında çözen Vali Yardımcısı Hakan Alkan milletin devletteki yüzü olmuştur. 
Vatandaşın özlem duyduğu duyarlı, sorumlu, işini yapan samimi örnek idarecilik budur.

Yazarın Diğer Yazıları