İkram Kali

Koç Grubu Van'a Divan kuruyor

İkram Kali

Allah nazardan korusun, Van iyi gidiyor. Moraller, keyifler yerinde.

 

Özlemi duyulan Van şekilleniyor.

 

Huzur, güvenlik olunca… Gelecekle ilgili amalar, fakatlar kaygılar olmayınca sonuç böyle oluyor.

 

Bir taraftan belediyeler, bir taraftan merkezi idare, diğer taraftan özel sektörün prestij yatırımlarıyla Van'ın çehresi hızla değişiyor. Yıllar sonra Van'a gezmeye gelenler gördükleri karşısında şaşkınlık yaşıyor.  Van bazı eksikliklere rağmen başını almış gidiyor. Teşekkürler, ama yetmez. Van'ın daha  birçok eksiği ve ihtiyacı var.

 

Genelde ülkemizin, özelde memleketimizin ekonomisine, huzuruna, birlikteliğine, kalkınmasına, barışına, kardeşliğine katkı sağlayan herkese minnettarız. Van'da taş üstüne taş koyan, gençlerimize iş alanları açarak istihdam eden, katma değer yaratan yatırımcılara teşekkür ediyoruz.

 

Bu bağlamda doğduğu topraklara yatırım yapan Vanlı ve Van dostu iş adamlarımızın çabaları çok değerlidir.  Özellikle Vanlı iş adamlarımızın şehirlerine sahip çıkmaları heyecan vericidir. Vanlı iş adamlarımızdan değerli hemşehrimiz Abdurrahman Yörük bu isimlerden biridir. Yörük eski vali konağının yerinde inşa ettiği Van'ın en yüksek binası olan 18 katlı Y.T.Y Otel ve AVM projesinde çalışmalar devam ediyor.

 

 

Fore kazık sistemi, jet grout zemin iyileştirmeli temel yükseklikleri 3 metreyi bulan radye temel uygulamaları ile yapılan bölgenin en prestijli yapısının yüzölçümü 4 bin 458 metrekare, inşaat alanı ise 37 bin 522 metrekareden oluşuyor.

 

Sermayesini, birikimini İstanbul, Ankara, İzmir gibi daha çok kazanacak ve prim yapabilecek şehirler yerine ata baba toprağı memleketi Van'a yapmayı tercih eden Y.T.Y.  ve Abdurrahman Yörük'ün örnek iş adamlığı anlayışını alkışlıyoruz.

 

Y.T.Y. Otel ve AVM projesinin AVM bölümü  3 bodrum katı, 1 zemin kat, 3 normal kat ve 1 teras kat olmak üzere toplam 8 katlı olurken bodrum katlarında otopark, su ve yangın suyu depoları, elektrik odası, mekanik oda, elektrik pano odaları vb. yer alacak, zemin ve üst katlarda dükkanlar, sinema, restaurant ve kafeler bulunacak.

 

 İnşaat süresince 100 personelin çalıştığı projenin işletme aşamasında otelde 100 personel, AVM'de 100 personel olmak üzere 200 personelin istihdam edilmesi planlanıyor. Otelde günlük 200 kişiye, AVM'de günlük 1000 kişiye yılın her günü hizmet verilecek.

 

Y.T.Y. Otel ve AVM'nin yer alacağı lokasyon yerli ve yabancı markaların yer alacağı mağazalar, farklı tatlar sunan cafe ve restoranlar, sinema ve farklı aktivitelerin yapılacağı eğlence mekanları ile Van'a hizmet edecek. Proje alanı şehir ve iş merkezlerine yakınlığı ile ulaşım arterlerine olan kısa mesafesi ile öne çıkıyor.

 

 Van artık daha çok ilgi görüyor.

 

Van'ın eğitimine destek vermek amacıyla 1999 yılında İskele Caddesi üzerinde modern mimariyle ve her türlü eğitim imkanıyla donatılarak Koç İlköğretim ve Ortaokulu inşa ettiren Koç Vakfı, 2011 deprem felaketinde yardım ekipleriyle Vanlıların yaralarını sarmaya koştu. Aylarca sıcak yemek başta olmak üzere depremzedelere çeşitli yardımlarda bulunan Vehbi Koç Vakfı ve Koç ailesinin hamiyetperverliğini Vanlılar unutmadı, unutmayacak.

Okul yapımı deprem yardımlarıyla yetinmeyen Koç ailesi deprem sonrası eğitimcilerin ve eğitim ortamının yaralarını sarmaya destek olmak amacıyla Tuşba ilçemizin Kalecik Mahallesinde 128 öğretmenin aileleriyle yaşamını sürdüreceği çağdaş konutlardan oluşan "Ford Otosan Öğretmen Lojmanları" kompleksi inşa ettirdi. 

 

Eserleriyle,  yardımlarıyla Vanlıların gönlünde kalıcı yer eden Koç ailesinin değerli isimi merhum Mustafa Koç, hem yaptırdıkları okulun açılışında hem de lojmanların tesliminde Van'a gelerek Vanlılar ile birlikte olmuştu. Ruhu şad olsun.

 

Koç Grubu şimdi turizm yatırımıyla Van'a güç katmaya, omuz vermeye geliyor.

 

Memleketine büyük yatırım yapan Abdurrahman Yörük de Koç  Grubu işbirliğyle  turizm ve konaklama sektöründe çok önemli bir markanın Van'a gelmesine vesile oluyor.

 

Turizm sektöründe Divan Van ile birlikte yeni bir dönem başlayacak.

 

Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Divan Grubu  Bakü, Batum, Cezayir, Erbil, Adana, Ankara, İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Antalya, Mersin, Eskişehir, Bodrum, Çorlu Bursa, Gaziantep, Denizli ve  Cizre'den sonra   Divan Van Oteli  ile Van'da,  Doğu Anadolu 'da olacak.

 

 

Divan Van Oteli, 3 bodrum katı, 1 zemin kat ve 14 normal kat olmak üzere 18 kata sahip olacak. Türkiye'nin en önemli otel markalarından Divan Van Oteli'nde 153 oda, 306 yatak, lokanta; cafe, çok amaçlı salon, sauna, masaj odası ve spor salonu bulunacak.

 

Zor günlerinde Vanlıların yanında olan Koç ailesinin Divan Van Oteli ile Doğu Anadolu'nun cazibe merkezi, bölgenin parlayan yıldızı, medeniyetler beşiği Van'a gelmesi aynı zamanda Türkiye'nin kalkınmasına, gelişmesine bölgelerarası gelişmişlik farkının giderilmesine, istihdama ve birlik beraberliğe, ekonomiye katkıdır. Koç ailesi, Van'a değer katmaya geliyor.

 

Divan Van Oteli ile birlikte şehrimize ulusal ve uluslararası yeni markalar geleceğine inanıyorum. Van'a daha erken gelen yatırımcılarda daha çok kazanacak.

 

Divan;  Büyük meclistir, ağırlanmaktır, berekettir, yakınlıktır. Divan oteller zincirinin tecrübesiyle birikimiyle Van'a gelmesi çok önemlidir. Ama Koç ailesinin Divan Oteli markasıyla Van'a yatırım için gelmesi moral değerleri ve  yatırımcıları teşvik açısından çok daha önemlidir.

 

Hoş geldin Koç Grubu ve Divan Van...

 

Teşekkürler YTY ve Abdurrahman Yörük.

 

Teşekkürler Koç Grubu.

Yazarın Diğer Yazıları