İkram Kali

Kayda değer ayrıntılar

İkram Kali

VAN Karayolları 11. Bölge Müdürlülüğü 2 milyon liralık bir harcama ile Van-Edremit güzergâhının 7. kilometresinde yer alan yan yol Van Gölü sahil şeridinde vatandaşların dinlenmeleri ve yürüyüş yapabilmeleri için modern park ve yürüyüş yolu yaptı. Bayram öncesi hazır hale getirilen park ve yürüyüş alanında Van’da yapılan her işte olduğu gibi burada da proje doğru, yapılan işçiliğin vasat ve özensiz olduğu görüldü.  

BDP’li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, bayram arifesi sürpriz bir çıkışla 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunu yaptı. BDP il binasında gerçekleşen müracaat sırasında BDP İl Eş Başkanları Figen Yaşar, Musa İtah, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda partili hazır bulundu.   BDP Kaya’dan daha güçlü bir isim çıkarmaması durumunda BDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bekir Kaya olacak. Kaya’nın adaylığını değerlendiren siyasi çevreler AK Parti’nin güçlü bir aday çıkarması durumunda büyükşehir belediyesini alabileceğini ileri sürdüler. İsimi Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geçen BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise son açıklamasıyla ağır eleştiri alarak BDP gündeminden düştü.   

 

DEPLASMANLI Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Van İpekyoluspor Kurban Bayramı öncesi Cizre Basraspor deplasmanında oynadığı maçta ve maç sonrasında taş yağmuruna, sözlü ve filli saldırılara uğradı.   Cizre’de çirkinlik bayram dinlemedi. Yapılan saldırı Van’da üzüntü ve tepkiyle karşılandı. İpekyoluspor ‘un 110’nuncu dakikada atılan golle rakibine 2-1 yenilerek Cizre’den sağ çıkabildiğini belirten İpekyoluspor Kulübü Başkanı Mahmut Kahraman,   bu tür sahalarda gerekli güvenlik önlemi alınmaması durumunda saldırıları protesto ederek ligden çekilebileceklerini söyledi. Cizre evinde konuk ettiği konuk rakiplerini,  maçın hakemlerini yıldır, korkut,  sindir, vur, kır ve galibiyet al taktiği ile şampiyon olmayı amaçlıyorsa bu sonuç vermez. TFF ve yetkililerin bu saldırılara, sportmenlik dışı davranışlara son vermesi gerekir.

 

BELEDİYE Vanspor  Tamara  Otel’de kulübe sessiz sedasız destek gecesi  düzenledi.  Amacına uyun organizasyon yapılamayınca B.Vanspor beklediği ilgi ve desteği göremedi. Bu işlerde final maçına çıkacak gibi çok ciddi hazırlanacaksınız, çünkü her şey o kadar basit değil.  

 

A MİLLİ Futbol takımımız Kurban Bayramı’nın ilk günü Hollanda karşısında hepimizin hayalini gerçekleştirme mücadelesi verdi ama bekleneni başaramadı. Milliler ekran karşısına dikilen milyonlara ve Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadını dolduran 55 bin taraftara milli sevinç yaşatamayınca çifte bayram gerçekleşmedi. 

 

KİMİLERİ bayramın uzun tatilini fırsat bilip Antalya gibi sıcak illerimizde bulunan yakınlarının yanına  kaçarken, kimileri de bayramı açık güneşli hava, bol kavurma ve  tatlı arkası kahve-çay arası yerel seçim sohbetleri ve eski bayram anıları ile Van’da geçirdi. Acemi kasaplar her yerde olduğu gibi bayram gazisi olarak ilimizde de elini kolunu parçalayarak hastanelik oldu.

 

TOKİ afet konutlarında Boğaziçi Site Yönetimi tarafından atanan site yöneticileri ve konutları yapan yüklenici firma yetkililerinin ilgisizliği, duyarsızlığı bu bayramda geleneksel özellik kazandı.   Konutlarda yaşanan sorunlar, eksiklikler giderilmeyince vatandaş bayrama kırık kapı, bozuk asansör,  kirli, bakımsız bina ve çevre temizliği yapılmayan ortamda girdi.  Gerilen,  sinir hastasına dönen konut sakinleri yöneticilere tepki gösterdi.  Vatandaşlar TOKİ Başkanlığı’na yaptıkları şikâyetlerden de yanıt alamadı.

 

VALİ Aydın Nezih Doğan Kurban Bayramı’nda il protokol üyeleri ve ahali ile Van-Şişli Öğretmenevi’nde bir araya gelerek bayramlaştı.  Eşi Hatice Doğan’da Vali Doğan ile birlikte Edremit Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarla bayramlaşarak çocukların bayram sevincine ortak oldular.

TÜRKİYE, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ve MENA Bölgesi'ni içeren coğrafyada çeşitli alanlarda yatırımlarını sürdüren Rönesans Holding’in yaklaşık 250 milyon yatırımla Van’a Piazza Alışveriş Merkezi için ön hazırlıklara başlaması ilimizde heyecan yarattı. Vanlılar haberi gazetemizden öğrendi.

GÖZLER Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlar kurulu üyeleri ile birlikte 26 Ekim Cumartesi günü Van’a yapacağı ziyaret ve 11.30 da Beşyol Ferit Melen Meydan’ında düzenlenen mitinge ve yapacağı açıklanmalara döndü.  Başbakan Erdoğan konuşmasında AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayını da açıklaması bekleniyor.  AK Parti il teşkilatı Erdoğan’ı çok kalabalık ve görkemli şekilde karşılamaya hazırlanıyor.

 

AK PARTİ Van Milletvekili Burhan Kayatürk,  Başbakan Erdoğan’ın Van ziyareti öncesi BDP'li Van Belediyesi'ni eleştiri yağmuruna tutarak adeta yerden yere vurdu. Kayatürk değerlendirmesinde, " Siz yatacaksınız yatacaksınız seçime 3 ay kala kalkıp buralara asfalt yapmaya başlayacaksınız, üstelik altyapıyı da hazırlamadan. Çünkü o kaldırım taşları 3 ayda bir değiştirilip birileri zengin oluyor. 10 yılda 15 yılda bir sökülmesi gereken o asfaltların da 3 ayda 5 ayda bir söküldüğünü görüyoruz. Dolayısıyla bizim insanımızın artık bunlara karnı tok. Kimsenin endişesi olmasın. Bu göz boyamaya da Allah'ın izni ile inanmadık inanmayacağız… "  açıklamasında bulundu.

 

ÇÖZÜM sürecinin getirdiği huzur, barış kardeşlik iklimi ile yaşanan bayram süresince yerel seçimler sohbetlerin baş konusuydu. Bugünden itibaren yerel seçim gündemin kendisi olacak. Seçimler, adaylar daha çok konuşulup tartışılacak. Zira seçim maratonu fiilen başlamıştır. 

Yazarın Diğer Yazıları