İkram Kali

İl ve ilçe yönetimleri değişiyor

İkram Kali

Türkiye düzeyinde ve ilimizde AK Parti çevrelerinde sürekli gündeme gelen, fısıltı gazetelerine tiraj yaptıran "filanca teşkilat görevden alınacak, falanca başkan gidecek" gibi gündemden düşmeyen, birilerinin "bir bilen" edasıyla yaptığı yorumlar, remil atmalar merak düzeyinde devam ediyor.

Beklenen oluyor, dedikodu son buluyor.

İlimizde meraklı çevreler pek farkında olmasa da AK Parti teşkilatlarının geleceğiyle ilgili tartışmalara önceki gün Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son noktayı bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan ilk MKYK ve MYK toplantısında yerel yönetimlerde köklü değişim sinyali verdi. Erdoğan, yılsonuna kadar tüm il, ilçe, belde yönetimlerinin yenileneceğini açıkladı

Son sözden sonra Van'da Ak Parti'de kim gidecek, kim kalacak gibi kulaktan dolama merak uyandıracak yorumların, tartışmaların hiçbir anlamı yoktur. Kılıç kınından çıktı.  Gidenlere yol gelenlere sorumluluk ve görev göründü.  

İlk etapta 180 günlük, ikinci etapta ise 2019 seçimlerine kadar olan dönemi kapsayacak bir eylem planı hazırlayacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Bu yılsonuna kadar il, ilçe ve belde yönetimlerini yenilemek zorundayız. Adeta bir metal eskimesi görüyorum. Nerede eksiğimiz var, bunun üzerine gitmemiz gerekiyor. Bir ekip burada bir ekip cumhurbaşkanlığında oluşturacağız. Aldığımız şikâyetleri neticeye ulaştırmamız gerekiyor" dedi.

Erdoğan, teşkilatlarla ilgili kararının yanı sıra belediyelerle ilgili şikayetlere yönelik hem parti merkezinde hem de Cumhurbaşkanlığında ayrı ayrı ekipler oluşturulacağını ve sorunların çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Bakanlara Haziran ayı sonu itibariyle 180 günlük yani 3 aylık vatandaşların günlük hayatına dokunan, meselelerin çözümüne yönelik pratik tekliflerden oluşan çalışma programı hazırlama talimatı da veren Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi bünyelerinde Ak Parti teşkilatları ve belediyeleri izlemeye alacak, şikâyetleri değerlendirecek iki ayrı ekip kuruyor.  Erdoğan bütün siyasi hazırlıklarını 2019 seçimine göre yapıyor. Peki yerel siyasiler ve yönetimler ne yapıyor?

 

Bahane ve engel kalmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan ilk MKYK ve MYK toplantısında yaptığı konuşmada muhataplarına, ilgililerine ve sorumlularına yönelik altı çizilecek uyarı niteliğinde mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililere, teşkilatlara ve yöneticilere,  " Millete verilen sözlerin yerine getirilmesi için hiçbir bahane ve engel kalmadı" dedi.

 

Hatırlatayım dedim

Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine kayyum atanmasının ardından aylar geçti. Aylar önce bu köşede Vanlıların belediyelerden beklediği hizmetleri, çözümünü istediği sorunları maddeler halinde sıraladım. 

Dedim ki, "Muhalefeti, meclisi, encümeni olmayan birde iktidarın, hükümetin gücünü ve desteklerini arkasına almış yerel yönetimin en büyük sermayesi kaynağı ve gücü zamandır. Böylesi rahat bir yönetimin hizmet üretmek için hiçbir mazereti yoktur olamaz." O nedenle coğrafi koşulları ve inşaat mevsimi nedeniyle şehrimizde zamanın doğru değerlendirmesi, kaynakların verimli kullanılması gerektiğini hatırlattım.

Zaman su gibi akıp gidiyor.

İş üretme, projeleri gerçekleştirme mevsimini yarıladık. Ancak daha ortada gözle görülür, heyecan ve umut yaratan bir proje çalışması yok.  Zamana, Van'a ve Vanlılara gerçekten çok yazık oluyor. Hatırlatayım dedim.

Yazarın Diğer Yazıları