İkram Kali

Hizmet yarışı başlasın

İkram Kali

Seçimde "Bana oylarınızla görev verirseniz seçildiğimde size belediye başkanı olarak hizmet edeceğim"  sözü veren başkan adayları seçilerek göreve geldi. Başkanlar mazbatalarını alarak makama oturdu. Sıra seçim öncesi açıklanan projelerin, sözü verilen hizmetlerin hayata geçirilmesinde.

Seçilen başkanların kutlama seremonisi devam ediyor. Makamlar dolup taşıyor.  Kutlamaları kabul etmeyin, geleni geri çevirin demiyoruz.

Ancak…

Halk hizmet bekliyor. Ziyaretler gereğinden fazla sürmemeli. Çünkü hizmeti esas alan belediye başkanlarının en büyük sermayesi zamandır. Kaynaklar gibi zamanı da doğru kullanmak gerekiyor.

 Vanlı diyor ki; Zaman sizin…  Kaynaklar yurttaşındır.

İkisi  birlikte verimli  kullanılınca harika işler, kalıcı eserler  ortaya çıkıyor.

İş sezonu açıldı.

Önceliklere göre…

Planlama, program ve görevlendirmeler yapılmalı. Yetkiler ehline verilmeli.

Görevi ciddiye almak, vites yükseltmek zamanıdır.

Van halkı başkanları gözlüyor. Ve belediye başkanlarından kaliteli, kalıcı hizmet bekliyor.

Halkın Demokrasi Partisi yerelde patron koltuğunda.  Büyükşehir Belediyesi ve   Van'ın en büyük ilçesi İpekyolu'nun yanı sıra Erciş, Muradiye, Özalp, Saray, Başkale ilçe belediyeleri  HDP'de.

 Ak Parti'li belediye başkanları Edremit, Tuşba, Gürpınar, Bahçesaray,  Gevaş, Çatak, Çaldıran ilçe belediyelerini yönetecekler.

Vanlılar AK Parti ve HDP'li başkanlardan duyguları okşayan halk yardakçısı, adam kayıran, yandaşları kollayan, belediyeyi sömüren belediyecilik beklemiyor. 

Vanlılar,   yaşadığı kenti, ilçeyi, mahalleyi, sokağı yaşanılabilir hale dönüştüren belediyecilik bekliyor. 

Ayrıca…

Her yerde huzur ve güvenin tesis edileceği adımlar atılmasını istiyor. Kurumlar arasında koordinasyon dayanışma bekliyor. Hiçbir belediye başkanı Van'a zarar verecek davranışlara asla girmesin, duygularına göre belediyeyi partizanca yönetmeye kalkmasın.

Seçilen başkanlar… Mevcut belediyelerin borçlarını, alacaklarını, kaynaklarını ve tüm koşullarını bilerek ve isteyerek göreve talip oldu.  İlerleyen zaman içinde önceki yönetimleri eleştirerek, suçlayarak beceriksizliklerine kimse kılıf uydurmaya kalkmasın. Vatandaş bunları kabul etmez, hoş görmez.  Peşinen söyleyelim.

Şehrimizde… 

Van'da 7 HDP'li,  7 AK Parti'li belediye var.

 İki partili başkanların yöneteceği Van var.  Vanlılar… Belediyeler arasında hizmet yarışı, rekabet yaşanmasını bekliyor.  Hizmetteki farkı, kaliteyi ve yönetim anlayışını günlük yaşamında görmek istiyor.

 Van halkı sandığa gitti ve görevini yaptı.

Görev şimdi başkanlarda.

Her yerde hizmet yarışı başlasın artık.  Çalışkan, iş bilen dinamik   ekipler kurun.  Gösterin kendinizi… Ve başarısız belediyecilik algısını değiştirin.  

Halk hakem konumunda… Çalışan beldeye başkanı ve ekibini takdir edecek, zamanı geldiğinde de ödüllendirecek.  Hizmet üretmeyen, vatandaşı huzursuz ederek sınıfta kalan başkanı ve ekibini önce tenkit,  sonrada gelecek seçimde sandıkta cezalandıracak. Sakın demedi demeyin.

Vanlıların ortak beklentisi bellidir.

Vanlılar… Tüm belediye başkanlarından ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, kaynakları gereksiz yerlere harcamadan, yolsuzluklara göz yummadan, belediye imkânlarını istismar etmeden herkesi kucaklayarak halktan aldıkları vergileri halk için kullanarak hizmet  vermesini bekliyor…

Beş yılın sonunda Vanlıların görmek istedikleri tablo bellidir. Vanlılar… Gelişen, güzelleşerek değer kazanan, yaşayanların mutlu olduğu modern Van… Sözünde duran.. Hizmetleriyle, eserleriyle sınıfı geçen gönülleri de kazanan başkanlar görmek istiyor.  Kolları sıvayın işe koyulun.

 

 

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyorum

Hafta sonu Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı geçmiş olsun dileklerimle kınıyorum. 

 Saldırıyı kabul etmek, hoş görmek saldırganları desteklemek yanlış ve tehlikelidir.  Halkı galeyana getirecek bu tür provokasyonlar ülkemizde iç çatışma, bölünme  arzulayan  emperyalist güçlerin ve karanlık odakların işine yarar.

Bizim geleneğimizde, inancımızda kim olursa olsun misafir hüsnü kabul görür. Düğünde cenazede, taziyede kapıdan giren düşman dahi olsa eli sıkılır.  Hele ki şehit cenazesinde.

Ana muhalefet partisi lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şehit ailesinin acısını paylaşmak ve tabuta omuz vermek üzere oraya gitmiştir. Aksini düşünenler, niyet okumaya kalkanlar kötü  niyetlidir.

Ülkemizi Suriye, Irak, Afganistan'a dönüştürmek isteyen küresel güçlere karşı dikkatli olmamız lazım. Fitne, faset, kine nefret tellallarına pirim vermemeliyiz.

 Siyaseten farklı düşünebiliriz. Ama birlikte ağlayan, birlikte gülen aynı vatanın yurttaşlarıyız.  Yak, yık, öldür demek kolaydır.  Lakin sonuçları çok ağır, yarası çok derindir. Aman ha…

 

 

Aslında

Ermeni çeteleri 15 Nisan 1915 günü Van'da isyan etti. Derin acılar yaşandı. Osmanlı Devleti katliamların ve isyanın yayılmasını önlemek üzere 24 Nisan 1915 Ermenileri silahlandıran ve isyanlara sevk eden Hınçak, Taşnak ve benzeri Ermeni komitelerinin kapatılması, belgelerine el konulması, liderleri ile zararlı faaliyetleri bilinen Ermenilerin tutuklanması ve bunlardan bulundukları yerlerde kalmaları sakıncalı görülenlerin uygun yerlerde toplanmaları talimatını içeren genelge yayınlandı.

Amerika ve Avrupa'daki bazı ülkelerde Ermeni diasporasının etkisi ile "Ermeni Soykırımını Anma Günü" olarak kabul edilen 24 Nisan 1915 tarihi aslında "yaşanmamış bir soykırım" iddiası üzerinden ulus bilinci oluşturma, Ermeni kimliğini koruma, siyasi ve ekonomik çıkar elde etme gayretinin bir tezahürüdür.

Yazarın Diğer Yazıları