İkram Kali

Hava güzel, fotoğraf net

İkram Kali

İmralı ile görüşmelerinin başlamasının ardından, çözüm sürecinde hükümetçe hazırlanan yol haritasının açıklamasıyla, ülkemizde bahar havası daha yoğun hissedilmeye başlandı.  
Mevsim değişikliklerine bağlı olarak bedenlerde bahar diriliği, dillerde kardeşlik ve sevgi sözcükleri, gözlerde umut ve heyecan pırıltıları var. Ülkemizin birçok bölgesinde tabiat uyandı, çiçekler erken tomurcuklandı. Her taraf yeşile büründü.
Kar kış,  tipi yerini güneşli günlere terk ediyor.     
Hafta sonu Van'da da farklı hava vardı.
Aylardan şubat olmasına karşın hava açık ve güneşliydi.  Cumartesi günü insanların umutlarını yeşerten, yüzlerinde tebessüm yaratan anlamlı, güzel bir gündü. AVSUMA SPA Yaşam Merkezi açılışı için bir araya gelen Vanlılar farklı bir hava yaşadılar. 
AVSUMA Kürtçe Türkçe Farsça su anlamlarının bir araya gelmesinden zekice oluşturulmuş ortak isim. AVSUMA farklı dillerden oluşan birlikteliği, bütünleşmeyi, faklılığı ifade ediyor. 
Çözüm sürecine uygun düşen AVSUMA Yaşam Merkezi'nin açılışında sürecin, normalleşmenin Van'a yansımasına tanık oldum.  
Dikkat çekici fotoğraf karesini ilgiyle izledim.
Açılış  fotoğrafının detayında  açılış gördüm.  
BDP'li Belediye Başkan Vekli Sabri Abi, Abdurrahman Doğar, partililer ve diğer konuklar, AVSUMA'nın açılışı için kapıda sohbet ederek Vali Münir Karaloğlu'nun gelmesini bekliyorlardı. Kısa bir süre sonra Vali Karaloğlu'nun makam aracı kapıya yanaştı. Vali Karaloğlu aracından inerek davetlilerle tokalaşarak selamlaştı.
Sonra, 
Belediye Başkan Vekili Sabri Abi Vali Karaloğlu'na elini uzatarak sıcak, içten ifadeyle, "Hoş Geldiniz Sayın Valim" diyerek tokalaştı. Karaloğlu ve Abi toklaşma sonrası öpüşerek çok farklı anlamlı bir tablo çizdiler.   
Protokol kurallarında   nadir görülen bir durum. 
Düne kadar bayram gibi anlamı törenlerde dahi yan yana gelmeyen, ilimizin atanmış ve seçilmiş idarecilerinin yakınlaşması bununla kalmadı. AVSUMA'yı Vali Karaloğlu ile birlikte gezen Başkan Vekili Sabri Abi, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar çıkışta ayaküstü deprem kaynaklı bir sorunu konuşup, görüştüler.  
Hava açık ve güneşli, fotoğraf çok net. 
Çözüm süreci, çevresel etki yaratıyor. 
Vansesi 1937 yılında gazetecilik hayatına başlamış Van'ın ilk gazetesidir.  Gazetemiz o günden bugüne, yayınına ara vermeden Van'ın yükselen sesi, gören gözü,  duyan kulağı olmaya, objektif,  doğru gazetecilik yapmaya devam ediyor. Vansesi, Van'ın köklü tarihinin yaşayan tanığı, yarattığı markasıdır. Vansesi dün de, bugün de, yarın da;  Van'ın, Vanlıların yararına olan her türlü hayırlı çabayı, girişimi, yatırımı, emeği, başarıyı, mücadeleyi, önemser ve destekler. 
Bu bağlamda, 
Vansesi ailesi olarak, sorumluluğumuzun gereği, ülkemizde 30 yıldır akan kardeşkanını durduracak, anaların gözyaşlarını dindirecek, ülkemizin ekonomik ve insan kaynaklarının ziyan olmasını önleyecek, Türkiye'mizin, bölgemizin, ilimizin kalkınmasının gelişmesinin önündeki yapay engelleri kaldıracak, emperyalist planları çökertecek çözüm sürecini içtenlikle destekliyoruz.  
Çünkü biz, Türkiye'nin, milletimizin, birlik bütünlüğünün korunmasını, demokrasinin, hukukun, insan haklarının her yerde herkes için hakim olmasını, bütün insanlarımızın; eşit, adil biçimde mutlu refah kardeşçe el ele ortak yaşamasını, milli, dini, etnik ve kültürel değerlerimizin, farklılıklarımızın yasal olarak korunmasını, ülkemizin her alanda kalkınmasını, gelişmesini ve güçlenmesini istiyoruz. 
Bu yöndeki bütün çabaları ilk günden itibaren heyecanla, cesaretle, açık yüreklikle destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz.  Biz Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Yörüğü nihayetinde 75 milyon Türkiye'yi memnun, huzurlu ve mutlu edecek çözümden yanayız.

Yazarın Diğer Yazıları