İkram Kali

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım Vanlılara söz vermişti

İkram Kali

Biraz gerilere gidelim.

"Hedef 1 Milyon Üye" projesi için 23 Aralık 2014 günü,  beraberindeki yöneticiler ve Fenerbahçe As Başkanı Vanlı Avukat Erhan Türkoğlu ile birlikte kentimize gelen Fenerbahçe Başkanı Azizi Yıldırım çeşitli ziyaretlerde bulunarak toplantılara katıldı.

 Yıldırım, Vanlılardan büyük ilgi gördü. 

Başkan Yıldırım Valiliği ziyaretinde dönemin Van Valisi Aydın Nezih Doğan'dan bölge merkezi olacak Fenerbahçe tesisi yapımı için arazi isteğinde bulundu.  Tesisin bölgeye hitap edeceğini ve bölge illerinde kurulacak şubelerin Van merkeze bağlanacağını ifade eden Başkan Yıldırım,  yüzme, tenis, saha, spor salonu ve sosyal tesislerin de yer alacağı söz konusu tesisi 15 bin metrekare arazi üzerine kuracaklarını söyledi.

Benimde katıldığım "Hedef 1 Milyon Üye" projesi toplantısında Aziz Yıldırım, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı ile telefon görüşmesi yaparak kürek ve yelken takımlarının yılda bir defa Van'da düzenlenecek yarışmayla gölden faydalanılması gerektiğini belirterek,  Fenerbahçe olarak organizasyona destek vereceklerini devletin, de bu konularda destek vermesi gerektiğini ifade etti.

 Heyecanlandık, mutlu olduk, ümitlendik.

 Aradan 3 yıl geçti.

 Unutmadık.

 Van'a yapılması düşünülen Fenerbahçe Van Tesisleri ve Fenerbahçe Evi için tek bir adım atılmadı.

Edirne Fenerbahçe Evi'nin temeli önceki gün atıldı.

Hayırlı olsun, ama Van'da da olsun.

Törendeki konuşmasında Fenerbahçe'nin halk takımı olduğunu vurgulayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Burada 1 milyon üye projesi sözümüzün başlangıç noktası Edirne… Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Antalya'ya Türkiye'nin bütün vatan toprağını kapsayacak şubelerinin kurulduğu yerde Fenerbahçe Evleri projesinin, sözünü vermiştik. İlkini burada başlatıyoruz" dedi.

Yıldırım, Van'da Vanlılara da söz verdi.

Başkanın sözü Vanlılar için senettir.  Sözüne güveniyoruz.  Yalnız hayata geçmesini de istiyoruz.

 

Aziz Başkan'a sözünü hatırlatmakta yarar var.

 Ülkemizin bütünlüğü, birlik beraberliği, kalkınması, huzuru söz konusu olduğunda nasıl ki, "Edirne'den Van'a" deniliyorsa Fenerbahçe Başkanı Aziz yıldırım da taahhüdünün gereğini yerine getirerek ikinci Fenerbahçe Evi ve Vanlıların heyecanla beklediği Fenerbahçe Van Tesisi'nin temelini Van'ın kurtuluşunun 100. Yılı olan 2018'de atması gerekir.

 Ülkemizin iki uç noktasında Fenerbahçe Evi'nin temellerinin atılması anlamlı olur.  Ayrıca Van'ın bölgesel konumu, spor potansiyeli, ulaşım imkânları ve Fenerbahçe taraftar sayısı ile Fenerbahçe Evi'ni öncelikli olarak hak ettiğine inanıyorum.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu Başkan Yıldırım ile sözünü verdiği Fenerbahçe Tesisi ve Fenerbahçe Evi'nin Van'a kazandırılması konusunda görüşme yapması yararlı olur.

 İlgilenilmezse tarih tekerrür eder. 

Olmasını istemeyiz, ancak Van bir kez daha kaybeder.

İlgilenenler hatırlayacaklardır.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Araştırma Planlama Eğitim ve Geliştirme Koordinatörlüğü (Ar-peg) Tarafından Düzenlenen Grassroots Projesi'nin en önemli ayaklarından birisi olan Van Futbol Köyü Projesi sportif ve sosyal hedefleri açısından Türkiye'de o güne kadar benzeri gerçekleşmemiş özgün bir projeydi.  

TFF Van'da Futbol Köyü projesini hayata geçirmek istedi. 

TFF yetkilileri Van'a defalarca gelerek kalıcı futbol kamp ve eğitim tesisleri yapılması için vali ve belediye başkanıyla görülerek uygun hazine arsası tahsisinin yapılmasını istedi.   Arsa tahsisi ile samimi olarak ilgilenen olmayınca, minnetsiz davranılınca Van Futbol Köyü Gevaş Kızılay Kamp tesislerinde geçici olarak gerçekleştirildi. 

Van'daki umursamazlıktan dolayı kalıcı tesis projesi rafa kaldırıldı. 2 Temmuz 2007 gününden itibaren Türkiye'nin her ilinden 500 çocuk 9'ar günlük 5 dönemde Van Futbol Köyü için şehrimize geldi.  TFF de   Van Futbol Köyü Projesi için 500 bin TL harcadı.

 

Fatih Terim'den Rıdvan Dilmen'e, Ümit Dav ala'dan Hami Mandıralı'ya kadar Türkiye'nin ünlü spor adamları futbolcuları, spor yazarları Van'a gelerek çocuklarla buluştular.  2007 yılı yaz sezonu boyunca Van medyada yer alarak ilgi odağı oldu. 

Van  Futbol Köyü'ne sonuçta ne oldu derseniz?

Kalıcı Van Futbol Köyü için koca kentte uygun bir arsa bulunamayınca, daha doğrusu sorumsuzluk, ilgisizlik olunca kentimizin sporuna, çocuklarımıza çok büyük yararı olacak önemli bir tesisi kaybettik.

Uyarıyoruz.

 Van Futbol Köyü örneğinde olduğu gibi ilgilenilmezse, ucundan tutulursa Fenerbahçe Van Tesisleri ve Fenerbahçe Evi de üniversite,  polis kolejli, canlı hayvan ihracatçılar birliği, TRT Van Radyosu gibi başka bir ile gidebilir.

Demedi demeyin.

 

 

Van öncelikli olsun

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), aday olduğu 2023 Dünya Basketbol Şampiyonası'ndan adaylık başvurusunu geri çekti.

Konuyla ilgili TBF'den yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye Basketbol Federasyonu, aday olduğu 2023 Dünya Basketbol Şampiyonası'ndan başvurusunu geri çekme kararı almıştır. 2023 Dünya Şampiyonası için ayrılacak bütçeyi, Basketbol gelişim merkezi, tesisleşme, basketbolun ülkenin tamamına yayılması ve kulüplerin gelişimleri için harcama kararı almış, bu karar neticesinde Dünya Basketbol Federasyonu FIBA'ya bir mektup ile geri çekildiğini bildirmiştir" ifadelerine yer verildi.

 Yararlı, doğru bir karar alınmıştır. 

Ülkemizde önce altyapıya, tesisleşmeye yatırım yapılsın.  Sportif tesisleşmede iller arasında adalet sağlansın. Ülkemizin yetenekli çocukları spor tesisleriyle buluşturulsun.

Bizde uyumayalım.

 İlgililer çabuk hareket etmeli.

Van tesisleşmeden yararlanmak istiyorsa üzerine düşen görevi yapmalıdır.

300 bini aşkın 15-24 yaş grubundaki genç nüfusu olan kentimizin tüm belediyeleri, kaymakamlıkları, temsilcileri TBF ile iletişim kurmaları yararlı olur.

TBF mahalleleri basket potları ve basket sahalarıyla donatabilir.

 Geç kalınması durumunda ise atı alan Üsküdar'ı geçer.

Tesisleşerek basketbolun ülkenin tamamına yayılmasını hedefleyen TBF yetkilerine 30 yıldır olağan olmayan terör koşullarında yaşamaktan yorulan, spor tesislerinden yoksun Van'a pozitif ayrım yapmaları anlatılmalıdır.

Bu işler sportif başarıların arkasına sığınmakla olmaz.  İnanmak, çok çalışmak ve koşturmakla olur.

 

 

Vanlıları rahatsız ediyor

İpekyolu Belediyesi tarafından kentimizdeki estetik olmayan elektrik trafo duvarlarına çeşitli manzaralar, figürler portreler yapılarak itici görüntüler kapatıldı.  Resim öğretmenlerinin çabasıyla sempatik görüntüler ortaya çıktı.  Çalışmadan herkes memnuniyet duydu.

Trafoların bazılarında kim ya da kimler akıl ettiyse ilimizdeki meczupların resimlerine yer verildi.

Vefa, saygı ve değer görmeyi bekleyen saygın şahsiyetlerimiz varken meczub resimlerinin duvarlarda yer alması üzüntü vericidir. Vanlıları rahatsız eden, şık olmayan bu yaklaşım kabul edilemez.

Allah aşkına kentimizin bağrından çıkan saygın şahsiyetler hak ettikleri değeri ne zaman görecek?  Kenti tanımamak bu olsa gerek.

Yazarın Diğer Yazıları