İkram Kali

Değişim Grubu Van Vakfı'na İddialı Geliyor

İkram Kali

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı, kısa adıyla Van Vakfı’nın 18 Aralık günü yapılacak seçimi büyük ilgi görüyor.  Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan değerli hemşehrilerimiz seçim yarışını gazetemizden takip ediyorlar. Demokratik kurallar içinde, özgür irade sonucu sandıkta belirlenecek Van Vakfı yeni yönetimi   sivil örgütlenme açısından  önemsenmesi gerekir. 

Vanlı öğrencilerin yüksek eğitim hayatına unutulmaz katkıları olan merhum Emniyet Genel Müdürü ve Vali Celalettin Tüfekçi’nin önderliğinde 1993 yılında kurularak tüzel kişiliğini kazanan Van Kültür ve Dayanışma Vakfı’nda gerçekleştirilecek seçim süreci demokrasi kültürümüze katkı sağlayan olgunlukta devam ediyor.

Seçime sayılı günler kala  yarışan gruplar çalışmalarını  yoğunlaştırdılar. İstanbul’da gecenin geç saatlerine kadar süren, gündüz saatlerinde ise masa başında telefon, mesaj ve görüşmeler halinde devam eden seçim çalışmaları ve sonucu Van Vakfı’na ve Van’a hayırlı olsun. 

Edindiğimiz sağlıklı bilgiler ışığında deyim yerindeyse seçimin nabzını Van’dan tutuyoruz. Okuyucularımız hatırlayacaklar. Van Vakfı seçim yarışıyla ilgili “ Van Vakfı’nda neler oluyor”, “  Son söz Van Vakfı adaylarında” başlıklarıyla iki yazı yazdım. Son yazımda yarışan iki gruba seçildikleri takdire yapacakları hizmetleri, projeleri ve yönetim kurulu aday listelerini  bu köşede açıklamaları çağrısında bulundum.

Kuruluşunu, hizmetlerini, kurumsal hikâyesini yakından takip ettiğim Van Vakfı’nda hizmete talipli olan Müjdat Çelik ve Nizamettin Ağar bu çağrımızı karşılıksız bırakmadılar. İlk açıklama mevcut Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik’in aralarında yer aldığı  DeğişimGrubu’ndan geldi.

 Göreve layık görüldükleri takdirde  önemli proje ve hizmetleri hayata geçireceklerini belirten Değişim Grubu, hedefleri arasında çeşitli proje ve hizmetler yer alıyor. En iddialı proje İstanbul’da Van Vakfı Üniversitesi’ni hayata geçirmek olarak açıklandı.  İlk yazımda Van Vakfı’nın bugün Van Vakfı Koleji ve Van Vakfı Üniversitesi olması gerektiğini hatırlatmıştım. Üniversite kurma hedefi bu anlamda heyecan ve umut vericidir.  Detayları hakkında bilgi sahibi olduğum bu girişimden burada söz etmeyi doğru bulmuyorum. Zamanı geldiğinde, proje sahipleri uygun bulduğunda değerli okurlarımızla paylaşacağız. Yeter ki hayata geçirilsin. 

Değişime mevcut yönetim kurulunu yenileyerek başlayan Değişim Grubu, eski yönetimden 5 kişiye listede yer veriyor ve yüzde 80 oranında yeni isimlerle üyelerin karşınsa çıkıyor.

Disiplini, kurumsal bir kimliğe sahip Van Vakfı markası oluşturmaya öncelik vereceklerini kaydeden Değişim Grubu, yeni dönemde sosyal, ekonomik, eğitim, tanıtım alanlarında hizmet üretimleri yapmayı vaat ediyor.

Öngörülen proje ve  hizmetler:

 İstanbul’da Van Vakfı Üniversitesi kurulması.   Van Vakfı Genel Merkezi için İstanbul’da yeni modern idare merkezi ve kültür merkezi kurulması. Yeni dönem teşvik yasaları kapsamında  ilimizin ekonomik kalkınmasına katkı sunacak yatırımlara  öncülük edilmesi. Samatya  öğrenci yurdu  yanında yer alan arsanın satınalımı yapılarak  yurda bitişik ek bina yapılarak kapasitenin 2 katına çıkarılması. Başta İstanbul’da olmak üzere ilimiz ve ilçeler adına kurulan tüm dernek ve meslek kuruluşlarıyla daha sıkı  işbirliği sağlanması.  İl dışındaki Vanlıların hak ettikleri konumları kazanmalarına ortam hazırlanması. Başarılı faaliyetler yürüten Antalya Van Vakfı Şubesi’nin daha aktif hale getirilmesi.   Van Ankara, İzmir ve daha sonra Vanlıların yoğun olduğu illerde vakıf şubeleri açılması.  Van Vakfı bünyesinde Van kütüphanesi, Van kültürel değerler kursları açılması. Van halk oyunları ve Van oturma gecesi ekipleri oluşturulması.  Van adına yurt içinde ve yurt dışında Van için hazırlanan projelere destek verilmesi.  Hükümet, devlet yetkilileri ve Van milletvekilleriyle sağlıklı ve yararlı ilişkiler kurulması. 2018’de Van’ın 100. Kurtuluş Yıl dönümünde ses getirecek nitelikte Ankara İstanbul ve Van’da kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlenmesi. Hazineden, belediyelerden gelir sağlayacak gayrimenkul alınması.  Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları ile yakın işbirliği içinde olunması öngörülüyor.

Değişim Grubu’nun seçim bildirgesi de diyebileceğimiz açıklamaları, projeleri bundan ibaret. Seçim günü bu projelere yenilerinin eklenmesi bekleniyor.  Değişim Grubu’na seçimde başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın kazanan Van olsun.

 

Değişim Grubu Van Vakfı Komiteleri

 Grup seçildiğinde Van Vakfı’nda 9 komite kurarak çalışmayı öngörüyor.

1.    Eğitim komitesi,

2.    Sağlık komitesi,

3.    Ticari ve sanayi proje geliştirme komitesi,

4.    Üye, basın ve halkla İlişkiler komitesi,

5.    Bireysel ve AR-GE projeleri geliştirme komitesi,

6.    Yöresel kültür, turizm ve tanıtım komitesi,

7.    Bürokrasi, Hukuk ve Mali işler komitesi,

8.    Yöresel dernekler ve hemşeri arşivleri komitesi,

9.    Gençlik ve kadın üyeler komitesi

 

 

Değişim Grubu Van Vakfı Yönetim Kurulu Aday Listesi

Müjdat Çelik etrafında oluşan Değişim Grubu listesinde Vanlıların yakından tanıdığı isimler yer alıyor. Liste ağırlıklı olarak iş adamlarından oluşuyor.

Alaaddin Ulugöl : Otomotiv (Ulugöl Otomotiv) ve İnşaat Sek.

Ayhan Gündüz. Gündüz Mali Müşavirlik – Mali Danışman

Cemalettin Şevli : Ulaştırma Bakanlığı Deniz Tic. Genel Müdürü.

Cihan Mumcuoğlu :Sanayici İş Adamı

Doç. Dr. Gürkan Özkıran : Üroloji Uzmanı

Dr. Özçelik Okayar : İç Hastalıkları Mütehassısı

Ekrem İncel : İş Adamı – İncel Medya Gurubu Yön. Krl. Başk.

Erhan Türkoğlu :Avukat-İş Adamı-Fenerbahçe Yön. Kur. Üyesi

Esra Dede:  Ziraat Yüksek Mühendisi- Şişli Belediyesi

Ferit Rızvanoğlu:  İş Adamı - İnşaat Taahhüt Sektörü

Hayrettin Gümüşkaya:Sanayici iş adamı. Tekstil, (Damat Tween Markasının ana üreticisi) ve Enerji Sektörü.

İbrahim Ürgün:  Emekli Maliye Müfettişi

İrem Bayram: Turizm Sekt. İş kadını (Best Van Tur) ve Sektörel Birlik Bşk. (TOFED Genel Başkan Yardımcısı)

Kadir Yüzbaşıoğlu: İş Adamı- Otomotiv Sektörü

Muhittin Karaçavuşoğlu: İş Adamı - Akaryakıt Tesisleri

Murat Çelik: İş Adamı - Müteahhit 

Müjdat Çelik: Vakıf Başkanı, İş adamı, İthalat İhracatçı

Osman Halitoğulları : İş adamı Barış İnşaat GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü

Prof. Dr. Murat Kasımoğlu: Ekon. Prof. İstanbul Ticaret Üniversitesi Genel Sekreteri

Remzi Yüzbaşıoğlu: Perpa Genel Müdürü

Sabri Gül:  İş Adamı -  Gıda Sektörü -  Algida

Salih Baycan:  İş Adamı – Eğitim Sektörü – Newport

Şule Yağar: Avukat

Vahdettin Özkaya: Sanayici İş Adamı Ambalaj ve Mukavva San

Yusuf Erdinç: İş Adamı – Gıda Toptancılığı

 

Yazarın Diğer Yazıları