İkram Kali

CHP Ak Parti’ye Van’da gol attı

İkram Kali

Başkale’de “Öğrencilerin tuvalet sıkıntısı”  başlıklı ilimizdeki eğitimin yüz karası haber 3 Mart 2015 günü görsel ve yazılı medyada yer aldı. Haberde Başkale Tandoğan Mahallesi'ndeki ilkokuldaki tuvaletin kullanılamaz halde olması nedeniyle öğretmen ve öğrenciler sıkıntı yaşadığı dile getirildi. Türkiye haberi gazetelerden okudu, televizyonlarda izledi. Tuvaletin kötü kokusu pardon haberi hala tartışıyor.

Eğitim-öğretim kurumunda orta çağ görüntüleriyle yaşanan tuvalet sorunu Vanlıları hem üzüdü, hem de utandırdı. İnsanımız mahcup oldu.   Bence kimse mahcup olmasın. Asıl mahcup olması gereken sorumlulardır, yöneticilerdir, politikacılardır.  Eğitim- öğretim sadece yazıp okumak mıdır?  Yaksa  çocuklara eğitim öğretimle birlikte önce adab-ı muaşeret kurallarını öğretmek midir?

Sorun üzerine ilimizdeki bütün okullarda tuvalet seferberliği başlatılacağını sandım.  Yanıldım.

Ha okullarda tuvalet olsa da olur olmasa da olur diyorsanız o başka.

Haberin üzerinden 10 koca gün geçmiş.  İstanbul Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz belediyesi meclis üyeleri Yücel Süslü ve Önder Turmuş’u okula tuvalet yapılsın diye Başkale’ye gönderiyor. İstanbul’dan gelenler CHP Van İl Başkanı Cemal Şen ve İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Kurukçu ile birlikte ilçeye giidiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengizhan Öztürk’ü makamında ziyaret ederek okulla ilgili bilgi alan CHP heyeti, daha sonra Müdür Öztürk ile birlikte Tandoğan Mahallesi’ne  de gidiyor. Yapılan incelemelerin ardından bir açıklama yapan CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, okul diye çocukların eğitim gördüğü yerin tamamen harabe ve kullanılamaz durumda olduğunu belirterek, “Okulda sadece tuvalet sorunu yok, çünkü ortada okul yok” diyor.

Kartal Belediyes Meclis üyesi Önder İstanbul Kartal Belediye Başkanıyla görüştüklerini mahalleye modern bir okul yapacaklarını açıkladı.

CHP Ak Parti’ye Van’a gelerek seçim üzeri evinde nizami bir gol attı.  

Siyaset yalnızca makam kapmak, temayüle katılmak, demeç vermek değil. Politika yapmak hayatın her anında olmak, memleketin her yerini ve sorununu görebilmektir.  Siyaset işini zamanında dürüstçe yaparak sorunu çözmektir.  Eğer ki CHP İstanbul’dan Başkale’ye meclis üyesini göndererek o okulunu perişan halini görüyorsa… Van’ın iktidar ve muhalefet politikacıları ile idarecileri, sorumluları sorununu göremiyorlarsa ve gideremiyorlarsa Van’da sorun tuvalet sorunu değil sorun duyarlılık, sorumluluk ve insan sorunudur.

Başkale  da yaşanan ildeki çirkinliklerden  bir örnektir. 

Kamu kurum ve kuruluşlarını, diğer okulları gezin görün bakın sizi ne çirkinlikler karışlayacak. 

Van’ın gerçek hal-i pür melali budur.

Dua edin basın var. 

                                                                                     Van'ın belediyeleri

BÜYÜKŞEHİR: En fazla şikayet eden belediye

TUŞBA: Aklı, fikir üniversitede kalan belediye

EDREMİT: Toplantı yapmayı seven belediye

İPEKYOLU: En fazla park yapan belediye

GÜRPINAR: Kilime takılan belediye

ERCİŞ: Çıkış yolu arayan belediye

SARAY:  Varlığı unutulan belediye

GEVAŞ. Ayağı dolanan belediye

ÖZLAP-ÇATAK- BAHÇESARAY: Hızı kesilen belediyeler

MURADİYE: Şelaleye takılan belediye

BAŞKALE: Hamam sorununu keşfeden belediye

 Ziyaret

Türbelerdeki yatırlar, çoğu zaman dünyada salih amel sahibi olmaları hasebiyle rahmet duâsını da gerçekten hak etmiş olabilen merhum kişilerdir.  Türbe ziyaretinde Allah’ın rahmetine, merhametine, mağfiretine ve affına sığınılarak, duâ edilir. Ancak türbelerde yatan kişilerden medet ummak, yardım istemek, şifâ ve şefaat beklemek, dilek dilemek dinen yasaklanmıştır.

Önceleri Van’da insanlar hayırlı bir işe başlarken türbeleri halis duygularla ziyaret ederlerdi.  Türbelerde dua edip, kurban keserek muhtaç ailelere dağıtırlardı.

Şimdi hayırlı iş çok!

 Lakin türbelere giden yok.

Sık sık… Güç, kuvvet,  kudret, oy, mevki makam, etki sahibi olduğu sanılan adresler ziyaret ediliyor.

 

Mademki TSO’nun Güvencesi Altında…


TSO Başkanı Necdet Takva Van Kahvaltısı’nın tescilinin TSO tarafından alındığını açıkladı. Kahvaltı vermek isteyenlerin artık Türkiye’nin neresinde olursa olsun TSO’dan tescil belgesi almak zorunda olduğunu hatırlattı.

Takva,  odaya kayıtlı olan kahvaltı salonlarına belge alımında indirim yapılacağını, ama dışarıda olanlara bu belgenin farklı fiyatlarla satılacağını açıkladı…  Bu nasıl oluyor anlamadım.

TSO “Van Kahvaltısı’nın güvencesiyim” dedi. O zaman Ankara İstanbul’da kazıklandığını  köşesinde yazan ve gerçekte Van kahvaltısı yoktur diyen köşe yazarları oldu.  TSO bu şikâyetlere ve ticari sömürü aracına dönen, kültürü yok edilen, felsefesi anlaşılmayan Van kahvaltısına el atarsa yerinde olur.

Yazarın Diğer Yazıları