İkram Kali

Bu davete ne denilir?

İkram Kali

Van'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından "Van Turizmi Geleceğini Arıyor" Çalıştayı" düzenlendi.

Aynı gün Türkiye 17 Aralık Operasyonu ile sarsıldı.

Türkiye şok geçirdi.

O  gün Başbakan'ın gündemi operasyondu.

Vatandaşın konuştuğu rüşvet ve yolsuzluktu.

Gazeteci,  yorumcu, akademisyen, siyaset çevreleri ayakkabı kutusunu,  milyon dolarları konuşup tartışıyordu.

Ülke operasyona kitlenmişti.

Çankaya köşkü sessiz.

Başbakan Erdoğan huzrusuzdu.

Kıyamet  kopuyordu.

İşte tam o saatlerde Van'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından "Van Turizmi Geleceğini Arıyor" Çalıştayı"  konuşmacıları sunumlarını yapıyorlardı.

YYÜ Rektörü Prof Dr. Peyami Battal çalıştay konuşması için kürsüye çıktı. Ve  bombasını patlatarak tarihe geçecek bir  akademik  ruh ve heyecanla  davet yaptı.

Sıkı durun.

Davet 1

Bir bakanımız, önümüzdeki yıl tatilini bir hafta burada geçirsin. Sabah kalktığında yüzüne deniz suyunu çaldığı zaman 'Bu su şifadır' desin yeter bize" dedi.

Davet 2

 "Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın 'Tatilimi Van'da geçiriyorum' demesi bize yeter. Sabah kalktıklarında Van Gölü suyunun insan cildine iyi geldiğini görsünler…"

Neticede Rektör Prof. Dr. Battal Ankara'yı sevindirdi, mutlu etti, rahatlattı!

Neye göre şifa kaynağıdır?

Nerde nasıl tatil yapacaklar?

Allah gani gani rahmet eylesin. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersural Suner'in YYÜ Rektör Yardımcısı olacağı bir dönemdi. Ömrü vefa etmedi.

ESNAFLAR YARIŞIYOR

Esnaf odalarında seçim yarışı başladı. Çok güzel, demokratik kültüre yakışan bir yarış var.  Çıta yükselecek.  Umarız odalar esnafa  yakışır  yönetim anlayışına kavuşur.  Seçim çalışmaları bir odada yok.  Kasaplar odası kapanma tehlikesi geçiriyor. Kasaplar Odası kapanırsa yazık günah olur.  Oda kapanırsa günahınızı kimse  temizleyemez.

Yazarın Diğer Yazıları