İkram Kali

Bir ödülün hikayesi

İkram Kali

20 yıla yakındır Van Temsilcisi olmaktan onur duyduğum Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSDY) "2017'nin En İyileri" yarışmasında Vansesi Gazetesi olarak  bir gurur daha yaşadık. 2013 yılında Türkiye 1.'liği, 2014 yılında Türkiye 2'ciliği ödüllerini Van'a getiren Vansesi'nin ulusal düzeyinde aldığı ödüller gelenek haline geldi. İnanıyorum ki bundan sonrada devam edecek.

 

Toplumda karşılığı olan ciddi kurum ve kuruluşlardan emeğinizle hakkederek aldığınız ödüller motive eder, çalışma  enerjinize yeni güç katar. Bu bağlamda alınan ödüller değerlidir, anlamlıdır. Değerli gazete, internet ve sosyal medya okurlarımızın takdiri, övgüsü ve yol arkadaşlığı ise bizim için en büyük ödül ve motivasyondur.

 

"2017'nin En İyileri" yarışmasında Jüri gazetemizin spor muhabiri Rıdvan Can'ın 07 Aralık 2017 - Çarşamba günü spor sayfamızın manşetinde yer alan "Ödünç Ayakkabıyla Dünya Dördüncülüğü" Yerel Haber dalında Türkiye Birinciliği ödülüne layık gördüğü haber içerik açısından da dikkat çekiciydi.

Ödüle layık görülen tüm haberlerimiz gibi bu haberimizde de  insanlarımızın ve şehrimizin sorunlarını, başarılarını "biz" anlayışıyla ön plana çıkararak yetkililerin, ilgililerin ve kamuoyunun dikkatine sunduk. Emekle, özenle hazırladığımız özel haberlerimizde  filmlere konu olacak  başarı hikayesi ve kahramanlar var.

 

Rıdvan Can arkadaşımızın ödüle layık görülen "Ödünç Ayakkabıyla Dünya Dördüncülüğü" haberinde yer alan  kahramanın hikayesi hüzünle başlıyor başarıyla devam ediyor. Türkiye şampiyonu ve dünya dördüncüsü ünvanı ile tanınan Vanlı atlet İslam Adli'nin başarısının arkasında adı pek bilinmeyen ama işine saygılı ve sorumluluk sahibi başarılı bir antrenörün özverili çabası var.

 

Van'ın başarılı gazeteciliğine ödül kazandıran haberimizin  hikayesi şöyle;

Biri resmi diğeri imam nikahlı iki anneden dünyaya gelen 22 kardeşten biri olan 17 yaşındaki İslam Adli, babası vefat edince aile fertlerinin her biri bir tarafa dağılıyor. Ailenin maddi durumu kötü olmasından dolayı Adli, eğitim gördüğü okulu ve sporu bırakarak ailesine katkı sağlamak amacıyla bulduğu bir işte çalışıyor. Adli, günün birinde futbol oynarken koşu stili ve hızlı deparları orada bulunan atletizm antrenörü Nurettin Bilir tarafından hemen fark ediliyor. Bilir'in tecrübesiyle Adli'yi keşfetmesiyle genç sporcunun hayatında yeni bir dönem başlıyor.

Okulunu bırakan Adli'nin eğitimine devam etmesini öncelikle sağlayan Bilir, ardından düzenli antrenmanları ile  genç yeteneği atletizme yönlendiriyor. Programlı atletizm çalışmaları disiplin içinde  zamanla yoğunluk kazanıyor.

 

Nurettin Bilir, sporcusu İslam Adli'yi ilk olarak kısa bir süre kalmasına rağmen Artvin'de düzenlenen Türkiye atletizm milli takım şampiyonasına hazırlayarak katılımını sağlıyor. Bu yarışmada koşacak ayakkabısı olmayan Adli, arkadaşından emanet aldığı ayakkabıyla yarışmada başarılı bir performansla rakiplerini geride bırakarak Türkiye birincisi olarak gururla Van'a dönüyor. 

 

Genç yaşında hayatın zorluklarına karşı verdiği başarılı mücadelenin karşılığında elde ettiği şampiyonluklar Adli'nin azmini hırsını ve arzulu çalışmasını daha da artırıyor. Türkiye 1'ciliği 2'ciliği 3'ncülüğü ve 4'üncülüğü gibi başarılara imza atarak Van'ın ve Türkiye'nin adını Dünya'ya duyuran Adli, 4 Kasım 2017'de Gaziantep'te yapılan Bölgeler arası kros ligi elemelerinde bölge şampiyonu, 2 Aralık'ta Aydın Kuşadası'nda yapılan bölgesel kros ligi Türkiye şampiyonasında Türkiye 5'nci oluyor. Başarıya doymayan Adli, 2017 Haziran ayında İtalya'nın Granada kentinde yapılan Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda Dünya 4'cüsü olarak Türkiye'ye dönüyor.

Atletizm antrenörü Vanlı Nurettin Bilir'in ellerinde hamur gibi adeta yeniden yoğrularak şekil alan, eğitim Vanlı atlet İslam Adli'nin hikayesi böyle.

 

İslam Adli ve  başarısında büyük pay sahibi olan çalıştırıcısı Nurettin Bilir ile ödünç ayakkabıyla başlayan başarı hikâyesini haberleştirerek ödül kazanan muhabirimiz Rıdvan Can arkadaşımızı kutluyorum.

 

Mutluluk, başarı böyledir.

 

Hikayede olduğu gibi paylaştıkça büyüyor.

 

Van'ın 80 yıllık ilk gazetesi…

 

Bağımsız, özgür, ilkeli ve toplumsal habercilik anlayışından ödün vermeyen Vansesi'nin gazetecilik, habercilik anlayışı budur. Van'ın hüzünlü hikayeleri azalsın, gurur duyulan başarıları ve ödülleri çoğalsın.

Yazarın Diğer Yazıları