İkram Kali

Ben suyum

İkram Kali

Ben suyum, cana can katan "yaşam sıvısı" benim. Gerçekte yok olmayan benim. Doğan bebeğin dudağında ben varım. Medeniyetim, tarihim, gücüm. 
Tüm yaşam biçimleri için gerekli ve vazgeçilmez suyum ben. Canlıların yaşam kaynağıyım. Yaşarım, yaşatırım.
Ben suyum. Duygularım var coşarım. Sesim var "gürül gürül" .
Yoğunlaşırım. Katılaştığımda buz kesilirim, ısındığımda buhar olurum. Ben suyum. Yeryüzünde saydam, bulutlarda gri ve siyaha bürünürüm. Renk renk gönlümü, gülen yüzümü tabiatta sergilerim. Kimi zaman hiddetlenir yıkar geçerim, kim zaman durulur anlaşılmaz olurum. Kirleri arındıran, savaşları çıkaran da benim. -Cömertim, güçlüyüm, gizemliyim. Ben suyum budur huyum.
Ben suyum. 
Nem olur, eritirim demiri toprağı, yeşile büründürürüm çorak toprağı. Yeryüzünün hayat damarları benim. Denizlerle, okyanuslarla, buzullarla, göllerle ve akarsularla yeryüzünü sarmalayan benim. Biyolojik olayları düzenleyen benim.
Ben suyum.
Güneşi yalnızca ben engeller, gökkuşağı olurum. Tarım, ticaret ve ulaşım yükünü çeken, elverişli koşullar sunan benim. Çevreyi yoğurarak şekillendirip vadiler ve deltalar oluşturan, yerleşim yerleri arazi ve alanlar meydana getiren suyum ben.
Lut, Vangölü, Aral, Karadeniz, Hazar, Nil. Tuna, Amazon, Aras, Sakarya ve Hindistan'da Ganj, yer altında maden suyu, Mekke' de Hz. Hacer'in dediği 'zem, zem' benim. Kur'an'da; Bakara, Rad, Hud ve onlarca ayetlerde cemali, kemali, bereketi, hareketi ve sırrı işaret edilen, Tevrat, Zebur, İncil'de dile gelen benim. Ateşi, harareti söndüren su benim. Çatlamış dudakları, kurumuş dilleri, yorgunun bedenleri sükunete erdiren suyum ben. 
Ben suyum. 
Dilekleri ulaştıran, geç gideni tez kavuşturan, rüyalara ferahlık veren suyum ben. Gökyüzünde rahmet, gözyaşında merhamet benim. Sonsuzluğun gizemi benim. Güneşin battığı, aşıkların koyun koyuna yattığı, dertlilerin dertlerini sattığı pazar benim. Son nefeste ebedi hicran busesini ben koyarım. Ben canlı cansız zerrede varım.
Şiirlerin, şarkıların, türkülerin, öykülerin, manilerin ilham kaynağı benim. Çeşmede, muslukta, testide, bardakta, şişede barajda, kehriz' de, zernabat'ta özlem olan benim.   
Budur benim huyum. Çünkü ben suyum.

 

Yazarın Diğer Yazıları