İkram Kali

Belediye başkanlarını bekleyen tehlike

İkram Kali

Barış ve Demokrasi Partisi yerel seçimden başarıyla çıktı. Şimdi hizmet üretme vatandaşı mutlu etme zamanı. Büyükşehir belediyesinin sorumluluğu çok büyük, yükü çok ağır. Gürpınar Norduz’un karla kapalı yolunun açılması da,  Van’da caddelerin temizlenmesi, su, kanalizasyon,  alt yapı ve düzenli imar planı ile kente yakışan görünüm kazanması da BDP’li belediye eliyle olacak.

12 BDP’li belediye ile 2 Ak Partili belediye arasında hizmet yarışı ve rekabeti yaşanacak diye konuşuluyor.  Umarız öyle olur.  Yarıştan vatandaş ve ilimiz karlı çıkar.

Bunlar nasıl olacak? Tabi ki deneyimli, bilgi birikimli çalışkan ve dürüst kadrolarla.  Belediyeler  “  işe adam yerine adama iş”,  “bizden-sizden”, “  bizim partiden”  gibi anlamsız duygusal ve ideolojik yaklaşımlarla kadro oluşturmaya kalkarlarsa kendi ayaklarına pranga vururlar.

 Van’da oy veren vermeyen herkes bütün belediyelerin başarılı olmasını arzu ediyor. Vanlılar belediye başkanlarının siyasetçiler ve yüksek rant beklentisi içinde olan yakın çevreler tarafından rahat bırakılmasını istiyor. Belediye başkanları için en büyük tehlike kendi seçmeni ve siyasi partisinden gelen baskı, dayatmadır.  Partisinden kopan başarılı belediye başkanlarının ortak şikayeti parti içinden gelen uçuk istekler ve baskılar olmuştur.  Belediye başkanları baskı altına alınmamalıdır. Oy verdiğiniz, seçimde kazanması için canla başla çalıştığınız belediye başkanı yalnızca sizin ve partinizin başkanı dağîlidir. Belediye kurumu ve belediye başkanı kentte yaşayan herkese karşı sorumludur. 

Başkanların başarılı olmasını istiyorsanız lütfen belediye başkanlarının toplumun tamamına ulaşmasına yardımcı olun.  Başkanları hizmetleriyle denetleyin.  Başkanlara kendinize göre siyasi sınırlar, hizmet haritası çizmeyin.  Kişisel beklentileriniz gerçekleşmedi diye de başkanların aleyhine çalışmayın, dedikodu yapmayın.

 Çünkü Van’ın çözüm bekleyen bir yığın sorunu var. .

BAŞKBAKAN TEPKİ GÖSTERDİ

Ak Parti yerel seçimlerde Van’da hedeflediği başarıya ulaşamadı. Üç seçimdir  hep kaybediyor! Neden başarıya ulaşamadığının değerlendirmesi yapılıyor. Başbakan Erdoğan geçen hafta partisinin yerel seçim değerlendirmesini yaparken Ak Parti Van Milletvekillerine çok sert tepki gösterdi. Belli ki Van’ı alamadığı için çok üzülmüş.

Al Parti büyükşehir dışında dört Van milletvekilinin ağırlıklarının olduğu dört ilçede de seçimi kaybetti. Bunun anlamı başkadır. Belediye başkan adayları ve belediye meclis üyesi adaylarını kendi kriterlerine göre belirleyenlerin, iş ortağı, akraba,  yandaş, aşiret gözetenlerin,  sandıklara müşahit dahi gönderemeyenlerin,  yeterince çalışmayanların Erdoğan’ın fırçasından gerekli payı aldığını/alacağını düşünüyorum.

Başbakan Erdoğan’ın seçim öncesi Ak Parti adına Van’a gönderdiği, sözde inceleme ve gözlem yapan, rapor yazan her defasında raporları ve gözlemleri yanlatıcı sonuçlar veren Genel Başkan Yardımcısı konumunda olan yöneticilerden de hesap sorması gerekmez mi?  

Adayların belirlenmesinde, seçim stratejinsin çizilmesinde, seçim çalışmalarının planlamasında ve yönetilmesinde kimin ağırlığı, etkisi, sorumluluğu varsa seçimi aynı zamanda o isimler kaybetmiştir. Onları toplum iyi biliyor.

Ankara bu sıralar Vanlı kaynıyor.

Ak Parti sanki Van’da seçim kazanmış gibi şimdi Ankara’da İl başkanı olmak onlarca insan Ak Parti Genel Merkezi koridorları ve TBMM’de kulis yapıyor.

Ak Parti de zihniyet,  toplumdan kopuk olma arızasını kimse görmek istemiyor.

CUMHURBAŞKANI

Cumhurbaşkanlığı aday isimleri tartışılırken inatçı, mücadeleci CHP’li Kamer Genç adaylığını bir kez daha açıkladı.

Parti Genel Merkezi'nde toplanan CHP Meclis Grubu toplantısında söz alan Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanlığı’na aday olmak istediğini belirterek, “Yurtiçinde yurtdışında nereye gitsem herkes beni Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor. AK Parti’nin hakkından ben gelirim. Partim izin verirse aday olmak istiyorum. Seçimi alacağıma da inanıyorum”  dedi.

Kamer Genç Köşke çıkarsa TBMM’nin bir rengi solmaz mı?

1 MAYIS

1 Mayıs yaklaşırken gerginlik  artıyor.  İşçi, memur sendikaları kutlamaları Taksim meydanında yapacaklarını açıkladılar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da Taksim’de işçilerle birlikte olacağını söyledi. Hükümet ise Taksim’i 1 Mayıs kutlamalarına yasakladı. Açıklamalara bakılacak olursa yasakta geri adım atılmayacak. Taksim’i daha önce 1 Mayıs’a açan Ak Parti   şimdi yasak koyuyor. Taksim’i yasaklamak yıkan, döken, kıran marjinal grupların işine yarar. 

Yazarın Diğer Yazıları