İkram Kali

Başbakan Erdoğan Gülaçar'ın adaylığını yarın açıklıyor

İkram Kali

Başbakan Erdoğan Osman Nuri Gülaçar sürpriziyle Van'da yerel seçime heyecan kattı. Gülaçar, BDP Büyükşehir adayı, mevcut belediye başkanı Bekir Kaya ile sandıkta kıyasıya yarışacak.  Erdoğan Ankara'da Gülaçar ile hafta içinde makamında görüştü. Yarın da AK Parti grup toplantısında adaylığını açıklayarak kendisini tanıtacak. Gülaçar aynı akşam AK Parti ilçe başkan aday adaylarıyla Ankara Rescate Otel'de akşam yemeğinde bir araya gelecek. Gülaçar cumartesi günü de Van'a gelecek. AK Parti teşkilatı Gülaçar'ı kalabalık bir toplulukla karşılamaya hazırlanıyor.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar ile kısa bir görüşme yaptım.  Gülaçar, adaylığı ile ilgili olarak şunları söyledi: " Ben inanıyorum,  Van'da bana inanıyor ve güveniyor. Van'dan gelen destek mesajı ve telefonlarıyla heyecanlanıyorum. Allahın izniyle ayrım yapmadan herkesi kucaklayarak, çok çalışarak seçimi kazanacağım.  Van benimle huzurlu, kardeşçe,  parlak bir döneme kavuşacak."

İlçelere gelince. Değerlendirmeler sürüyor. 15 Aralık günü ilçe adayları açıklanabilir. Neden 15 Aralık? Çünkü o gün adayların listesi seçim kurullarına bildirilecek.

Okuyucularımızın bilgisine. BDP adayı Bekir Kaya ile söyleşi isteğimiz daha gerçekleşmedi. Cevap bekliyoruz. Cevap geldiğinde sizin adınıza  her şeyi  konuşacağız.

SİZİN ELİNİZİ TUTAN MI VAR?

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hasan Çiçek, hafta sonu özeleşiri kıvamında, kayda değer bir açıklama yaptı.

Açıklamasında üniversitelerin çözüm sürecine katkı sunmasını isteyen Doç. Dr. Çiçek, " Özelde bölgenin genelde ülkenin yakaladığı huzur ve barış atmosferinin bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Özlediğimiz bu ortamın devamı için, sorunun çözümü için herkes, özellikle de üniversiteler daha fazla çaba sarf etmelidirler. Üniversiteler, sorunların bilimsel yöntemlerle ele alındığı, tartışıldığı, çözüm önerilerinin geliştirildiği yerler olmalıdır. Bu sadece doğadaki sorunlarla sınırlı değil özellikle toplumsal sorunlar için de geçerlidir" dedi.

Çiçek, üniversitelerin toplumsal bütün boyutlarıyla irdelendiği, tartışıldığı, alternatif önerilerin geliştiği, geliştirildiği mekanlar olması gerektiğini, üniversitelerin düşünsel üretimin eğitim alanındaki en üst kurumları olduğuna dikkat çekti.

Yerinde bir açıklama.

Felsefeci olarak hakikat, doğruluk, akıl ve dil gibi temel kavramları sorgulayan Doç. Dr. Hasan Çiçek çıkış yaparak bence şunu demek istedi?

Toplumdan, ülke sorunlarından kopuk üniversite olamaz. Üniversiteler artık kendine gelmeli, bilimsel yüzünü halka da dönmeli. Üniversiteler üzerlerine düşen görevi tam yapmıyor. Üniversiteler sorunları tartışmıyor, konuşmuyor. 

Hocam, açıklamanızın bir yerinde  " Üniversiteler taşın altına elini koymalı"  diyorsunuz.  Üniversitelerin elini tutan mı var? Neden elinizi,  taşın altına, üstüne, kenarına koymuyorsunuz? . Neden? Düşünce üretmek, tartışmak siz akademisyenlerin asli görevi değil mi?

Hocam, yeri gelmişken soralım. Mesela sizin fakültenizde kaç akademisyen, kaç öğrenci en azından yerel medyada yazarak, konuşarak, tartışarak kente ve insanlarımıza katkı sağlıyor? Kaç akademisyen Van üzerine eser yazmış?

Hocam, yerleşke-lojman dışına çıkarak ya hu bizimde yaşadığımız bu şehirde neler oluyor? Van'da şehrin, insanların gündeminde ne var?  İnsanların derdi tasası nedir? Bu insanlar üniversiteden-fakültemizden neler bekliyor? Biz bu kente nasıl yararlı oluruz diyerek kahveye,  lokantaya insanların olduğu alanlara giren kaç bilim adamı var?

Hocam, Devlet ve Osmanlı arşivleri Van belgeleriyle kaynıyor. Arşivlerde Van üzerine araştırma yaparak bunu kentle paylaşan, eser haline getiren, toplum yararına bir şekilde sunan kaç akademisyen var? Paye, plaket dağıtmak, Vanlı olmayan ve hak etmeyen birilerinin ismini üniversitede bir yerlere zorlayarak vermek Van halkını çok ilgilendirmiyor.  Van halkı üniversitesinden kente ışık tutmasını istiyor.

MEMLEKET EVLATLARI DEĞER GÖRÜYOR

Başbakan Erdoğan'ın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için adını açıkladığı kabinenin en çalışkan, Bakanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, memleketinde kalabalık tarafından mehteran takımı ile davul zurna eşliğinde karşılandı. Seçildiği takdirde Türkiye'nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olacağını ifade eden Bakan Fatma Şahin, "Sonuçta ben bu şehirde öleceğim, mezarım da rahmetli anamın yanında olacak. Bu can bu bedende olduğu sürece bu şehre hizmet etmekten büyük bir onur duyacağım" dedi.  İçimizden biri gibi konuşan Antep sevdalısı Bakan Şahin'i izlerken duygulandım, imrendim ve keşke dedim. 

Erdoğan Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Muğla-Fethiye doğumlu Dr. Mansur Harmandar'ı kendi memleketinde aday gösterdi.

Vanlılar haberiniz olsun.

Yazarın Diğer Yazıları