İkram Kali

Araç muayene sömürüsüne kim dur diyecek?

İkram Kali

İki yılda bir yapılan araç muayene sorunu devam ediyor.

Bıçak kemiğe dayandı.  

Konu sosyal medyada son günlerde sürekli gündeme geliyor. 

Toplumsal tepki çığ gibi büyüyor.

Araç sahipleri muayene ücretinin yüksekliği, zorunluluğu, istasyonun tekel olması ve verilen niteliksiz hizmetten şikâyetçidir.  Vatandaş yetkililere çağrıda bulunarak TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları sorununa çözüm getirilmesini istiyor.

Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş, diğer bir ifadeyle tekel olan TÜVTÜRK üç ortaklı bir kurumdur. Ortaklar Doğuş Grubu (1951 yılında kurulan otomotiv, inşaat, medya, turizm ve hizmetler, gayrimenkul, enerji ve yeme-içme olmak üzere yedi sektörde faaliyet gösteren grup), TÜV SÜD (Merkezi Almanya-Münih’te bulunan, 1866’da kurulan dünyanın önde gelen teknik servis sağlayıcısı) ve Bridgepoint’ (İstanbul, New York, Amsterdam, Shangai, Stockholm, Lüksemburg, Londra, Frankfurt, Paris, Madrid ve Varşova’da ofisleri bulunan Londra merkezli bir özel sermaye fonu) ten oluşuyor.

Doğuş Grubu, TÜV SÜD, Bridgepoint'in ortak kuruluşu TÜVTÜRK’ün 210 Sabit, 5 motosiklet, 74 gezici ve 13 gezici traktör istasyonu var.  İstasyonlarında yılda 9 milyonu aşkın aracın periyodik ve yola uygunluk muayeneleri, yaklaşık 4 milyon aracın ise egzoz gazı sürüm ölçümü gerçekleştiriliyor.

Muayene sırasında araçlara hiçbir katkı yapılmadan Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet’ten 174,64 TL, Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork’tan 342,20 TL, Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker’den 462,56 TL muayene ücreti alınıyor. Egzoz muayenesi dâhil bir otomobilin muayene ücreti 422 lira. Ayrıca 2918 sayılı "Karayolları Trafik Kanunu’nun 35. maddesi uyarınca, muayene süresi geçirilen her araçtan, geciken her ay için muayene ücreti de yüzde 5 oranında fazla bedel ile tahsil ediliyor. Sağlanan yüksek gelir devlet payı çıkarıldıktan sonra TÜVTÜRK sermayedarları arasında paylaşılıyor.  Anlayacağınız araç muayene işi ballı lokma.
10 dakikalık muayeneden 422 TL alan TÜVTÜRK’e soruyorum:

Muayenede vatandaşın aracına yağ değişimi mi yapılıyor? Lastiğe hava mı basılıyor? Far ayarı mı yapılıyor? Rot balans mı yapılıyor? Psata cilamı yapılıyor. Filtreler mi değişiyor? Bir bardak soğuk su , çay ikramı mı var?  İnsan gibi oturulacak bir kafeterya mı var?  

Araç muayenesi özel hastanede profesör muayenesinden pahalı. 

Oh ne güzel iş.  Paranın kazanılması bu kadar kolay mı? Burası muz cumhuriyeti mi ?
Araç muayene istasyonunda garip uygulamalar var.   

Burada kredi kartı geçmiyor!

Diyelim iş insanısınız, çalışansınız, esnafsınız sıradan vatandaşsınız.  Muayene günü aracınızla TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyon ’una gittiniz.  Aksilik bu ya cüzdanınızda nakit paranız yok ama limiti yüklü kredi kartlarınız var.  Kusura bakmayın kartlarınız hiçbir işe yaramıyor. Çünkü kasapta, bakkalda,  lokantada, markette, berberde geçerli olan kredi kartınız TÜVTÜRK’te geçmiyor.  Rekabete dayalı alternatif muayene istasyonu olmadığından haksız uygulamaya seve seve katlanıyorsunuz.

Dünyanın her yerinde, tüm alışverişlerde kredi kartı kullanılarak taksit seçenekleri sunulurken, Türkiye’de motorlu taşıt vergisini kredi kartıyla hem de taksitlendirerek öderken, TÜVTÜRK’te araç muayene bedelini kredi kartıyla yapamıyorsunuz.  Bunun sorumlusu vatandaşı TÜVTÜRK’ün merhametine teslim eden devlet yetkilileridir. Kredi kartının kabul edilmemesi saçmalığı derhâl son bulmalıdır.  Böyle bir uygulama, böyle bir ticaret ve kazanç örneği yoktur. 

Başka bir gariplik daha var. 

Araç muayenesine değil de sanki cezaevine giriş yapıyorsunuz.

Kış aylarında karda, soğukta; yaz aylarında güneşin kavurucu sıcağında nakit ödeme sonrası istasyonun kapısında saatlerce beklemek zorunda kalıyorsunuz. Araç muayene istasyonlarında araç sahiplerinin insani ihtiyaçlarını karşılayabileceği sosyal tesis, kafeterya nedense yok!. Çağdaş ve insani olmayan bu uygulama TÜVTÜK’ün ortaklarından Alman, İngiliz kültürüne belki uygun olabilir ama Türkiye’ye asla uymaz.

Devlet yetkililerinin araç muayene sorununa artık müdahale etmesi gerekir. 

Denetim ve düzenleme yetkisine sahip olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Rekabet Kurumu toplumdan yükselen tepkileri dikkate alarak TÜVTÜRK’e gereken uyarıları yapmalıdır. Bakanlık muayene istasyonlarında insan merkezli düzenleme yapılması ve araç muayene bedellerinin makul seviyelere çekilmesini sağlayarak araç muayene sömürüsüne son verilmelidir. 

Özetle...

Vatandaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan  soruna çözüm bekliyor.

Yazarın Diğer Yazıları