İkram Kali

AK Parti seçmeni ne diyor?

İkram Kali

AK Parti 17 Aralık “yolsuzluk ve rüşvet” operasyonu şokunu üzerinden atmaya çalışıyor. Van’da sıradan AK Partili seçmenlere operasyon ile ilgili ne düşündüklerini sordum? Küçük bir anket yaptık diyebiliriz. 

Bakan çocuklarının parasal ilişkiye girmesinden rahatsız olanda var.

Rüşvet ve yolsuzluğa bulaşanların cezalarının çekmesini isteyende var.

Yanlış yapan insanların her yerde, her zaman olacağını ileri sürende var.

ABD, İsrail’in desteklediği Ergenekon uzantılarının operasyon yaptığına inanda var

Başbakan Erdoğan’ın bu işin altından kalkacağını söyleyende var.

Cemaatin yanlış yaptığını dile getirende var.

Cemaatin bel atından vurmayacağını, birilerinin cemaat ile hükümetin arasını bozmak istediğini belirten de var.  

Başbakan Erdoğan’ın üslubunu yanlış bulanda var.

Hükümete, AK Parti’ye karşı operasyon yapıldığını ancak AK Parti’nin bundan zarar görmeyeceğini, aksine anketlerde çıkan oyunu daha da artırabileceğini düşünende var.

Durum bu.

CHP sürpriz yapabilir

CHP MYK ve PM kararıyla Ankara ve Hatay’da sürpriz adaylar gösterdi. Ankara’da MHP’li Mansur Yavaş’ı, Hatay’da AK Parti’den istifa ederek CHP’ye geçen Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş’ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladı. CHP 15 gün sonra Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak sürpriz bir isimi aday gösterebilir.

Peki, CHP açıklayacağı sürpriz isim ile Van’da seçimi kazanabilir mi?  Sorunun cevabını eski İstanbul Belediye Başkanı CHP’li Nurettin Sözen Nisan ayında gazetemizi ziyaretinde açıklayarak şöyle demişti:  “Van’da AK Parti veya BDP kazanır”

Van’a ait yeni bir lezzet

Van mutfağı aslında zengin sayılacak Anadolu mutfakları arasında yer alır. Ancak ilimizin kültür değerlerinin sahipsiz kaldığı, yozlaşmaya yüz tuttuğu “boşver-banene-sanene” dönemi yaşıyoruz… Neyse. Van’ın yeme-içme kültürü ile ilgili amatörce araştırma yaparken ilk defa ilimize ait farklı bir yemek tarifi buldum. Bu güne kadar herhangi bir kaynakta ismine ve tarifine rastlamadığım yemeğin tarifini anlatan kaynak kişi Van’da cızbızı, et yemekleri ile meşhur, namı değer rahmetli Berbat Süleyman (Kaya) ağabeyimizin hayatta olan 70 yaşındaki hanımı Zeynep Kaya.   Değerli ablamız 1940’lı yıllarda Çavuşbaşı mahallesindeki evlerinin tandırında pişirerek yedikleri bağırsak kebabını Tandırda Kokoreç olarak adlandırabiliriz. Van’a ait bilenmeyen bu yemeğin kokoreçten çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.  (Kokoreç, kuzu, koyun ya da dana ince bağırsağından yapılan bir yemektir.)

Tandırda Kokoreç Tarifi

Kuzu veya koyunun ince bağırsakları içten ve dıştan iyice temizlenir.  Temizlenen bağırsaklar suyunun süzülmesi için bir süre bekletilir.  Daha sonra ekmek yapılan tandırın har ateşi köze döndükten sonra bağırsakların üzerinden sarkıtıldığı demir şiş tandırın üstüne yerleştirilir. Kendi halinde, kıvamında pişen bağırsaklar tandırdan çıkarılarak bıçak ile kıyılır üzerine tuz, baharat eklenerek tandır ekmeği ve ayran ile birlikte afiyetle yenilir.

Lezzet düşkünlerine, tandırı olanlara, orijinal Van lezzeti yaratmak isteyen işletmecilere duyurulur. 

Yazarın Diğer Yazıları