İdris Ortakaya

Yerel yönetimler toplumun aynasıdır

İdris Ortakaya

Belediyeler Devlete açılan ilk kapıdır. Devletle halkın buluşmasını sağlayan çok önemli bir kurumdur. Yerel meselelerin çözüm merkezidir. Yerel halkın seçerek göreve getirmiş olduğu şahıs, yani Belediye Başkanı Devletle halk arasında çok önemli bir birleştirici ve bütünleştirici görevi ile sorumludur.

 

Belediye Başkanı seçilen şahıs, kendisini her türlü kişisel çıkar ve bencil duygularından arındırdığı taktirde iline, ilçesine ve beldesine yapacağı hizmette sınır tanımaz. Çünkü Devlet tatmin edici bir bütçe ile destek vermektedir. Hizmeti yürütebilmek için her türlü şartlar oluşmuştur. Bunu takip etmek ve sonuçlandırmak görevi Belediye Başkanına düşmektedir. Belediye Başkanı örnek bir kişi olmalıdır. Seçildiği siyasi partinin değil her hesin Başkanı olmalıdır. Hizmet herkese eşit olarak yansımalıdır.

 

Bu profilde bir Belediye Başkanı bulmak çok kolay bir şey değildir. Ama az sayıda da olsa bunları görmekten mutlu olmaktayız. Bunları görmek ve bunlarla tanışmak insanı hem rahatlatıyor ve hem de geleceğe ilişkin umutlandırıyor. Nesli tükenmişler demek içimden gelmiyor. Nesillere örnek teşkil edebilecek seviyeye gelmek özlemi içindeyiz. Bu onur veren kişilikte, kalitede, bilgi ve beceride örnek bir Başkan ile birlikte olmaktan mutluluk duydum. Burdur Belediye Başkanı sayın Ali Orkun Ercengiz'den bahsediyorum. Demokrat, Emeği yüce değer olarak gören, Kişilerin hak ve hukukuna hem saygı duyan hem de sahiplenen, Her kesin derdine ve sevincine ortak olan, Kapitalizmin toplumu köleleştirme istemine isyan eden, İl'inde ki insanların mutluluğunu kendi mutluluğu olarak gören, partiler üstü bir siyaseti benimseyerek her kesi kardeş gibi görmeye çalışan, İl'inin kalkınması için tüm siyasi partilerin etkili ve yetkilileri ile görüşmeler yapan, Her şey halkım için diyen, Ülkesini ve Milletini seven, Milli ve manevi değerlerine sahiplenen mükemmel bir kişilik.

 

Bu değerli kişiyi tanıdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu kişilik tüm siyasi partilerimize ve Belediye Başkanlarımıza örnek olmalıdır. Bu örnek kişiliklerin sayıları giderek tükenmek üzeredir. Bunlar biterse bizde biteriz. Bitmememiz için, güçlü olabilmemiz için Karakterli, kişilikli, namuslu, çalışkan, milli ve maneviyatı yüksek bilgili ve becerikli insanlara ihtiyacımız var. Yüce Allah bu kişiliklerin sayısının artmasını nasip etsin.

 

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları