İdris Ortakaya

YEREL YÖNETİCİLERİMİZİDE PATRONLAR BELİRLEYECEK

İdris Ortakaya

          Ülkemizde eksikliğini ve yanlışlığını gördüğümüz bir takım gelişmeler bizlere demokratik kurum ve kuruluşların tam anlamı ile işlerlik kazanamadığının bir göstergesidir. Daha çok demokrasi ülkemiz için çok gereklidir. Bu anlamda demokratik kazanımlar için mücadele etmek zorundayız. Ekmek gibi su gibi gerekli olan demokrasi, bizlere hayat veren bir can suyu niteliğindedir.

      

          Genel seçimlerde parti yönetimleri ve genel başkanın ataması ile tayin olunan ve vatandaşlara da noter gibi onaylattırılan Milletvekilliği hiç arzu edilmeyen bir yöntemle belirleniyor. Bu anti demokratik yöntem mutlaka değiştirilmeli ve yerine halkın katılımı ile demokratik bir yöntem belirlenmelidir. Bu gün karşımıza çıkan yerel yönetim adaylarının tespiti de bu antidemokratik yöntemle yapılmaktadır. Hatta birçok siyasi komisyonculara da bu anlamda gün doğdu sayılır. Aday adaylarını dolandırmaya çalışan birçok siyasi komisyoncular piyasada dolaşmaktadırlar.

      

          Ülkemize yakışmayan, üçüncü sınıf ülkelerde uygulanan bu seçim sistemi ve bu ilkel aday tespiti sisteminin en kısa zamanda rafa kaldırılması dileğimizdir. Ülkemiz çağdaş bir ülkedir. Çağdaş ülkeler demokratik olmalıdır. Anti demokratik uygulamalara bir an önce son verilmelidir. Ülkemizde demokratik gelişmelere önem veren bir yönetimin olması bizleri umutlandırıyor. Devrim niteliğindeki reformları yapan yöneticilerimizden bu anti demokratik uygulamalara son vermesini beklemekteyiz.

               Cumhurbaşkanlığının Ahmet Kaya’ya onur ödülü vermesi takdire şayan bir yaklaşımdır. Bu anlamda sayın Cumhurbaşkan’ımızı  kutlarız. Bu yaklaşım ülkemiz insanlarını ötekileştirmeyen kardeşçe bir yaklaşımdır. Bir takım insanların bu olaya olumsuz yaklaşmaları şimdiye kadar bizleri birbirimize düşüren, kavga ettiren, düşmanlık tohumları ektiren zihniyetin ta kendisidir. Bu zihniyet iflas etmiş, taraftarları telaş içinde son çırpınışlarını yapmaktadırlar. Bunlarda geçecektir. Doğruyu, iyiyi, güzeli hep beraber göreceğiz inşallah. Siyaset doğru, dürüst insanların yapması gereken bir iştir diye düşünüyorum. Ancak günümüz siyasetinin büyük bir bölümü oportünistlerin denetimindedir. Ülkemiz adına utanç verici bu yalancı şebekelerin yaptığı siyaseti herkes bilmektedir. Rahmetli Bülent Ecevit dürüst, namuslu bir siyasetçimizdi. İkiyüzlü değildi. Doğru bildiği şeyleri yapmaktan çekinmezdi. Merve Kavakçı olayında ağırlığını koydu ve türbanlı vekilin meclisten çıkartılmasını sağladı. Ecevit’in anlayışına göre doğru olan bu davranış biçimi onun siyasi anlayışının da bir tezahürüydü. Bu gün Ecevit anlayışının temsilciliğini yapan siyasi partinin oportünistleri ise türbanlılardan oy alabilme umudu ile kendi siyasal görüşlerinden taviz vererek ak parti ile ortak davranış içine girmiştir. Keşke bu yaptıkları samimi davranışları olsaydı. Anti demokratik bir uygulamaya son verilmiştir.

       

         Demokrasiyi ilgilendiren, özgürlüklerimizi ilgilendiren, barış ve kardeşliğimizi ilgilendiren her konuda, parlamentomuzun birlik ve beraberlik içinde olmasını umarız.

 

Yazarın Diğer Yazıları