İdris Ortakaya

Yazılarıma bir süre ara vereyim istedim ama olmadı...

İdris Ortakaya

Değerli okurlarım, gerçekten bir süre yazılarıma ara vermeyi düşündüm fakat mümkün olmadığını gördüm.

Dünyanın ve ülkemizin başına bela olan koronavirüsün zararlarını asgariye düşürmek için, bizler de vatandaş olarak üzerimize düşenleri yaparak katkı sunalım istedim.

Nedir bu katkı!

“Hiç bir şey yapamasak bile evden çıkmayıp, kimseyle temasta bulunmayarak önemli katkı sağlamış oluruz” diye düşünüyorum.

Biz kabuğumuza çekilmiş, bunları düşünürken, sosyal medyada ülke düşmanları pervazsızca açıklamalar yapmaktan geri durmuyorlar.

Alçağın biri " inanamıyorum, camilerde dua ediyorlar, bilimselliği bir yana bıraktılar" diyerek insanların manevi inançlarına saygısızlık yaparken, gerçek yüzlerini de ortaya koyuyorlar.

Bilinmelidir ki; ülkemiz her türlü bilimsel çalışmaları en üst düzeyde yapmaktadır.

Zamanında alınan tedbirler konusunda dünya da örnek bir ülke olmuştur.

Ekonomik anlamda sıkıntı içerisine giren esnaf ve sanatkârlara Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle gereken destekler verilmektedir.

Açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” ile Krizden en çok etkilenen hizmet sektöründeki işverenlerin vergi yükümlülükleri, SGK primleri ve kredi borçları ertelenecek,

Kredi Garanti Fonu (KGF) limiti yükseltilerek teminat sorunu nedeni ile kredi alamayan firmaların banka kredilerine erişiminin kolaylaştırılması sağlanacak,

Kısa çalışma ödeneği ile üretime ara veren işyerlerinde çalışanlara geçici gelir desteği verilirken ihtiyaç sahibi ailelere 2 milyar TL'lik bir kaynak aktarımı gerçekleştirilecek.

Ayrıca; En düşük emekli maaşı 1000 TL’den 1.500 liraya yükseltilecek, emeklilerin bayram ikramiyesi Nisan ayı başında ödenecektir. Yine emeklilerin maaş promosyon ödemelerinin de, şubelere gitmelerine gerek kalmaksızın, doğrudan hesaplarına yatırılması sağlanacaktır. Kredi kartları taksitleri ertelenecek, bankalara ödenen borç taksitleri üç ay süre ile ertelendi. Asgari ücrete destek sağlanacak.

Bu ilk 100 milyar TL’lik paketin arkası da yaşadığımız sürece göre revize edilerek, vatandaşın mağdur edilmemesi noktasında gereken çalışmalar da yapılacaktır.

Yani, bir devletimiz var…

Ve her şeyi en ince detayına kadar düşünüyor. Hiç bir vatandaşını mağdur etmeyen büyük Türk devletine şükranlarımı sunarım. Canla başla çalışan iktidar, insan kılığındaki bazı virüsleri memnun etmesi mümkün değil. Bunlar, kesinlikle muhalefet değil, bu alçakların tümü ülke düşmanlarıdırlar.

Bir yandan sınır boylarında savaşırken, diğer yandan 81 milyon vatandaşımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere elinden geleni yapmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığımızın, uzaktan eğitime başlaması ve öğrencilerin geleceğe hazırlanması konusundaki çabası takdire şayandır.

İnanın, bu sistemi şu anda dünya üzerinde 3 ülke uygulayabiliyor. Bunlardan birisi de Türkiye…

Şu an, 30 Nisan’a kadar yapılması planlanan bu eğitimin süreç içerisinde “en iyiye ulaşacağına” olan inancımız da tam…

Devlet yöneticilerinin söylediklerine itibar etmek, yaşanan koronavirüs belasını kısa sürede bitirecektir.

Sağlık Bakanlığımızın 14 kuralına uyalım, fert fert kendimizi izole edelim, sosyal mesafe noktasında yanlış adım atmayalım, yeter.

Yoksa sosyal medya örneğindeki olumsuz kişiler gibi bu ülke düşmanlarının yetiştirdikleri provokatörlerle bir yere varmak mümkün değil…

Dil, din, mezhep ve başörtüsü üzerinden değerlendirmeler yapmak yanlış üstüne yanlış…

Bizim, Covid-19’u yenebilmemiz, alınacak tedbirlerle mümkün…

Milletimiz, devleti ile birlikte bu belayı da atlatacaktır.

Koronavirüs muhaliflerinin hevesleri kursaklarında kalacak, bu millet, dayanışması ile hem içeridekilere hem de dışarıdakilere gereken cevabı verecektir.

Yaşanan salgın, tüm dünyayı ilgilendirmektedir.

Kişisel hırslar, menfaatler ve siyasi kazanç hevesi ile bir yere varılması mümkün değildir. Çünkü her şey açık. Her kesin gözleri önünde olmaktadır. Görenleri kandırmak imkânsızdır. Görmek istemeyenlerin gözlerine parmak sokacak değiliz.

Bizi, bu beladan, birliğimiz, beraberliğimiz, inancımız kurtaracaktır.

Unutmayalım ki, koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.

HAYAT EVDE DE GÜZEL…

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları