İdris Ortakaya

Van Milletvekili Atalay Komisyon Başkanı Oldu

İdris Ortakaya

Van Milletvekilimiz Sayın Beşir Atalay, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu başkanı seçildi. Sayın Beşir Atalay’ı tebrik eder, Ülkemiz ve Van'ımız için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Sayın Atalay’ı ben dahil herkes Başbakan yardımcısı veya Bakan olarak atanır diye bekliyorduk.. Kabine açıklandıktan sonra, bir süre dinlenmeye alındığını düşündük. Bazı arkadaşlarımız tepkilerini "Bakan etmeyecektiniz, Neden Van’dan aday ettiniz" diyerek gönüllerinden geçenleri açık açık hepimizle paylaştılar. Ben arkadaşlarımdan daha farklı düşündüm. Beşir beyin bakanlık gibi bir mevkiye ihtiyacı yoktur. Kendisi başlı başına önemli ve saygın bir şahsiyettir. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız ve diğer Bakanlarımızın yanında önemli bir yerinin olduğu inancındayım.

Sayın Atalay Türkiyenin her yerinden Milletvekili olabilecek kapasiteye ve güce sahiptir. Van'ı tercih etmesinin Van için büyük bir şans olduğuna inanmaktayım. Van’ın sayın Atalay’a çok ihtiyacı vardır. Van, bir milyon nüfuslu kos koca bir köy gürünümündedir. Çok sorunları olan bir ilimizdir. İlimizin sorunlarını çözebilecek insanların başında gelecektir. Bu anlamda sayın Atalay’ın milletvekilimiz olması Van için önemli bir şanstır.

Sayın Atalay 64. hükümetin değerli, saygın, hatırı sayılan, sözü geçen ağabeylerinden birisidir. Önemli, güvenilir bir kişiliğe sahip olan değerli vekilimizin deneyim ve birikimlerinden yararlanmak maksadı ile üç Bakanlığın Komisyon Başkanlığına seçilmiş olması da önemli bir görevdir. İnşallah bu görevlerinin meşguliyeti Van’a yapacağı hizmetleri aksatmayacaktır.

Vanımızın sorunlarını doğru tesbit ederek, sorunların çözümüne ilişkin önerileri, projelendirerek doğru bir şekilde sayın Atalay’a ulaştırabiliriz. Bu görev hepimize düşer. Gazeteciler, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odası, esnaf kuruluşları, belediyeler velhasılı Van, kimi ilgilendiriyorsa onların tümü, sorunların tesbiti çalışmalarına katkı sunmalıdırlar.

Dört yıl devam edecek olan bu iktidarı çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir. Milyon nüfuslu Köyümüzü kent haline getirebilmeliyiz. Denizimiz bir an önce kirlilikten arındırılmalı. Torunlarımıza tertemiz bir miras bırakmalıyız. İnsanlığın ortak malı olan Van Gölü çok önemli bir değerimizdir. Bu değerin daha fazla kirlenmeye tahammülü yoktur. Çok acil önlemlerin alınması gerekmektedir.

Sayın Atalay’ın yeni görevini kutlarım.

Ülkemize ve Vanımıza hayırlar getirmesini dilerim.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları