İdris Ortakaya

Van Ak Parti Gençlik Kollarında sular durulmuyor…

İdris Ortakaya

Önce Van AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Çoban "Artık Parti içinde yapılan haksızlıklar, usulsüzlükler, adaletsizlikler ve ihanetler dayanabilecek ölçüde değil" dedi. Ve, "bildiklerimi genel merkeze rapor ettim. Her hangi bir sonuç alamadığım için basın açıklaması yapmak zorunda kaldım" sözleriyle isyanını dile getirdi.
Bu basın açıklamasının sonucunda görevinden alındı. Daha sonra çok geniş kapsamlı bir basın açıklaması daha yapma gereği duyan Çoban çok ciddi iddialarda bulundu. "Genel merkez bu iddialar karşısında sessiz kalmamalıdır" diye düşünüyorum. Ancak şu ana kadar konu ile ilgili herhangi bir fiili durum da söz konusu değildir.
Bu olayın ardından Van İpekyolu ilçe gençlik kolları başkanı da bir basın toplantısı yaparak sayın Çoban'ın iddialarının doğru olduğunu ifade ederek dedi ki: "Sayın Çoban'ın dediklerini duymayanlar sağırdır. Yapılan haksızlıkları görmeyenler kördür. Olağanüstü hal nedeni ile sokakta eylem yapma yasağı olduğundan dolayı sokağa inemiyoruz. Ancak izin çıktığında sokağa ineceğiz ve partimizin içindeki pislikler temizleninceye kadar eylemimiz devam edecektir". 
Hatırlarsanız, geçen yazımda bunları uzun uzun yazmıştım. Yazılarımı okuyanlardan önemli tepkiler aldım. İsmini veremeyeceğim bir kaç ilçe Başkanı beni aradı. Parti içinde çok çirkin şeylerin olduğunu, görüyoruz. Biliyoruz. Ancak biz bildiklerimizi açıklamaktan korkuyoruz. Açıklarsak bizi de görevden alırlar. Ama sizi bilgilendirebiliriz dediler.
Değerli okurlarım, Van AK Parti yönetimi ile ilgili her hangi bir sıkıntım yoktur. Kimse yanlış anlamasın. Yönetimde birçok arkadaşım, dostum da vardır. Milletvekilleri de sevdiğim değerli kişilerdir. Ben hiç kimseyi suçlamak gibi bir çaba içinde değilim. Ancak söylenenlere de kulağımı tıkayamam. Konu ile ilgili araştırmalarımı yaparım. Kamuoyu ile paylaşacağım şeylere ulaşabilirsem kesinlikle paylaşırım. Kim rahatsız olursa olsun umurumda olmaz. 
Van'da ayyuka çıkan bu söylentilerden başta Milletvekilleri olmak üzere partinin yönetimi hiç rahatsız olmuyorlar mı? Rahatsız oluyorlarsa şapkalarını önlerine koyup bir düşünsünler bakalım. Bu söylentilerin sebebi nedir? Nereden kaynaklanıyor? Nasıl bir tedbir alabiliriz? diye bir çaba içine neden girmiyorlar. Söylentiler çok çirkin. Bu söylentileri duymamazlıktan gelemeyiz.
Bir temizlik şirketi müteahhidi aradı beni… İhaleyi kazandım. İşçileri ben tayin edemiyorum. Bana bir liste gönderdiler. Bu listedeki kişileri işe alacaksın, dediler. Gelen işçiler bana "biz giriş için gerekli nakiti ödedik. Bizi işe alacaksın!" demeleri beni çok üzdü. Ancak karşı koyamıyorum. İşe başlatmasam ihalemi iptal etmekle tehdit ediyorlar. Ayrıca beş kişi aynı okulda işkur kadrosuyla işe alınıyor. Beşi de işe gitmiyor. Aydan aya alınan maaşlar aralarında paylaşılıyor. PKK'nın tehdidi altında olan gençlerimiz alabildiğince sıkıntı yaşadılar. Mücadele eden gençler işe alınmadı PKK yandaşları ile kadrolar dolduruldu. Benzeri gibi yüzlerce söylentiler artık ayyuka çıktı…
Ülkemiz savaşıyor. Her gün onlarca şehit vermekteyiz. Cumhurbaşkanımız gece gündüz demeden bir oraya bir buraya koşuşturuyor. O, yiğitçe mücadele ederken biz Van'da nelerle uğraşıyoruz. Çok sevdiğim değerli aktif siyasetin içinde olan yetkili bir siyasi arkadaşım beni aradı. Bizimle ilgili yazı yazmışsın, dedi. Evet, dedim. Benim olduğum yerde hiç kimse yolsuzluk yapamaz, dedi. Bir yolsuzluk ispat edilsin, istifa edeceğini söyledi. Konuşmamız bitmeden misafirlerimi yolcu edip arayayım, dedi. Bekledim aramadı. Bu yazımı da okumasını rica ediyorum.
Şimdi yetkililere soruyorum; Gençlik kolları il başkanı iftira etti diyelim. İpek yolu ilçe gençlik kolları başkanı da iftira etti diyelim. Birkaç ayrı ilçenin başkanları da aynı söylemleri teyit ettiler. Bunlar bu partinin düşmanları mı? 
Bu çocuklar canları pahasına Van da mücadele etmiş insanlarımızdır. 
Bunların hepsi yalan, bir tek doğruyu siz mi söylüyorsunuz? 
Milletvekillerine ve il yönetimine sesleniyorum. Genel merkezle birlikte bu enkazı temizleyin. Yoksa hepiniz bu enkazın altında kalacaksınız. 
Benden söylemesi. Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları