İdris Ortakaya

Utanılacak Bir Genel Başkan…

İdris Ortakaya

Değerli okurlarım, lütfen bu yazdıklarımı dikkatle okuyunuz. Çorum CHP İl başkan yardımcısı bir basın toplantısında, kendilerini solcu zannederek, sağcı partilere oy verenlerin bir cehalet çemberi içinde olduklarını söyleme gafletinde bulundu. Şimdi bu adamın söylediklerini çürüteceğim. Bakalım kim cahil. Kararı siz verin.

İstanbul’da seçim çalışmalarına başlayan CHP büyükşehir belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu yaklaşık altmış yaşlarında iki kadınla konuşuyor..

"Ben Ekrem İmamoğlu belediye başkan adayıyım" diyerek destek istiyor. Hanımefendiler İmamoğlu’na soruyorlar

"Hangi partiden adaysın" diye. İmamoğlu “CHP” diyor. Hanımlar “Kılıçdaroğlu mu?” diyorlar. İmamoğlu da “evet” diyor. “Aman aman eksik olsun. biz ona oy vermeyiz” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

Bu iki kadın aynı günde bu olayı yaşamıyorlar. Farklı zamanda farklı yerlerde İmamoğlu ile karşılaşıyorlar. İmamoğlu kendi genel başkanına gösterilen bu toplumsal tepkiden eminim çok rahatsız olmuştur. Böyle bir genel başkanı olduğundan dolayı da utanç duymuş, ancak bunu açıklayabilme cesaretini de gösterememiştir.

İmamoğlu’ndan ayrıldıktan sonra, bir TV muhabiri kadınlarla ayrı ayrı röportaj yapıyor.

Muhabir soruyor. “Neden bu kadar sert bir tepki verdiniz” diye… Kadının birisi; Kılıçdaroğlu’nun iyi bir adam olmadığını söylüyor. “Bu adam yalan söylüyor. İftira atıyor. Ülkesinin sırlarını başka ülkelere servis ediyor. PKK ile ilişki kuruyor. Ülkesine ihanet ediyor. Bir zamanlar ülkemizde siyaset yapan Ecevitler, Erbakanlar vardı. Bunlar hiç bir zaman ülkelerini başka ülkelere ihbar etmediler. Birbirleri ile kavga ederlerdi. Ancak mesele ülke meselesi olduğunda birleşirlerdi. Bu Kılıçdaroğlu bir felaket. Allah bu adama fırsat vermesin” diyerek, tepkilerinin nedenlerini bu şekilde özetliyorlar.

 “Bu iki kadın ya ilkokul mezunu ya da hiç okula gitmemişler” diye düşünüyorum. Kendi şiveleri ile özetlemeye çalıştıkları Kılıçdaroğlu’nun ihanetlerini görmüş olmaları çok aydın bir bakış açısının ifadesidir. Bu elleri öpülesi kadınların gördüklerini kendisini alim zanneden, akıl tutulması içinde olan CHP çorum il başkan yardımcısının görmemesi içler acısı bir durumdur.

Değerli okurlarım, uzay çağında yaşıyoruz. Ne dünyada ne de ülkemizde kimse kimseyi kandıramaz. Her şeyi herkes bilmektedir. Gizli saklı bir şey kalmadı artık... Yalan dolanla da hiç bir yere varılamaz. TV’ler, gazeteler, diğer iletişim araçlarının varlığı her şeyi herkesin bilmesini sağlamaktadır.

Erdoğan düşmanlığını ülkenin batması pahasına haince yürüttüklerini gizleme şansları yoktur. Yalan ve iftiralarının tazminat giderlerini karşılamak için kurdukları yalan fonuna tüm milletvekillerinin maaşlarından destek almak zorunda kalmış olmaları da onların hepsinin bu kategoriye girmelerine sebep oluyor…

Yalan ve iftira ile algı operasyonları yaparak fanatiklerini ayakta tutmaya çalışmaktadırlar.

Bunların en alimleri pozisyonunda olan CHP’nin Çorum il başkan yardımcısı ve benzerleri, kitap okumazlar.  

Gazete okumazlar.

Haber dinlemezler.

Algı operasyonlarından beslenen kendilerini bir halt zanneden bu zevatlar, hemen hemen her akşam içki masalarında hükümet kurar hükümet yıkarlar.

Hepsi birbirlerine benzer.

Aynı tornadan çıkmış, içinde beyinleri olmayan kafalara sahiptirler.

Kendilerinin bu hallerine bakmadan Türk seçmeninin yüzde elli ikisinin cehalet çemberi içinde olduğunu söyleyen bu zatı şiddetle kınıyorum.

Kılıçdaroğlu CHP gibi önemli bir siyasi partinin başına gelmiş bir felakettir.

CHP’liler böyle bir genel başkana sahip oldukları için utanç duymalılar.

İnanıyorum ki CHP’lilerin en az yarısından fazlası bu genel başkandan utanıyordur.

Ancak hiç bir şey yapamıyorlar.

Partideki tüm muhalefetin sesini kesmiş.

Kimse kıpırdayamıyor.

Konuşanı partiden kovuyor.

Demokrat geçinen bu diktatör heveslisi partide tek adamdır. Ne derse o oluyor.

Bir de oluşturduğu kadro kendisine benziyor.

Sekiz seçim kaybetmesine rağmen koltuğa yapışmış bir türlü kopamıyor.

İlk fırsatta CHP’liler CHP’yi bu beladan kurtaracaklardır.

Yerel seçimler CHP’liler için büyük bir fırsattır.

Allah CHP seçmenlerine hidayet versin, inşallah.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları