İdris Ortakaya

Ülkemin insanlarını çok gerdiler

İdris Ortakaya

Gerginliğin kimseye yarar getirmeyeceği, herkes tarafından bilinmektedir. Gerginlik insanları kutuplaştırır. Gerginlik, insanları biri birlerine düşman eder. Gerginlik insanların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını yok eder. Gerginlik kardeşi kardeşe düşman eder.

         Gergin bir toplum yaratıldı. İnsanlar bulundukları her ortamda biribirlerine  kuşku ile bakmaya başladılar. Bu yaklaşım doğru bir yaklaşım değildir. Adeta cepheleşmiş bir görünüm sergileniyor. Geçmişte toplumumuzu sağcı solcu, alevi sunni diye ayıran ve bu insanları biribirine düşman edip öldürten zihniyet kılıf değiştirerek, yeniden sahneye çıkıp ortam yaratma girişimlerini sürdürmektedirler. 1980 öncesinde öğrenci gençliği politize ederek sağcı, solcu diye sahaya süren ve kardeşi kardeşe kırdıran 10 binlerce insanımızın ölümüne sebep olan bu aşağılık yaratıklar bu gün tekrar sahnedeler. Ülkemiz ne zaman istikrarı yakalar ve ülke menfaatine önemli şeyler yapmaya başlarsa, bu ülke düşmanları hemen devreye girmeye başlayarak, kargaşa ve kaos ortamı yaratmaya çalışırlar.

          Bizler bu ülkenin en sıkıntılı dönemlerinde yaşamış ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunların bilincinde olan insanlarız. Yani bu filmi daha önce seyredenlerdeniz. Bir daha bu kötü filimi izlemek istemiyoruz. Çocuklarımız için istemiyoruz. Torunlarımız için istemiyoruz. En önemlisi ülkemiz için istemiyoruz. Bu filmi yeniden oynatmak isteyen emperyalist güçlerin çirkinliklerini göremeyen bir çok yurtsever insanlarımız, ne yazık ki bilmeden bu aşağılık zihniyete hizmet etmektedirler.

          Ülkemizde yükselen tansiyonun düşürülmesi görevi başta siyasi parti liderlerine düşmektedir. Siyasi parti liderlerinin devlet adamı sorumluluğunda hareket etmelerini bekliyorum. İkinci sorumluluk parlamentoya düşmektedir. Ulusal temsilcilerimizi de sorumlu davranmaya davet ediyorum. Üçüncü sorumluluk, Sivil toplum kuruluşlarına düşmektedir. Bu kuruluşlarda sorumluluklarının bilincinde hareket etmeliler. Ve dördüncü sorumluluk, bizatihi halkımızın sorumluluğudur. Halkımızdan, geçmişte çektiğimiz acıların muhatabı olarak bir daha bu oyunlara gelmemek için bu aşağılık düşmanların oyunlarını bozmalarını bekliyorum

          Siyasi parti Genel Başkanları ortalığın gerilmesinde önemli hatalar yaptılar. Umarım seçim sonuçlarını demokrasi olgunluğu içinde değerlendirip, halkın tercihine saygı gösterirler. Parlamento bu dönemde kendisine yakışmayan davranışlar sergileyerek, halkın gerilmesine tansiyonun yükselmesine neden olmuştur. Sivil toplum kuruluşları uyku dönemine girerek etliye sütlüye karışmamışlardır.

          Uyanın beyler, bayanlar gidecek başka bir yerimiz yok. Bu ülke bizim, ülkemize sahip olmak en kutsal görevimiz olmalıdır. Her kesi birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışı içinde, ülkenin tarafı olmaya davet ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları