İdris Ortakaya

Türkiye muhalifleri

İdris Ortakaya

Devleti yönetenlere muhalif olmak demokratik bir haktır. Ne yazık ki bu demokratik hakkı kullanabilen herhangi bir siyasi partinin olmadığını görmekten üzüntü duymaktayım. Ana muhalefet partisi bu demokratik hakkını hiç mi hiç kullanmadı. Bunun yerine ülkeye muhalif olmayı tercih etti.

Ülkemiz de bulunan siyasi partilerin tamamı bizim partilerimizdir. Hepsinin doğru yönetilmesi temel amacımızdır. Siyasi partilerin, doğru, yetenekli, yeterli, bilgili, becerikli, namuslu ve ülkesini seven kadrolardan oluşması hem o siyasi partiyi kaliteli duruma getirir hem de ülkeye doğru hizmet vermenin bir aracı haline gelmiş olur.

Ülkemizde bulunan ana muhalefet partisi "düşman başına" dedirtebilecek konumdadır. Cumhurbaşkanımız bu siyasi partiyi " Ana Hıyanet" partisi olarak doğru ve isabetli bir şekilde tanımlamıştır. Bu siyasi parti ne yazık ki Türkiye ye muhalefet etmektedir. Ülke dışındakilere hizmet de kusur etmemektedirler. Ülkemiz Dünyada ekonomik anlamda büyüme konusunda birinci olmuştur. Tüm Dünya Devletleri hem bizi kıskanmış hemde takdir ve tebriklerini bildirirken, Kılıçdaroğlu ise bu ülkenin neresi büyümüş? İşçi mi zengin olmuş? Memur mu ekonomik olarak büyümüştür? İşsizlik mi yok olmuştur? gibi saçma sapan görüşler ileri sürerek ülkenin büyümesinden memnun olmadığını ifade etmiştir.

Kılıçdaroğlu'nun aynı torna dan çıkmış kadrosu da koru halinde bu söylemleri dillendirmekten geri durmamışlardır. CHP gurup Başkan vekili Engin Altay, "Hükümet Dünyanın en doğru işini yapsa bile alkışlayacak halimiz yok" diyerek önemli bir açıklama getirmiştir. Bunlar ülkeyi yöneten siyasi partiye muhalefet etmeyerek, ülkenin gelişmesine, büyümesine, bağımsız olmasına muhalefet etmektedirler. Bunlar Üçüncü Hava limanına karşı. Bunlar Kıtaları biri birine bağlayan geçişlere karşı. Bunlar hızlı trene karşı. Bunlar duble yollara karşı. Bunlar Terörle mücadeleye karşı. Bunlar vatan hainlerine tek tip elbise giydirmeye karşı. Yani ülkemizin gelişmesini, büyümesini, bağımsız olmasını istemeyen dış güçlerin emir ve komutası doğrultusunda hizmet vermektedirler.

Bu kadar açık ve net bir şekilde fütursuzca siyaset yapan bu partiyi, öncelikle bunlara oy veren seçmenler tarafından cezalandırılacaklarına inanıyorum. Bu yapılanlar kamuoyu çok yakinen izlemektedir. Sokak kabadayılığı yapmaya çalışan bu siyası partinin lümpen Milletvekilleri halkımız tarafından izlenmektedirler.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları