İdris Ortakaya

Türkiye Kazandı

İdris Ortakaya

7 haziran genel seçimlerinde, halkımız AK Parti’ye sarı kart göstererek tek başına iktidar olma şansını vermedi. Buna karşılık mevcut sonuçlar ile MHP ve CHP’ye AK Parti ile iktitar olmanın yolunu altın tepside sundu. Gerek MHP ve gerekse CHP bu imkanı değerlendiremediler.Yeniden halka giden siyasilere halk gereğini yaptı. Sarı kart gösterdiği AK Partiyi yeniden görevlendirerek İKTİDAR yaptı. Artık söylenebilecek söz kalmamıştır… MİLLETİN İRADESİNE SAYGI GÖSTERİLMELİDİR.

Hiç kimse kendisini halkın üstünde görmesin. Bu halk insanı rezil de eder vezir de… Her kes haddini bilmeli 

Bu halk terör istemiyor.

Bu halk kavga istemiyor.

Bu halk huzur istiyor.

Bu halk istikrar istiyor.

Bu halk bölünme istemiyor.

Bu halk birlik, beraberlik ve kardeşlik istiyor.

Halkımız gereğini yapacak kapasitededir. Siyasiler kendilerinin halktan daha akıllı olduklarını sanıyorlar. Yanıldıklarını halen farketmemiş zavallılar... Halkımız her şeyi her kesten daha iyi biliyor. Umarım siyasilerimiz, halkımızın vermiş olduğu bu önemli mesajı doğru algılamışlardır. Ülkemizdeki tüm siyasi partiler bizim partilerimizdir. Bu partilerin yönetim kadroları mutlaka kaliteli, yetenekli, yeterli ve yurtsever insanlardan oluşmalıdır. Kaliteli kadrolara sahip partiler hem kendi partilerine hem de ülkeye yarar sağlarlar. Aksine hem partiye hem de ülkeye zarar verirler. Bu anlamda her siyasi partinin üyeleri yönetim kadrolarını belirlediklerinde bu anlayışı ölçü olarak kabul etmelidirler.

Halkımız AK Partiyi yüzde elli çoğunlukla tek başına, iş başına getirmiştir. Şimdi top sayın Davutoğlu ve ekibindedir. Bu ekibi çok önemli görevler beklemektedir. Bu ekip öyle güzel bir hizmet vermelidir ki, oy vermeyen diğer yüzde ellilik kesim mahçup olmalıdır. 78 milyonu kucaklayarak, ülkenin içinde bulunduğu sorunları tek tek çözmelidirler.

Önemli sorunlarımız var. Eski Türkiyenin yapısı değişmelidir. Yeni Türkiye yeniden yapılanmalıdır. Bu yapısal değişiklikleri zman zaman yazılarımda aktarmaya çalışacağım.

 Halkımız AK Partiye çok önemli bir sorumluluk yükledi. AK Parti kadroları bu sorumluluğun bilincinde olmalıdır. Bu ağır görevi yaparken kendi içlerinde bulunan olumsuz unsurları mutlaka ayıklamak zorundadırlar. PKK, Parelel ve IŞID terör örgütleri ne kadar tehlikeli ise kendi içlerinde bulunan çıkar grupları da o kadar tehlikelidir. Bu çıkar gruplarına fırsat verilmemelidir. Düzgün, ahlaklı, namuslu ve yurtsever kadrolar oluşturularak ülke yönetilmelidir.

AK Parti halkın vermiş olduğu bu primi çok dikkatli ve çok düzgün bir şekilde kullanmalıdır. Havalara girmemeli… Halkına minnet duymalı…  Şükran duymalı…. AK Parti’nin çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Yapacağı iyi şeylerden dolayı minnet duyacağız. Yanlışlarının da karşısında olacağız. Bundan herkes emin olmalıdır. Gözümüz üstünüzdedir. Allah yardımcınız olsun.

Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim…

Saygılarımla….

Yazarın Diğer Yazıları