İdris Ortakaya

Terörü tek başına devlet önleyemez…

İdris Ortakaya

Terör tüm Dünya Devletlerinin ortak sorunudur. Bu sorunun çözümü çok kolay bir iş değildir. Dünya Devletleri bu konuda ciddi, samimi ve namuslu bir tavır takınmalıdırlar. Bu tavrı görememekteyiz. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığı ile harekat edilince terör bitmez. Teröre destek olmak, teröristleri kollayıp ve korumak, en büyük alçaklıktır. Ne yazık ki bu alçaklığı yapan, teröre destek olan Dünyada bir çok ülke mevcuttur.

Teröre karşı önlem almak her ülkenin kendi sorunu haline gelmiştir. Yani kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Başka da bir seçenek görülmemektedir. Cumhurbaşkanımız "seferberlik ilan ediyorum" derken “ne demek istediğini” anlamamakta niçin bu kadar ısrarcıyız, bilemiyorum… Ne dedi? Sayın Cumhurbaşkanımız… “Silahını al, orduya katıl” demedi ki… “Uyanık olun” dedi. “Şüpheli gördüğünüz her şeyi güvenlik güçlerimize ihbar edin” dedi. “Teröre zemin hazırlanmasına olanak sağlamayın” dedi. 2017’nin ilk saatlerinde Ortaköyü kana bulayan terör bu kez misafirlerimizi de hedef aldı… 39 kişi yaşamını yitirdi… Şu an itibariyle bunun 25 kadarı yabancı uyruklu… 65’de yaralımız var… Hedef belli… İNSANLIK… Terörün dini, dili, ırkı, rengi yok… Kaos yaratmak en büyük arzuları… Çünkü bunların hepsi katil…. Kana susamış birer vampir….

Değerli okurlarım, Devletimiz şu anda bir çok cephede savaşmaktadır. Kimse bu olayı ciddiye almıyor. Ülkemiz KURTULUŞ SAVAŞI vermektedir. Kimsenin umurunda değil. Kimse bu olayı da ciddiye almıyor. Bu vurdum duymazlık bizi bir acziyet içine sokmaktadır. Bir çok zevkimizi ertelemek zorundayız. Terörden korkmayacağız. Ancak teröre de zemin oluşturulmasına fırsat vermeyeceğiz. Ama biz ne yapıyoruz. Elimizi kolumuzu sallayarak pikniğe gider gibi gidiyoruz. Olağan üstü hal içinde yaşadığımızın farkında bile değiliz. Aklımızı başımıza alarak içinde bulunduğumuz durumun ciddiyetinin farkına varmalıyız. Her hareketimize dikkat etmeliyiz. Attığımız her adımın hesabını iyi yapmalıyız. Evimizden çıkarken bile her yönümüzü kontrol etmeliyiz. Hayatımızın her alanında olağanüstü bir dönemi yaşadığımızı hiç mi hiç aklımızdan çıkarmamalıyız.

Terör olayı son değildir. Devam edecektir. Hiç kimse bir mucize beklemesin. Her an her yerde yeni bir alçaklık olabilir. Her terör olayı sonunda istihbarat örgütümüzü eleştirmek doğru değildir. Şu anda istihbarat örgütlerimiz milli bir anlayış içinde canla başla çalışmaktadırlar. Bir hafta içinde onlarca terör olayı önlendi. Bir o kadar da terörist yakalandı… Reina’da insanlığı katleden de “yakında yakalanacaktır”…  Ve, kim için çalıştığı da ortaya çıkacaktır…  Rahmetle yad ediyorum hayatlarını kaybedenleri… Yaralılara da acil şifalar diliyorum…

Bu alçak saldırılara karşı nasıl bir duruş sergilemeliyiz;

Tüm yurttaşlar olarak Devletimizin yanında yer almalıyız.

Kendimizi Devletin bir görevlisi gibi görmeliyiz.

Şüpheli gördüğümüz her şahsı ve her olayı güvenlik güçlerimize bildirmeliyiz.

Biribirimize kenetlenmeli, bu alçak saldırılardan korkmamalıyız.

Devletimizin aleyhine yapılan algı operasyonlarına itibar etmemeliyiz.

Sosyal medyada yayınlanan alçakça ve ihanet kokan paylaşımlardan uzak durmalıyız.

Küçük siyasi çıkarlar peşinden koşmamalıyız.

Biri birimizi sevmiyorsak bile bu sevgisizliğimizi ertelemeliyiz.

Ülkemizin üzerine oynanan bu büyük oyunu bazmak için seksen milyon Türkiyelinin hep birlikte dik duruşu bu alçakların amaçlarına ulaşmalarını engelleyecektir.

Tam bağımsız Türkiye yolunda çok önemli mesafeler kat etmiş durumdayız. Mevcut durumumuz dostlarımızı sevindirmiş, düşmanlarımızı üzmüştür. Bu kötü günler mutlaka geride kalacaktır. Tam bağımsız Türkiye mutlaka kurulacaktır. Kimsenin endişesi olmasın.

TÜRKİYE, bölgemizde oynanan tüm oyunları bozmuştur. GÜÇ SAVAŞI’ndan başarıyla çıkmıştır. Yenilgiyi hazmedemeyenler yakında BİTECEKLERDİR.

Yeter ki, biz, bir olalım, diri olalım, hep birlikte TÜRKİYE olalım.

Allah yar ve yardımcımız olsun…

Saygılarımla….

Yazarın Diğer Yazıları